Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

pá_ja

18. 10. 2011 9:08
V principu jde o rovnost

poplatníku daně, proč by měl mít někdo výhody z titulu stravenek, zaměstnání např. u ČD (režíjky) nebo členství v odborech ( odečet příspěvků) ?

to, že ty strvanky využívá většina není relevantní z hlediska rovnosti před zákonem!

Další věcí strvenek je to, že je to byznys pro nějaké tři firmy v republice, které lobují a lobují!

Ne náhodou vznikly první stravenkové firmy v socialistikcé Francii!

0 0
možnosti
M

MPoks

18. 10. 2011 9:10
Re: V principu jde o rovnost

Proč tedy ta socialistická Francie nebyla po válce ve východním bloku? :-/

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

18. 10. 2011 8:46
je zřejmé,

že o podnikání nemáte ani potuchy když píšete: Živnostník si totiž z daňového základu neodečte jen půlku oběda, on si ho odečte celý!"

Živnostník především ten oběd musí zaplatit. Nevím jak si představujete, že si ho odečte ze základu daně, ono to zase tak jednoduše nejde, pokud nepodniká v oblasti stravování. Ale ty peníze musí napřed vydělat. Pokud si je nevydělá, tak to nemá z čeho zaplatit.

0 0
možnosti
JL

jirka1965

18. 10. 2011 8:57
Re: je zřejmé,

Živnostník si ze svého daňového základu odečte 80% a nabízí se otázka, jestli to je hodně, či málo. Spousta zaměstnanců vidí zedníka, který si samozřejmě musí tu práci nejprve sehnat, ale pak si vydělá třeba 50.000,-Kč za měsíc. Na zdravotním, sociálním a dalších nutných výdajích utratí zhrub a 10.000,-Kč a zbyde mu 40.000,-Kč pro vlastní potřebu. Z této částky nezaoplatí ani korunu na dani z příjmu - tohle lidem docela vadí.

1 0
možnosti
SN

kuča

18. 10. 2011 8:33
Jádro článku je správné.....

:-)......že se 7O % stravenek utratí za chlast a cigára, to je špatný vývod, odhad člověka, který o tom nic neví. Máte pravdu, řada restaurací by skončila, další nezaměstnaní. Výhody patřily k určitým zaměstnáním vždy. Havíři-deputátní uhlí, ajzboňáci - levné jízdenky, atd.,atd.

Je zajímavé, že Kalousek vydá dluhopisy, ty se za jeden den skoupí,(vy máte ve štrozoku milion abyste ho hned dali za dluhopisy, já ne), tam se výnos nezdaňuje .....čili skoupili je bohatí, nebo banky, aby byli ještě bohatší! To Kalouskovi nevadí a diskutéři to zřejmě nesledují. Ale většinou mizerně placeným lidem v prvovýrobě, nebo dalším na jejich platové úrovni, závidí i ten kousek žvance, který spadne se stolu boháče ! pro autora:R^

0 0
možnosti

rezjirrezjir

18. 10. 2011 8:33
kalosek se řídí heslem

Rozděl národ na živnostníky a zaměstnance, poštvi je proti sobě a panuj, toť vše.

2 0
možnosti
PZ

Tic-Tac

18. 10. 2011 8:31
Píšete hlouposti

Vážený pane, začněte podnikat, budete se mít jako chrochták v žitě. Proč nepodnikáte na ŽL, když je to tak super? Budete mít auto, dovolenou 2 měsíce v kuse, i ten oběd si z daní odečtete. Tady jde vidět, jak člověk s minimálními znalostmi dokáže rozdávat rozum a "pravdu".  Předně si zapamatujte základní věc. Aby jste si mohl něco z daní odečíst, musíte si na to nejprve vydělat. Aby jste mohl vydělat jako OSVČ, musíte nejprve investovat. Bez toho to nejde. Kdysi jsem byl zaměstnanec(2 roky), pak státní zaměstnanec(4 roky). Poté zhruba 4 měsíce nezaměstnaný. Následně jsem se stal OSVČ (4 roky) a svou živnost jsem v roce 2001 přetavil do firmy s koncovkou s.r.o. Dnes mám přes 30 zaměstnanců. Již jako OSVČ jsem platil vysoké daně a odvody. O firmě se ani nebavím. Jsem rád, že mám na firmě pár takových chytráků jako jste vy. Tedy zaměstnance. Ráno přijdou, odvedou si svou práci a odpoledne odejdou. Třeba napsat chytrý blog. Tam napíšou, jak jsou ti zaměstnanci chudáčci a OSVČ chrochtáci

0 0
možnosti
PZ

Tic-Tac

18. 10. 2011 8:39
Re: Píšete hlouposti

Práce vám ale nepadá z nebe. Někdo se vám o ní stará milí zaměstanci. Někdo prvně do vytvoření vašeho pracovního místa musel zainvestovat. Čas a peníze. Musel následně zaměstnance vyškolit, vybavit pracovními pomůckami a udělat spustu dalších věcí(povinně a za své ho pojistit atd atd) aby mohl vůbec pracovat. Vyřešit spoustu papírú a dokonce za něj řešit i ty odvody a daně. Proč si to zaměstnanec nemůže dělat sám? Proč na to sakra musím platit účetní? Jsem ale odbočil. Zaměstanec neřeší kde se vezmou suroviny na výrobu, kde se finální výrobek prodá. Neřeší konkurenci, marketing a milion jiných věcí. Jo s loidmi jako vy jsem se kdysi kamarádil. Kamarádství skončilo v momentě, kdy se začalo dařit. Do té doby jsem to podle nich měl těžké. Pak jsem se měl dobře, protože jsem si "to" mohl odečíst z daní. Dneska jsem za vodou, protože mám firmu a nemusím už nic dělat. Mám zaměstnance, že? Ano i takto se dá uvažovat. Naštěstí takový styl uvažování je mi cizí.

0 0
možnosti
S

simsII

18. 10. 2011 8:29
Pane autore,

napsal jste to zcela přesně. Zaměstnanec krom toho, že odevzdá každou zdaněnou korunu eráru nemá fakticky nic jiného. Jestliže někdo kecá (viz níže), že stravenky se propijí a prokouří, tak asi neví, že v obchodech za ně lze koupit jen potraviny (alespoň moje zkušenost např. z Alberta, Terna). Tak nechápu nick sudovec, jak může hovořit o Vašem příspěvku jako o demagogii. Konečně asi jde o nějakého kalouskovce (bohužel i ten může mt po tom všem své příznivce).

1 0
možnosti
SN

kuča

18. 10. 2011 8:36
Re: Pane autore,

:-)......pro sim II !R^.....souhlas - zřejmě dobře placený diskutér !

0 0
možnosti
ZM

zmat

18. 10. 2011 8:27
nic proti stravenkám,

ale musejí být využívány k původnímu účelu, ne jimi platit za prací prášek, alkohol a jiné. V obchodech to potom vypadá, jako by u nás byla ještě jiná, paralelní měna.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

18. 10. 2011 17:34
Re: nic proti stravenkám,

Stravenkami lze platit jen potraviny a nealkoholické nápoje. :-)

0 0
možnosti
S

stedrik

18. 10. 2011 8:25
koukám, že líného Řeka nezapřete.

K tomu nejde nic jinýho říct. Snad jen to, že každej člověk by měl mít už od 18 roku ŽL a zodpovědnost sám za sebe.

0 0
možnosti
D

dr.boss

18. 10. 2011 8:19
Stravenky

Já je nemám a taky jsem živ.70% stravenek končí utracených za chlast a cigára.

0 0
možnosti
JT

sudovec

18. 10. 2011 8:14
Síla

To je horší demagogie než ta od Kalouska.

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.