Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vvesely

16. 6. 2011 21:05
Hřebíček na hlavičku

Krásně vysvětleno, měl by pochopit každý imbecil. Jenže ...  Raději vyvineme veliké úsilí ve snaze dokázat neplatnost napsaného, hledáme vinu všude jinde než u sebe, ubližují nám všichni kolem, nebudeme se měnit, ať se změní okolí.  Všichni kolem nás kradli, jen my ne. My sice občas utečeme ze zaměstnání, občas ukradneme něco zaměstnavateli, občas vyrobíme zmetek, občas okrademe zákazníka a zabudujeme levnější výrobek a dražší si vezmeme domů, ale to je přeci normální, že ?  Vždyť nám stejně platí málo. Tak natruc občas utečeme ze zaměstnání, občas ukradneme ......a furt dokola.

0 0
možnosti
D

Dark5

16. 6. 2011 20:16
Umi autor vysvetlit proc...

...nejakych 150 km od Prahy na zapad ma prodavacka 3x tolik nez nase rodavacka. Je snad 3x vykonnejsi, chytrejsi a travi v praci vice hodin?

Monter u pasu VW ma mnohokrat vic nez nasi monteri a nedej boze technicti inzenyri, pritom maji kratsi pracovni tyden.

Nepruzny pracovni trh je jedna vec, korupce a absolutni negramotnost statni spravy druha, ale porad to nedela ten cca trojnasobny rozdil. Tak kde se to bere?

0 0
možnosti
RP

radim36

16. 6. 2011 20:30
Re: Umi autor vysvetlit proc...

To je velice jednoduché. Jednak v Německu byly tak vysoké platy i dříve a snížit je nemůžou, taky i proto, protože podobně vysoké jsou tam  i životní náklady třeba na bydlení, jednak naše statistika je trochu podvod, protože do hrubé mzdy by měly být zahrnuty i odvody zaměstnavatelem státu na zdravotní a sociální neboli superhrubá mzda, takže o cca 35 % vyšší a jednak ty platy zas několikanásobně rozdílné nejsou.

A nakonec Německo těží z tradice německých firem, spousta výrobků se tam sice papírově vyrábí, ale ve skutečnosti je tam jen sídlo firmy a finální linka. Komponenty se vyrábějí levně třeba u nás nebo v Rumunsku ty jednodušší, elektronika se dělá třeba v Číně nebo na Filipínách.....V Německu se nevyrobí skoro nic, jen se to z těch levných komponent jen složí a strčí se na to nálepka Made in Germany, která umožňuje komplet prodat za německou cenu  a Němcům ty vyšší německé platy.

0 0
možnosti
B

bimbo1

16. 6. 2011 20:00
kde je rozum?

Odboráři se správně ptají, kde jsou mé peníze. Proč? Protože jakmile státu nestačí 48% ze mzdy, počítám správně, protože po reformách bude i soc. a zdr. pojištění pouhou daní.Pak je něco špatně.K tomu zbytku si připočtěte ještě spotř. daně dph daň z nemovitostí eko daně......atd. To už rozum nebere.A k tomu ještě stát vybere do stát. rozpočtu více daní od fyzických osob než od těch právnických. Ale čemu se divit, když u nás dokáže zkrachovat i SAZKA.

Podnikatelé ani jejich zaměstnanci za nic nemůžou, stát a jeho volení představitelé od starostů až po vládu , se za 20 let stal nenažranou kobylou, která by měla buď na nenažranost zdechnout nebo zvolit dietu.Bohužel místo toho ordinuje dietu pro ty co ji krmí-

1 0
možnosti
RP

radim36

16. 6. 2011 20:17
Re: kde je rozum?

Sociální a zdravotní pojištění bylo vždycky daní. Kdyby to bylo pojištění, mohl by se člověk rozhodnout, jestli se pojistí nebo nepojistí a dostával by z  toho pojištění benefity úměrně tomu, kolik zaplatil.

Navíc většina sociálního a zdravotního je pro hloupějšího zaměstnance "schováno" do odvodů zaměstnavatele, což je živná půda pro demagogy všeho druhu, kteří chtějí tyhlety daně zvyšovat.  A jestli se nepletu, je to zdanění 45 %, ne 48. Ale i to je dost.

0 0
možnosti
PK

BylJsemTady

16. 6. 2011 19:11
Ach jo

Tady si někdo musí uvědomit, že dokud budou politici a jejich dobří známí rozkrádat pomocí prapodivných státních zakázek státní pokladnu, nebudou mít žádné reformy smysl a jedná se pouze o dálší zlodějinu. Jen a jen o tom to je. Ať přestanou krást, sečtou kolik teda máme, a teprve po tom ať tvrdí, že peníze nejsou. A teprve po tom jim na podobné reformy nikdo neřekne ani popel. ;-€

0 0
možnosti
H

hňup

16. 6. 2011 18:03
jedno mi není jasný,

proč píšeš odborářský bos, a nepíšeš politický bos. to pak těžko někohos rozumem v hlavě přesvědčíš, že nejseš zaijatej....

0 0
možnosti
D

dampfer

16. 6. 2011 17:58
Samozřejmě

přesně to tak je --- výborně a po lopatě podáno, jen ti nejvíce zabednění soudruzi budou proti pracovnímu nasazení bojovat. Budou vyčúraně přikrádat, šidit a s nasazením pátrat, jak si ""přilepšit"". Na ulici mohou řvát tři dny nonstop, nejen Číňané se chechtají evropské debilitě. Jim to vyhovuje, že podnikatel mizí z Česka a jde tam, kde stačí za hodinu práce vyplatit dvacku !!!!

EU se nechová ekonomicky a spravedlivě, do bezedné řecké žumpy zahazuje miliardy, řecký lenoch odmítá pochopit, že má nárok max na 1 desetinu toho, co dnes dostává, to dá rozum. Evropě chybí iniciatíva, ušlápnuté Německo, kdysi ekonomický dravec, úpí pod holinkou francouzského kapouna Sarkozyho, který s Merkelovou zametá Elysejský palác.

0 0
možnosti
G

Gift

16. 6. 2011 17:33
Už to fakt nepijte.

Chlape, už to nepijte a nehulte. Číňani mohou za to, že u nás stát všechno nakupuje o 40 až 50% dráž než v sousedním Německu? Čína může za krach Sazky, za Pandury, za Gripeny? Nebo Pákistán? To asi ne, že. Vzdělávejte se, jak radíte ostatním, máte to za potřebí jako sůl.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

16. 6. 2011 17:44
Kdo ti může za to

že nechápeš psaný text??

1 0
možnosti
JK

Kubri ml.

16. 6. 2011 14:32
...

Ještě zkusím jednu takovou teorii.. Ona populace na planetě roste. To je každému jasné. Ale roste populace pomaleji pořád, než výrobní ekonomika. Je strašnej pytel podnikatelů a firemníků a ti jedou, aby co nejvíc vyždímali. Buď se musí tedy rapidně zvýšit populace nebo najít alternativu třeba v kosmickém programu a opravdu si dát tu práci a vymyslet nějaký život třeba na Marsu.. Je to jak sci-fi, ale dřív nebo později se do kosmu létat bude a v tomhle vidím alternativu.

Oni i Římani, když už vzrostla vysoce populace, tak museli dobývat cizí země, aby pro svůj "lid" získali další půdu, další populaci, které produkty mohli prodávat. Tohle je to samé, akorát s vesmírem. Je to kec, jasně.. Ale až se to jednou stane, tak to bude realita :)  Nebo zvýšit životní úroveň v Africe. Nalít tam strašně velkej baťoh peněz a využít jako nákupní sílu právě Afriku..

0 0
možnosti
P

parquin

16. 6. 2011 14:43
Re: ...

má to ovšem háček. Kapitalismus je jediný systém, kde moje spokojenost závisí jen na mě (a taky na hodně to štěstí, ale nic není dokonalé). Ovšem má ten problém, že ten úspěšný nakumuluje ty poukázky na odběr jakéhokoliv zboží, obecně zvané peníze, až v neuvěřitelném nnožství. A peníze mají rádi společnost, takže udělají (a nakonec i bez práce) opravdu velké hromady peněz. A tady začíná problém, některý štastný majitel rance se vrhne na filantropii a pustí je znova mezi lid, ale většina nechá peníze zaobírat se vyděláváním peněz a na ty línejší a méně šťastné nebo chytré se nedostane. Takže tím chci říct, že to zase jednou dojde do fáze, kdy většina lidí nebude mít co ztratit, protože opravdu bohatý a stále rychleji vydělávající člověk radši vydělá ranec v komoditách nebo sázkách na kurzy zvaných burza než ve výrobě a o nějakou tu atrakci typu Francouzská nebo Velká říjnovo-listopadová revoluce nebude nouze.

0 0
možnosti
JK

Kubri ml.

16. 6. 2011 14:25
Hezký článek.

S tím německem.. Ono to tam je takové, že jedou hodně na značce. Já podnikám, takže to vidím u kupujících. I když je kolikrát čínská kvalita produktů srovnatelná (u výrobků, které prodávám) a za nižší cenu, tak stejně lidi vezmou radši Evropu (Německo, Francie, Španělsko..), protože to je "značkové" a Evropské. Takže Německo a tyhle státy mohou vyrábět, hlavně jsou i dotované z EU jako výrobní státy. My tyhle podmínky mít ale nikdy nebudeme, protože jsme v EU jako dovozní stát... Za to ale poděkujte časanům, oni nám tenkrát vyjednaly tyto skvělé podmínky pro "nevývovz."

0 0
možnosti
RP

radim36

16. 6. 2011 20:44
Re: Hezký článek.

Nojo. Jenže v Německu nebo v té Francii atd vyrobí maximálně tak jednu, dvě klíčové komponenty a někdy ani to ne. Zbytek výrobku potom poskládají z levných dovezených komponent od nás, Rumunska nebo třeba té Číny.

Hodí na to razítko Made in Germany a prodávají za vysokou německou cenu.

Stačí se podívat na internetová fóra opravářů všelijakých mašin a podobně , kolikrát najdou v německých mašinách stejné nebo podobné čínské komponenty jako v těch levných čínských......

0 0
možnosti
P

parquin

16. 6. 2011 14:19
Ale to jsou zase bláboly

v Německu je cena práce neskonale vyšší než u nás a mají tam menší nezaměstnanost a ještě k tomu jejich firmy jedou mnohem lépe než naše. Neházel bych všechno na zaměstnance (i když je pravda, že spousta z nich pracuje opravdu na půl plynu, ale na práci soustružníka asi nemusí procházet celoživotním vzděláváním), protože to vypadá, že naši zaměstnavatelé buď nemají ty schopnosti německých kolegů nebo tak trošičku lžou. Ale nemá to být žádná obhajoba odborů, stávek nebo křiklounů, kteří si myslí, že mají na něco svaté "právo", najmě od státu

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2305x
Člověk vyčnívající a jedinečný tak akorát, kterého občas něco zaujme tak, že o tom napíšu.

A jakožto dlouhodobě nezaměstnaný projektant, technolog a vůbec obecně "člověk technický" , schopný a ochotný okamžitě nastoupit do práce, se ve svém věku 50+ směji údajnému nedostatku technických odborníků.