Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TA

tajny agent

10. 8. 2011 16:18
Mala otazka ...

muze si normalni clovek pozvat k sobe domu bydlet muslima jehoz soucasti viry je podle "svate knihy" legitimne zabit kazdeho kdo islam opusti? Toho, co legitimne znasilni zenu ponevadz se nezahalila a je to takto jeji vina ze jej vzrusila?

0 0
možnosti
DS

JamesBlond

10. 8. 2011 15:10
Nemate pravdu autore

Staci se podivat na aktualni zabery a je zrejme, ze ti kdo rabuji, nejsou prevazne cizinci ale proste omladina ktera se bouri. Problem tedy nevznika dle hranic narodnostnich, puvodu a nelze ho merit ani barvou kuze, ale tak jako temer vzdy, vyrostl dle socialnich barier a nedostatecne nebo nevidelelne perspektivy lepsiho zivota a osobni budoucnosti. A i v tomto pripade je reseni v odstraneni techto barier, ne ve vytvareni barier dalsich. V Londyne jsem zil mnoho let a dle meho je to jedno z mist kde je velmi zrejme jak priliv jinych kultur prispiva k rozvoji te domaci. Xenofobove se ale najdou vsude ve spouste variacich. Radeji zit s nadeji a pokorou nez se zlobou a nenavisti.

3 0
možnosti
L

Livrak7

10. 8. 2011 15:23
Re: Nemate pravdu autore

Radeji zit s nadeji a pokorou nez se zlobou a nenavisti. - To běžte vysvětlovat třeba Somálcům, ano?

0 0
možnosti

martin013

10. 8. 2011 14:38
Celá pravda

Bohužel, to co píšete není celá pravda. Krásně jste to imigrantům natřel, co se do nich jen vešlo. Smutnou skutečností ale je, a to jste si opravdu mohl ověřit, že současných nepokojů se neúčastní JEN imigranti. Mnohem smutnější skutečností pak je, že jsou převážně ve věku 13-20 let. Zamyslel bych se nad tím, co napsal zde na blogu jeden autor žijící v Londýně. Jde o generaci, která nemá budoucnost. Na vysoké školné jejich rodiče nemají, práci seženou buď podřadnou, nebo žádnou. Pokud jejich rodiče pracují, nemají na ně čas. Samozřejmě, bude tam nemalé procento těch, které to prostě baví a mají takový styl života jako životní program. Teď všichni hlasitě volají po represi, po gumových projektilech, mnozí by byli rádi, kdyby nešlo jen o gumové.... Ale nemyslím si, že je jednostranná vina na imigrantech a asociálech, chcete-li. Imigrantskou vlnu si zavinila britská společnost sama. Bude Brit umývat nádobí nebo makat na stavbě? Bude uklízet ulice? Jen doplácí na svoji "vyspělost"....

1 0
možnosti
BT

enola_gay

10. 8. 2011 15:02
Re: Celá pravda

" Na vysoké školné jejich rodiče nemají,..." pak něco dělají špatně: známý odešel do Londýna někdy před 6 lety, pracoval tam manuálně, po roce za ním přijela dcera, začala chodit na gymnázium, udělala si A-levels nebo jak tam maturitám říkají a teď studuje na univerzitě mezinárodní vztahy. Když se tam úspěšně uchytila česká rodina, proč by měl mít problém někdo, kdo se tam narodil? Se mnou je to podobné, přišel jsem do jedné západoevropské země aniž bych uměl základy jazyka, po třech letech začal studovat na VŠ a při tom už měl práci v oboru, který jsem studoval... zatímco Turci a Arabové zde narození fňukají o tom, že nemají šanci se uplatnit a najít místo ve společnosti.

1 0
možnosti
J

JánDvorák

10. 8. 2011 14:37
Super

R^R^R^

0 0
možnosti
M

mira77888

10. 8. 2011 14:22
a co u nas?

my se tady nechame dobrovolne ozebracovat a jeste tomu budou nekteri tleskat.

1 0
možnosti
S

sámvelkýmao

10. 8. 2011 14:29
Re: a co u nas?

pracujte tak,aby vás nemohl nikdo ožebračovat...............

0 0
možnosti
T

tommytomtom

10. 8. 2011 14:22
Nesouhlas

Za ucelem dosazeni sveho se tito paraziti nevahali okamzite spojovat pomoci socialnich siti (zejmena Blackberry), vcetne clenu vsech moznych gangu, za 'normalnich' okolnosti nesmiritelnych,kdy jakekoliv setkani by bylo minimalne 'na noze' .Je sokujici videt,ceho jsou tito parchanti schopni, jak se spokojene smeji po te co lidem znicili existenci, zvesela o tom komunikuji na internetu,chlubi se svymi 'ulovky',okradaji a terorizuji kolemjdouci atd - dokonce bylo zdemolovano nekolik charitativnich obchodu i obchod s detskym oblecenim, kde se tyto krysy zabavily zdemolovanim interieru a pak  vynesly zbozi na ulici,kde ho zapalily. 

A je desive se zamyslet nad  (neexistujici) moralkou tohoto odpadu spolecnosti a nad dusledky toho co se deje. Pokud tohle je pohled do budoucna, popripade jakym smerem by se situace mohla ubirat u nas, pak neni prilis duvodu k optimismu.

Toto je socialni problem uvnitr resp na okraji britske spolecnosti a spojovat se s pristehovalectvim je ucelove a nesmyslne.

0 0
možnosti
VK

vava

10. 8. 2011 17:23
Re: Nesouhlas

Kocábovci by na Vás mohli vzít hůl za takový příspěvek

0 0
možnosti
T

tommytomtom

10. 8. 2011 14:13
Nesouhlas s autorem

2.. Co se tyka, tematu imigrace/imigrantu, ktere si autor bere na paskal a pripisuje jim jednoznacnou odpovednost za sokujici udalosti v Britanii poslednich dnu, nezbyva mi nez rict, ze to proste neni pravda. Stejne tak absolutne nelze srovnavat tyto nepokoje s temi ve Francii, jsou to naprosto odlisne udalosti, ktere maji spolecny jen vysledek - nasili, niceni, rabovani apod. Nepokoje v Britanii nejsou zalezitosti imigrantu, ucastni je jich v drtive vetsine mladi lide v Britanii narozeni, jejichz rodiny jsou zde patrne uz po generace. Jsou to povetsinou clenove ruznych gangu, kteri zneuzili nejasnou smrt jednoho ze svych ke sprostemu niceni majetku, loupeni a rabovani. Nejde o nic jineho nez o snahu se obohatit, nakrast si a znicit vsechno v dosahu ne kvuli nespokojenosti, ale ciste pro zabavu. Tohle nejsou protesty proti nicemu jako byly autorem citovane nepokoje v Parizi, tohle je pouze o kradeni, niceni, adrenalinovem opojeni z nasili a pocitu momentalni beztrestnosti.

0 0
možnosti
T

tommytomtom

10. 8. 2011 14:11
Nesouhlas s autorem

Nesouhlasim se zjednodusujicim pohledem autora clanku,ve kterem je citit rasovy podtext:

1. Duggan, jehoz smrt jiste vyhodne poslouzila mistnim gangsterum jako katalyzator k zahajeni toho besneni, byl nade vsi pochybnost znama firma a byl napojen na podsveti, se vsim co k tomu patri - zlocin, drogy, zbrane atd. Nicmene, zpravy ohledne jeho smrti jsou znacne nejasne a spousta tech, ktere se objevily nejsou nic vic nez spekulace a nejnoveji nezavisla policejni vysetrovaci komise oznamila, ze neexistuje dukaz, ze Duggan vystrelil jako prvni resp, ze ze zbrane ktera byla nalezena bylo vubec vystreleno. Dale bylo receno, ze kulka, kterou byl zasazen jeden ze zasahujicich policistu do sve vysilacky, byla ve skutecnosti policejni. V zadnem pripade se nezastavam Duggana, jen je treba poznamenat, ze je velmi jednoduche zaujmout jasny (a radikalni) postoj na zaklade neuplnych nebo nepravdivych informaci. Jedina vec je jasna a potvrzena a to, ze Duggan byl zastrelen jednou ranou do prsou.

0 0
možnosti
S

Subo

10. 8. 2011 17:01
Re: Nesouhlas s autorem

Jste psychopat... omlouvat neco takoveho neni zdrave.

I kdyby toho kriminalnika policista zastrelil za bileho dne jen proto, ze vi ze je to kriminalnik i kdzy momentalne proti nemu nic nema tak to neni duvod k takovym zverstvum jako ta verbez ted predvadi...

0 0
možnosti
S

sámvelkýmao

10. 8. 2011 14:10
no

voliči dávají politikům mandát,aby se o svou zem a své občany starali s péčí řádného hospodáře. a politici všech zemí evropy se voličům odvděčí tak,že slušný pracující občan je na tom daleko hůře,než všeničící lůza z celého zbytku planety, kterou tito "politici" zavlékají do všech států a za daně pracujících jim dávají peníze,bydlení a další neoprávněné požitky. a aby toho nebylo málo, nechají-v tomto případě-zdemolovat londýn,namísto toho,aby při prvních známkách nepokojů vyhlásili stanné právo,vyjímečný stav,   o k a m ž i t ě   povolali armádu a chránili slušné občany a jejich majetek a domovy.a to všemi prostředky,včetně ostré střelby.pan olšer to vše popsal velmi mírně,ostatně po pravdě to jinak ani napsat nemohl.jinak by asi dobloggoval..............

0 0
možnosti
C

Czechoslovakia_1

10. 8. 2011 12:26
Souhlas s autorem

Nezbývá než souhlasit s autorem článku. Bohužel, bude ještě hůř:-/

1 0
možnosti
DH

dana33

10. 8. 2011 12:33
Re: Souhlas s autorem

Je to hruza, ale souhlas!8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce