Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Barry Goldwater

2. 10. 2011 16:59
Jsou tu i jiní

Václav Klaus se zasloužil o rozkvět levice více než kdokoli jiný, a to tak, že učinil ODS skrze svoji osobu nevolitelnou po několik  volebních období, během kterých levice získala zpět svoji moc. Tehdejší voliči raději z velké části nešli k volbám a umožnili tak  vítězství ukázněných levicových voličů. Jako nikdo dokázal rozbít pravicovou scénu tím, že kvůli jeho osobě mnozí schopní pravicoví lidé buď z ODS odešli nebo tam vůbec nevstoupili. Vzniklo tak několik dalších pravicových stran a pravice zůstala rozdělená.  ODS dokázala nad ČSSD zvítězit teprve tehdy, až VK přestal být předsedou. VK se během svého politického působení postavil snad  proti každému, s výjimkou komunistů a Ruska. Často si říkám, že pokud by KGB opravdu v Prognostickém ústavu připravovalo  nějakého agenta s úkolem po převratu zdiskreditovat v ČR demokracii, Západ a rozbít pravicovou scénu v zemi, ten člověk by to  nemohl udělat lépe než Václav Klaus.

1 0
možnosti
M

modrýblues

3. 10. 2011 11:50
Re: Jsou tu i jiní

Stranám jde snad o to, aby v příslušném státě vládly, že? Pravice tady vládla prakticky od roku 1992-1998 a 2006-dosud. Mezi tím bylo ještě údobí několika úřednických kabinetů, které levicové nebyly. Nevidím to proto tak, že by pravice byla v našem státě mimo hru. Dokonce, podle Vašeho příspěvku vinou , jak se familiérně říká říká ,Otce Zakladatele. Jste mimo.

:-)

0 0
možnosti
K

kevinbb

2. 10. 2011 16:44
Tak nejak.

R^

0 0
možnosti
VH

cvlad

2. 10. 2011 16:27
Blábol.

Rv

1 0
možnosti
TM

A přece se maže...

2. 10. 2011 20:47
Re: Blábol.

No jistě... Můj bývalý tchán, chudák malý, v 70. létech z KSČ vyloučený, po svém vyloučení celá léta pracoval jako vedoucí oddělení Inspektorátu radiokomunikací, přičemž toto oddělení velice, velice úzce spolupracovalo s StB... Taková divná náhoda, že?

0 0
možnosti
C

Cynyc_

2. 10. 2011 16:06
S konspiračními teoretiky

se v poslední době nějak roztrhl pytel. Protože jsou moderní obdobou bláznivých potulných proroků ve středověku, člověk by se skoro bál, že se blíží konec světa. Ale ono je to ještě horší - blíží se konec rozumu.

1 0
možnosti
B

bofums

2. 10. 2011 15:43
Kde momentálně, pane Moučko, žijete ?

Usuzuji, že jste buď zaměstnán bývalou státostranou a nebo se léčíte  v některém státním zdravotnickém

zařízení / že by na severním okraji Prahy ? /. Každopádně  se  Vám jakákoli v špína hodí do krámu- třeba

toto nechutné žvanění někoho i osloví . Kde jste byl v listopadu 89, že máte tak " zaručené informace ?/

Pokud jste s VH popíjel v hospodě, beru Vaši informaci s rezervou, pokud jde o jeho alkoholismus, jsme

lidé různí- takového alkoholika jako byl na př. B. Jelcin, si rozhodně vážím víc než  lidí Vašeho typu !!! !!

1 0
možnosti
JM

JardaM

2. 10. 2011 16:06
Re: Kde momentálně, pane Moučko, žijete ?

A kde je podle vás ta hranice, kdy má člověk právo působit jako morální autorita a kdy už ne? Když posvětí bombardování suverenného státu, aby si velmoc a jednotlivci v jejím čele plní své státní a soukromé cíle? Alkoholismus VH je jeho nejmenším prohřeškem (a opravdu většinou soukromým) ve srovnáním co za svůj politický život napáchal za svinstva a k čemu se propůjčil. Jeho obraz bojovníka s komunismem je opravdu jen propagandistická fasáda. Jen se člověk musí trochu namáhat hledáním informací a kritickým přemýšlením, aby to pochopil. To po vás nežádám, ani nebudu reagovat na vaše nejapné urážky, které používáte místo argumentů

4 0
možnosti

blecha v psím kožichu

2. 10. 2011 14:34
Však také Havel zakázal zpřístupnit tajné dokumenty

k věci. Až tak moc mu  alkoholismus ještě mozek nezatemnil, aby nerozeznal, o co šlo a kam se odebrala Pravda a Láska. Nechce se mi věřit, že stále existují lidi, kteří Havla obdivují. JŠ

2 0
možnosti
P

por.Dub

2. 10. 2011 14:34
JE TO JASNÁ SPRÁVA !!!

Bez souhlasu a posvěcení mocných tohto světa nelze NIC !!!!!!!!!!!       Vidíme to i dnes !!!!

0 0
možnosti
KT

Tycova.blog.i.dnes

2. 10. 2011 14:25
tak,

tak. jen to nebyl Bartoníček, ale Bartončík

0 0
možnosti
JM

JardaM

2. 10. 2011 14:31
Re: tak,

díky za upozornění na překlep. Ihned opravuji.

0 0
možnosti
OK

Kurri22 - III.

2. 10. 2011 14:21
To bych okomentoval replikou z Pelíšků.

"To muselo dát práce. A přitom taková blbost."

3 0
možnosti

lubossula

2. 10. 2011 14:12
opravdu

nekorektni slataninaRv Zajimave je, ze takove spisky siri a veri jim zpravidla ti, kteri za komancu nehnuli proti nim prstem. Ale ted se muze by "nekorektni". Ve svobodne spolecnosti to umi skutecne kazdy hnup.

2 0
možnosti
K

kurnikšopa

2. 10. 2011 14:21
Re: opravdu

fakta a pravda bolí co?

4 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik