Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Kluk ze Zlína

3. 8. 2011 8:27
Palec hore!

R^

0 0
možnosti
JD

Draki

3. 8. 2011 7:11
Samozřejmě karma!

Konečně člověk, který dokáže myslet nejen v kategorii "JÁ" ale také v kategorii "MY" a dokonce i "ONI". Společnost vystavěná na LOGICE TRHU se mezi námi ani jinak chovat nemůže. Jedná se vlastně o model preferující a tedy i PRODUKUJÍCÍ nekrofilní asertivní JÁJÁNKY, smyslem jejichž existence je honba za penězi a hmotnými statky, respektive za mocí. Rodiny s dětmi by měly být preferovanou kategorií v systémech, které si vidí dál než na špičku vlastního nosu a jejichž hodnotový svět není vyjádřen jen výší denní tržby. Mimo jiné také proto, že populace nám nezadržitelně STÁRNE a Ukrajinci nebo Vietnamci nás nespasí:-)

1 0
možnosti
PR

Rusy

3. 8. 2011 7:20
Re: Samozřejmě karma!

Dík.;-)

0 0
možnosti
SK

slava kunst

3. 8. 2011 3:34
čím méně peněz stát občanům sebere tím bude občanům lépe

čím méně, bude mít stát peněz, tím méně bude občanům škodit. Snadné. Dětí mají lidé protože je chtějí, ne kvůli nějaké pseudopodpoře.

0 0
možnosti
T(

ToughestDebaterEver (GodMode:On)

2. 8. 2011 23:59
Poněkud zjednodušené a účelové

Tak nějak jsem nepochopil co je smyslem tohoto článku. Je to snad doporučení, že mít děti se nevyplatí? Nebo snad máme volit politiky co naslibují opět rozdat miliardy, tentokrát sice pro rodiny, ale na úkor bezdětných? Vždyť to je přece blbost. Navíc mě vždycky dostane to tvrzení typu "ty dluhy si zčásti zaplatí to dítě samo, až dospěje". To je analogie ke Kalouskovým složenkám a docela demagogie. Ten dluh samozřejmě není virtuální, ale myslet si, že by bez něj byly daně 10%, podpory všeho možnýho byly navýšeny o 50% a ještě jsme tu měli fungl nový silnice, spokojený důchodce a extrémně vyspělé zdravotnictví? Ani náhodou. Vlády ty peníze vždycky utratí a utopí, ať v korupci, nebo v nesmyslech atd. Zkrátka takhle uvažovat nelze. Je třeba žít přítomností s výhledem na 3 roky dopředu, v jistých oblastech i více, ale dělat závěry na 20-50 let dopředu, tak jak to např. předvádí dnešní vláda v souvislosti s důchodovu reformou, to je zkrátka nesmysl...

1 0
možnosti
PR

Rusy

3. 8. 2011 6:51
Re: Poněkud zjednodušené a účelové

Smyslem je poukázat na disproporci. Řešení může být levicové (více zdaním a rozdám mezi rodiny, abych dorovnal jejich diskriminaci) nebo pravicové (posílím odpovědnost za stáří tím, že zrovnoprávním zajištění dětmi a financemi, tj. kdo je bezdětný, bude vyšší podíl zajištění důchodů a zdraví mít ze svých úspor). Osobně jsem v tomto případě spíš pro pravicové řešení, tj. zvýšení osobní odpovědnosti a snížení přerozdělování.

1 0
možnosti
L

lesicatko

2. 8. 2011 21:23
Dobrý článok

Pozrite si aj toto, teda hlavne ten graf, nejaká iskierka nádeje :))

http://vat.pravda.sk/bohate-krajiny-uz-maju-aj-viac-babatiek-dh8-/sk_vclovek.asp?c=A090823_000212_sk_vclovek_p05

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

2. 8. 2011 21:28
Re: Dobrý článok

naděje na co? Že rozmnožující se lidstvo vyžere planetu do mrtě dřív než bude mít prostředky jak z ní? Na to už bohatě stačí současná populace....

Stav kdy bude na vytěžení a rafinaci jednoho litru ropy potřeba energetický ekvivalent jednoho litru ropy je kvapem za dveřmi. (ropy je pořád mraky... jen na to aby se vyplatila těžit bude někdo muset postavit elektrárny na něco jiného)

0 0
možnosti
HH

Svatej Utřinos

2. 8. 2011 21:22
Myslím, že drtivá většina občanů

nesedí doma s kalkulačkou a nepočítá kdo je na tom lépe, zda dětní nebo bezdětní. Asi ti bude znít naivně, ale mně je jedno, jaký stát vysílá signál občanům, já si jako matka oproti dobrovolně bezdětným (tímto se nechci dotknout ani vysmívat těm, kdo nemohou mít děti např. ze zdravotních důvodů) připadám nesmírně bohatá..:-) Ale to je otázka úhlu pohledu... :-)

1 0
možnosti
L

lesicatko

2. 8. 2011 21:32
Re: Myslím, že drtivá většina občanů

Drviva väčšina ľudí praveže kalkuluje, koĺko si môže dovoliť detí. Porovnajte si Nemecko a Francúzko. Obe bohaté krajiny, obe s výraznym a zhruba rovnakým podielom moslimskej plodnejšej imigracie a majú radikalne iné úhrnné indexy plodnosti - Nemecko cca 1,5 a dava reklamy "deti ako milovaná samozrejmosť" , Francúzsko ma cca 2,0. Imigrantami to nie je, čím teda ? Prečo má švajčiarsko iba 1,45, Taliansko iba 1,3 , Rakúsko iba 1,47 ?

No ale v tom Francúzsku mate zadarmo školky a dokonca ked mate dieťa, tak aj garanciu, že ho tam môžete dať, štát prebera časť starostlivosti o deti , takže nie je taká hroza a taký prepad životnej úrovne, keď ich máte.

Myslíte, že drvivá časť ľudí nekalkuluje ?

0 0
možnosti
JR

jrosa

2. 8. 2011 20:55
Co ještě chybí v logice věci

Systém jde na ruku těm, co pracují a nemají děti, těm, co nepracují a mají hodně dětí, ale nevybíravým způsobem obírá ty, kteří pracují a mají děti.?

A co Ti, co nepracují a nemají děti, nebo jich aspoň nemají "hodně",aspoň Ti jsou na tom správně?

0 0
možnosti
PR

Rusy

2. 8. 2011 20:58
Re: Co ještě chybí v logice věci

Záleží na tom, z jakého důvodu nepracují. Pokud nemohou, pak jejich nároky na tu bídu jsou odpovídající, pokud nechtějí, jsou to paraziti.

0 0
možnosti
K

Krasavicee

2. 8. 2011 20:52
Nerozumím vám, život je volba

říkáte "pejsek a papoušek nikomu na důchod nevydělají"  a současně závidíte finanční blaho bezdětných :-)  Vypadá to, že jste si nadělal kupu dětí a hledáte kdo by je živil!? :-P

0 0
možnosti
PR

Rusy

2. 8. 2011 20:55
Re: Nerozumím vám, život je volba

Jste úplně mimo. své potomstvo si uživím v pohodě, zase tolik jich nemám, nikomu nic nezávidím, pouze kritizuji systémovou chybu, která decimuje evropskou populaci.

1 0
možnosti
K

Krasavicee

2. 8. 2011 20:38
Pane Rusý, vaše potence a sexuální život je

vaše volba a vaše odpovědnost.  Pokud se Vám zdají děti drahé, kupte si pejska nebo papouška

1 0
možnosti
PR

Rusy

2. 8. 2011 20:40
Re: Pane Rusý, vaše potence a sexuální život je

O mě nejde, ale o systém, který dopadá na celou společnost ... Pejsek a papoušek nikomu na důchod nevydělají. Drobný rozdíl.

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

2. 8. 2011 20:34
Pan Rusý je ekonomickým poradcem ČSSd

Proto je třeba si jeho vyjadřování podle toho jeho zařazení vyhodnocovat. Smůla ale je, že píše tak, že mu řadoví členové strany nemohou rozumět v řadě jeho vyjádření.Rv

;-D;-D;-D

1 0
možnosti
PR

Rusy

2. 8. 2011 20:37
Re: Pan Rusý je ekonomickým poradcem ČSSd

Blbost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 104
  • Celková karma 33,79
  • Průměrná čtenost 2598x
matematik, statistik, sociolog, předseda odborové organizace LIBERI, k ochraně sociálních práv dětí a rodičů.
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik