Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

Karel moudrý

17. 6. 2011 7:18
diskutující

Diskutující ve své převážné většině jsou tupouni Stoupové. Srozumitelné - a bohužel reálné - úvahy autora shazují tím typicky buranským  způsobem hospodských filosofů. Marná snaha o racionální debatu. Prodavačka 150 km na západ má zkrátka 3x víc, a hotovo !  Takže: kdo nechce vidět realitu, tomu se realita vryje pod kůži později, o to nepříjemněji.

1 0
možnosti
PN

pavel.n

17. 6. 2011 5:12
Tak to je zase demagogie !!!

Odboráři mají pravdu , kterou vy velice těžko pochopíte - ty ,, svoje " peníze zmizeli na Pandury , Gripeny , IPB , Promopro ,předražené dálnice ,  jsou to ti Dalíkové , Vondrové ..........a desítky dalších - tahle vláda chce jen naplnit svoje penězovody a voliči TOP + ODS jen melou nesmysly , že dělník má držet hubu a jen se na to dívat !!!!

0 0
možnosti
JZ

Jan Zamazal

17. 6. 2011 7:05
Re: Tak to je zase demagogie !!!

a ted tu o Cervene Karkulce;)

0 0
možnosti
PP

pavelpalisek

17. 6. 2011 2:24
Sklopit hlavy a pracovat

Ano, pěkně jste to formuloval. Sen a cíl všech neoliberálů - střední třída sklopí hlavy a bude pracovat... Omezit zákoník práce, zvýšit daně a omezit benefity zaměstnancům, snížit daňové zatížení podnikatelům, nedanit hazard, vyplácet zlaté padáky manažerům a vytvořit prostředí jehož symbolem je homo homini lupus. Vy si zřejmě přejete návrat grunderského kapitalismu 19. století či takové podmínky pro zaměstnance, jaké např. popisuje ve své knize No Logo Naomi Kleinová. Moudřejší státy typu Německa, Finska, Švédska či Dánska vědí, že motorem společnosti je tzv. střední třída. Proto v těchto státech převládá tzv. korporativistický typ sociálního státu. To neustálé neoliberální štvaní je velmi stupidní a kontraporduktivní. Bez sociálního smíru se žádná společnost neobejde. Lidé Vašeho ražení, kteří paternalisticky poučují a zároveň ohrnují nos nad ostatními, nikdy nic nevyřeší. Proč si myslíte, že jste chytřejší než lidé, kteří souhlasí se stávkou? Váš článek jsou jen ideoologické fráze.

0 0
možnosti
RP

radim36

17. 6. 2011 7:56
Re: Sklopit hlavy a pracovat

V dnešní době je třeba pečlivě zvážit, jestli ohánění se víc než dvacet let starými argumenty je ještě k věci. Právě někdy před 20 lety začalo být rentabilní levnější a horší elektroniku a počítače vyrobit někde na Tchajwanu či jinde v Azii a do Evropy a Ameriky dovézt. Doprava byla ještě tehdy poměrně drahá a tak to muselo být zboží na jednotku objemu i hmotnosti hodně cenné. V roce 2000 plulo v oceánech kontejnerových lodí o kapacitě cca 4 milióny kusů standartizovaných kontejnerů, to jsou ty kontejnery o rozměrech cca 2,5x2,5 x 6 metrů. Dneska mají tyto lodě kapacitu asi 12,5 miliónů těchto kontejnerů a ročně převezou k 500 miliónům kontejnerů. Každý kontejner má cca 30 kubíků objemu, takže ročně se po oceáněch převeze k 15 miliardám metrů kubických nákladu, ve většině  všelijakého hotového zboží nebo montážních komponent. Neboli na každého obyvatele zeměkoule včetně eskymáků a amazonských idiánů připadne ročně asi 2 kubíky nákladu převezeného po moři z jednoho kontinentu na druhý.

0 0
možnosti
JD

Judge Dredd

16. 6. 2011 23:08
ona bohužel ta situace není kolotoč

ALE OBYČEJNĚ LETADLO.

Vidět na Řecku, kde stávkují za vyšší mzdy v okamžiku, kdy před krachem země je ochraňuje pouze a jedině eurozóna...RvRv

0 0
možnosti
RP

radim36

17. 6. 2011 7:29
Re: ona bohužel ta situace není kolotoč

Bohužel v Řecku levicové i pravicové vlády, jedna jako druhá , zkorumpovaly obrovské procento řeků , pravděpodobně vždy svých voličů a tím beztak už slabou řeckou ekonomiku v podstatě katastrofálně přetížili. Nyní se tam bouří skoro všichni. Ti zkorumpovaní, protože přijdou o vysoké platy za skoro nicnedělání, odchody do důchodů v nízkém věku a vysoké důchody. I ti, co byli tak naivní nebo nebyli drzí a zkorumpovat se nenechali, nebo prostě neměli příležitost, protože po úsporných opatřeních budou na tom velice špatně.

0 0
možnosti
D

dampfer

16. 6. 2011 21:55
Prosím

pochopte, prosím, pointu vtipu::: jakmile se probojuje český chudý chlapec ke korytu, kde lítají zakázky na husto luftem, kdo by neodolal krásně a s jemným vkusem podané nabídce třeba dvou milionů, když popostrčí zakázku bohaté firmě. Teď se vám všem kecá a kritizuje, uráží a napadá, ale vy všichni byste lehce podlehli, tak jak pan STR ODSák, nebo soudruh GZT ze strany "pracujících" byrokratů z KSČSSD. O tom není vůbec žádných pochyb. Vy, co řvete, akorát tak závidíte.

Jeden dobrý známý za TGM republiky byl poslancem a klientelizmus byl na velmi vysoké úrovni,, jenom se tolik nezávidělo, naopak se říkalo:: snaž se, uč se, ať to dotáhneš na poslance.

0 0
možnosti
PK

Petr Tenzor

16. 6. 2011 21:46
Pěkná naivita :)

Velké společnosti se snaží šetřit náklady a když manažerům někdo řekne, že to Číňan udělá za polovic a Ind za hrst rýže, tak tam přesunou cokoli a vůbec je nezajímá. že pak zaplatí majlant na žehlení průšvihů a na lokálních manažerech, kteří se musí snažit ze všech sil, aby to aspoň nějak fungovalo, že výstupy jsou nekvalitní i když na nich dělá 2x víc lidí než v Evropě...

Tak to bohužel je.

0 0
možnosti
RP

radim36

17. 6. 2011 7:20
Re: Pěkná naivita :)

Manažerům to nikdo říkat nemusí, oni to vědí. Co šlo, to už většinou přesunuli , co ještě nepřesunuli a jde to, tak čekají na ukončení cyklu životnosti fabriky. Neboli dokud mašiny jedou, tak vyrábějí, jak se mašiny opotřebí, místo oprav a investic do nových prostě přesunou celou výrobu.

Majlant na žehlení průšvihů platí jen menšina firem, která to stěhování nezvládla, většina firem dokáže aplikovat takový systém řízení jakosti, že propad v kvalitě není . Nebo je jen malý. Takže to skoro nikdo nepozná. Kromě opravářů, kteří najednou pracují místo s Evropakými  s čínskými náhradními díly.

0 0
možnosti
NŠP

Neznám špinavé peníze

16. 6. 2011 21:39
Tak jděte příkladem

nechte si snížit mzdu na pětinu, abyste mohl konkurovat pracovníkům kdesi v rozvojové zemi v manufaktuře, kde jim kapitalista dá za 16 hodin práce 5 dolarů. Vůbec nechápete, kde je problém. Jsou 3, vyjmenuji je podle závažnosti na nedostatek peněz: 1: finanční systém částečných rezerv, 2: stoupající nezdaněné zisky akcionářů a nadnárodních koncernů, přesouvajících výrobu do zemí s minimálními mzdovými náklady a pak prodávajíc zpět v zemích, kde se na to zboží lidé zadlužují 3: zlodějiny a krádeže politiků a na ně napojených zájmových skupin, nadnárodních koncernů a dalším fyzickým či právnickým osobám, které neplatí daně.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

16. 6. 2011 21:36
Vy jste asi spadl z višně, Polášku

odboráři si nestěžují, že mají málo práce, na to vemte jed

0 0
možnosti
RP

radim36

17. 6. 2011 6:50
Re: Vy jste asi spadl z višně, Polášku

Odboráři si nemohou stěžovat, že mají málo práce. Když má firma málo práce, zaměstnanci jsou propouštěni a tím taky přestávají být odboráři. A jako nezaměstnaní se stanou pro odboráře neviditelní.

0 0
možnosti
FL

ODS čstější než Standův kříšťál

16. 6. 2011 21:28
Pane Polášku

blog ze začátku dobrý, ovšem ten konec .........

Původní plány reforem ... před volbami zněly docela pozitivně - zvýší se sice DPH, ale sníží se sociální odvody aby práce v Česku byla levnější, čili přesun zdanění z přímého na nepřímé. Ovšem reformy které nám nyní vláda předhazuje s žádným snižováním sociálního nepočítají, zdanění se pouze zvyšuje a nikde neklesá, proto souhlasím s odboráři když říkají: "Vládo, strč si svoje reformy kamsi"....

0 0
možnosti
RP

radim36

17. 6. 2011 7:08
Re: Pane Polášku

No, ty reformy se moc nepovedly, jsou to spíš jakési předreformy, po kterých by měly následovat skutečné reformy.

Bude velice zajímavé, s čím se vytasí levice po volbách, doteď už kdekomu naslibovala, že se bude mít líp a přitom jediný další zdroj kromě soukromých daní jsou korporátní daně. A na ty sáhnout nemohou, protože potom okamžitě ještě víc firem přemístí práci jinde a tady bude jen propouštět. A krást budou úplně stejně jako ti, co jsou tam dnes, takže ani tam nemůžou ušetřit.

0 0
možnosti
J

josefm

16. 6. 2011 21:06
Řekl jste to strašně pěkně, pane Polášku:

"Jenže peníze v normálním státě nevznikají jinak než z práce. Někdo musí někde pracovat, něco vyrábět  a tím roztáčet onen kolotoč pohybu zboží a peněz, ze kterého stát všemožnými odvody a daněmi ždímá své penízky. "

Jenže jste nezmínil jeden krutý fakt, který je v této zemi problémem číslo jedna. Nezmínil jste peníze rozkradené z eráru. Kdyby tato i předchozí vlády něco udělaly pro to, aby se nekradlo, stávky by nemusely být...

0 0
možnosti
ZK

SID09

16. 6. 2011 21:14
Re: Řekl jste to strašně pěkně, pane Polášku:

!!R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2305x
Člověk vyčnívající a jedinečný tak akorát, kterého občas něco zaujme tak, že o tom napíšu.

A jakožto dlouhodobě nezaměstnaný projektant, technolog a vůbec obecně "člověk technický" , schopný a ochotný okamžitě nastoupit do práce, se ve svém věku 50+ směji údajnému nedostatku technických odborníků.