Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pěnice

9. 1. 2012 15:07
Já se obávám,

že v jeho věku jsou už muži dost marniví a mají pocit, že by ještě mohli skály lámat. Kalousek ho tam dotlačí i kdyby nechtěl.

2 0
možnosti
MV

mathiesz

9. 1. 2012 14:33
man or woman ? toť otázka

Ať tak či onak, myslím si, že především by to měl být člověk poněkud reprezentativní zemi, což v případě možných kandidátů moc jich není, každopádně bezskandální, protože země si nemůže vzhledem k nejistým věcem dovolit nějaký skandál, tudíž i toto by dle našeho usouzení mělo být především zohledněno i z toho důvodu, že lidé si přeji ve svém všeobecném symýšlení spíše člověka politicky příliš neangažovaného s dobrou pověstí a minulostí což sice vzhledem k systému voleb je věc a také i s ohledem, že tato funkce by měla být  nadstranická a měla by si držet standart jistého politického nadhledu nad věcmi poněkud zvláštní a to i za předpokladu toho, že naše jakékoliv slovo něco znamená a zase volba prezidenta je věcí časově ještě v nedohlednu a za ten čas se zase můžou objevit stranami nastrčené jiné osoby, tedy pokud nedojde ke zrušení tzv. klubismu. Kdo ví...

0 0
možnosti

jrc

9. 1. 2012 14:22
S tím morálním kreditem bych příliš nerozhazoval.

Není bez zajímavosti,

že na rozdíl od ostatních občanů,

restituoval majetek dle Rakouského práva.

(Ještě dle něho s drobným úplatkem);-)

13 0
možnosti
HP

Matka Příroda

9. 1. 2012 17:15
Re: S tím morálním kreditem bych příliš nerozhazoval.

Právě, že nerestituoval. Dle rakouského práva se stal dědicem hlubocké větve Schwarzenbergů, protože ta už má jednom dceru (Alžběta Pezoldová), a to tak, že jej poslední mužský potomek této větve v dospělém věku adoptoval. Naše právo ovšem adopce v dospělém věku neuznává, navíc se adopcí ruší příslušnost k původní rodině, čímž by ovšem Karel Schwarzenberg pozbyl nárok na orlické panství po svém otci. Hlubocké panství ovšem stejně restituovat nemohl, anžto bylo zabaveno na základě zvláštního zákona již v roce 1947. Proto na základě českého práva, které neuznává adopce v dospělosti, restituoval orlické panství po svém otci, které bylo zabaveno po roce 1948. Čili vše po právu. Lze dále poznamenat, že Alžběta Pezoldová se o hlubocké panství stále ještě soudí, avšak ve většině případů neúspěšně. Podařilo se jí pouze získat Schwarzenberskou hrobku v Třeboni, protože stát konstatoval, že je to především rodinná hrobka, a proto není důvod, aby ji držel.

1 0
možnosti
PH

petrph

9. 1. 2012 14:09
tak nevím

Pan kníže huhňá jen v češtině a nebo i v cizích jazycích? Pokud by šlo jen o češtinu, úloha prezidenta v domácí politice je minimální, čili by to nevadilo.Mnohem lepší by bylo kdyby dokázal posílit vliv republiky právě v zahraničí..Ale ani to asi není jeho silná parketa...

0 0
možnosti
MB

mbem

9. 1. 2012 14:33
Re: tak nevím

To bych se nebál. Ven by koukali jenom polobotky s červenýma ponožkama ;-D

3 0
možnosti
B

bofums

9. 1. 2012 13:52
V jedné věci s F. Fuchsem souhlasím.

Pan Schwarzenberg je starý muž a sám jistě zváží, jestli by na funkci prezidenta stačil.

Zároveň se divím p. Fuchsovi, který se pokouší o " návrat " po odejítí známých blogových

postaviček! Pokud se , pane Fuchsi, vyrovnáte se svými bujnými bájnými představami,

pokud se přestanete vydávat za někoho úplně jiného než jste, snad si  některý Váš blog

opět někdy přečtu. Mimochodem, co opravdu děláte ?

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

9. 1. 2012 13:49
Prezident musí umět udržet pozornost

To Schwarzenberg evidentně neumí, on neumí ani udržet otevřené oči a nepospávat. Pak je třeba, aby prezident uměl udržet myšlenku a neplácat, co ho zrovna napadne. Držet se tématu, to vyžaduje určitou bystrost. Pak bych byl rád, aby byl prezident bystrý. Václav Klaus, ať tu jsou jakékoli výtky, tak je fyzicky velmi čilý a aktivní. Nikdy nespí, vždy sleduje, co se na akci děje. Pokud mluví, reaguje bystře, mluví zcela k věci, je velmi pohotový. Není to o věku. Ale pokud Scharzenberg duševně ani fyzicky takto čilý a bystrý není, neumí zřetelně vyslovovat, neměl by funkci konat. A nechávám stranou jeho značnou sprostotu a urážení okolí. Tady nejde jen o Bátoru. Toho urážet mohl, protože jako vrchnost si přece může dovolit vše. Ale urážel i Rakušeny, ti si jeho "magory" dodnes dobře pamatují.

5 0
možnosti
JJ

jonatan66

9. 1. 2012 14:06
Re: Prezident musí umět udržet pozornost

Ale stolici udržet (zatím) umí, takže kvalifikační předpoklady pro výkon funkce má :-)

2 0
možnosti
K

kuba1234

9. 1. 2012 13:46
Nezpochybnitelné morální kvality???

Sám stařík se přiznal, že uplácel úředníky při restitucích - např. No tak, nestačí? Věřím a doufám, že NIKDY nebude prezidentem a BRZO nebude ministrem ani žádným státním úředníkem v naší vládě! Nemá na to morální právo, nezastupuje naší republiku ani důstojně ani čestně!

5 0
možnosti
MB

mbem

9. 1. 2012 13:38
Morální kvality

Po tom, jaký předvedl anální alpinismus vstříc eurokratickým zadnicím, bych o vysokém morálním kreditu dovolil spíše pochyboval.

13 0
možnosti
JN

jenyknovak

9. 1. 2012 15:35
Re: Morální kvality

Beze slov...........................R^R^R^R^R^R^R^R^!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.