Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Chytrakz hospody

31. 8. 2011 12:59
Pelikáne,

nejseš náhodou absolvent "Plzeňských práv". Proboha tak aspoň mysli;-O

2 0
možnosti
M

milenkamikes

31. 8. 2011 12:57
jo

neexistuje koncepce,nemalá část peněz je užita bezúčelně.Odborníci volají 15 let po tom, aby se učily romské děti česky.Není zákaz hracích automatů,policie nestíhá atd...Píšete,že jsou to i naše problémy.

Tak poraďte nám obyčejným,co s nimi musíme žít v jednom městě co dělat?Kdo má ty páky?Poslanec,senátor,starosta,prezident,nebo kdo vlastně?Je-li to NÁŠ problém,co MÁME UDĚLAT,aby haranti chodili do školy,aby Romové nekradli,nepřepadávali,aby si hledali práci,aby nevyhrožovali soc.pracovnicím,aby platili nájem i služby,aby neobtěžovali občany svou přítomností?

Bude-li se takhle chovat Vietnamec,bude moje zloba namířena proti němu.A propó - proč se Vietnamci za velmi krátkou dobu sžili?jejich děti umí perfektně česky, jsou slušné,čisté,chodí do školy.

Nehledejte viníka tam, kde není.VV

1 0
možnosti
LS

Lesní sběř

31. 8. 2011 12:52
Překrucujete jako právník :-)

Pokud ve větě "Cikáni pryč!" slyšíte skryté poselství "Cikáni pryč z tohoto světa!", pak jen proto, že je tam chcete slyšet. Já tam slyším jen "Cikáni pryč odtud!" Nic víc a nic míň.

Svět je dost velký pro všechny, narozdíl od naší země, která je dost malá i pro nás samotné. Příliš malá na to, abychom zde navěky hostili cizí lidi, kteří se odmítají podřídit našim pořádkům. A naše životy jsou příliš krátké na to, abychom je trávili handrkováním s někým, kdo tu vlastně historicky a geograficky nemá co dělat.

Kdo se odmítá podřídit panujícím pořádkům, ten musí pryč, s tím se nedá nic dělat. Nemohou přede očekávat, že se budeme podřizovat my jim...

2 0
možnosti
PH

petrph

31. 8. 2011 12:50
no jo ale

Když se ta integrace nepovedla komunistům za 40 let, tak za jak dlouho se to povede v demokratické společnosti jakousi zmíněnou " koncepční, trpělivou politikou????80, 100,200 let?

1 0
možnosti
TP

assco

31. 8. 2011 12:49
skvěle napsáno a já jen dodám.

Pozastavujeme se nad drobnými krádežemi což nás vede k tomu prohlašovat o Romech šmahem, že jsou zloději. Jsem si jist, že stonásobně vyšší škody (spíš řádově více) nám rozkrádají z rozpočtu "podnikatelé" a to opravdu formou organizovaného zločinu. Vadilo by Čechům být Romy označováni za korupčníky a zloděje? Škodu zjevně způsobujeme mnohem větší.... A vám karma.

0 0
možnosti
VT

Johyn

31. 8. 2011 13:06
Re: skvěle napsáno a já jen dodám.

Vážený Ascco, zde se nikdo nepozastavoval nad drobnými krádežemi. Jste demagog. Před každou demonstrací se v místě kde se pak demonstrace konala stala nikoli drobná krádež ale útok na příslušníky majority. Kdyby nebyly tyto útoky, nebyly by ani demonstrace.

A pokud se týká pana Pelikána. To si mají nechat občané líbit toto napadání a být pěkně trpěliví? Třeba se to změní. Nezmění. Budete li dostávat peníze a prostředky k životu nemáte nejmenší motivaci toto měnit. A vyjádření představitelů a mluvčí romů, mě přesvědčilo o této pravdě. Chyba je všude jinde a výmluvy až absurdní.

Pokud se objeví politická strana, která bude mít jenom trochu reálný politický program a nabídne řešení, takové aby bylo účinné má můj hlas. A myslím, že nikoli jen můj.

4 0
možnosti
B

Bohousek

31. 8. 2011 12:48
Díky!

DObrý den Pane Pelikáne,

díky za rozumný text!

0 0
možnosti
G

garumna

31. 8. 2011 13:56
Re: Díky!

Ten rozumny text vidite kde?

1 0
možnosti
MP

Martin V2

31. 8. 2011 12:43
Proč?

Proč chcete omezovat ostatní? Nevidím důvod, proč zavírat herny, sběrné suroviny, zakazovat půjčky a tak podobně, kvůli cikánům.

Jako příprava na školu byl udělán poslední rok MŠ zdarma - aby tam mohli dávat děti i ti chudí, nepomohlo to, jak je chcete dostat do přípravných tříd, aby se učili česky??

Jinak k tomu videu - většina toho co píšete je tam pouze slyšet a není vidět kdo to volá, když se budete na to video dívat pozorně, zjistíte, že v tom davu na náměstí je pár (pravděpodbně placených?) provokatérů a ostatní se k nim nijak nepřidávají.

A jako perlička - všechno je tam otitulkoané, jen pokřik "cikáni do práce" se jim asi na romea.cz nepodařilo rozklíčovat a nebo povedlo a jako nejtvrdší urážku to ani nezvádli napsat.;-D

3 0
možnosti
O

ortles

31. 8. 2011 12:34
běžte si s nima bydlet a žít

ideály vás přejdou a budete to řvát taky

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

31. 8. 2011 12:33
Já jsem slyšel volat něco jiného

dav z reportáže, kterou jsem viděl, skandoval "Cikáni do práce". A vskutku, pokud v ubytovně bydlí 197 cikánů a 3 z nich pracují, není něco v pořádku. :-/

-

To co navrhujete, je ze značné části pozitivní diskriminace nebo omezování svobod. Ano, Cikáni mohli fungovat v socialismu, kde jim bylo nadržováno a kde byly svobody značně omezeny. Ale to je špatně, doufám, že to chápete. Pozitivní diskriminace byla VŽDY okamžitě zneužita. A omezení svobod dopadne na všechny, kvůli problémovým spoluobčanům budeme potrestáni všichni? Přizpůsobíme se menšině? Rv

2 0
možnosti
JM

janacz

31. 8. 2011 12:32
Romská integrace

aby k ní mohlo dojít, musel by se celý stát přeorganizovat. Jinak se ukázalo, že  se Nedá integrovat co je naprosto inkompatibilní. :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4034x
Právník, který věří tomu, že právo je cesta ke spravedlnosti.

Seznam rubrik