Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rezjir rezjir

9. 5. 2011 18:12
A vaše starosti

se sháněním vložek a banánů ve vaší první polovině životě jsou zcela jistě menší  než starosti dnešních mladších v jejich první polovině životě s důchdovým systémem.

Neumím si přestavit, že by za totáče největší starosti školáků (viz příslušný rozhlasový pořad) bylo, z čeho budou žít v důchodu a jestli náhodou neumřou hlady.

S jednou věci jsem si naprosto jistý, že by tito dnešní školáci tuto starost neřešili, kdyby ten totáč přetrval.

0 0
možnosti
O

oslik

9. 5. 2011 18:29
Re: A vaše starosti

Pindy. Při podobném populačním vývoji a délky dožití, jaké je dnes, by existoval naprosto stejný problém. Jenže soudruzi by o tom nediskutovali, ale prostě by nový systém bez dlouhých tahanic zavedli, a bylo by vymalováno.

Druhou variantou je, že by se věk dožití vlivem rostoucí bídy neprodlužoval, ale spíš zkracoval. Pak by nebylo ani nutno řešit důchodovou reformu.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

9. 5. 2011 17:24
Vše je otázka kritérii

Polovinu života jsem prožil v komunistickém režimu. Nezapomněl jsem na to, jak člověk nesměl říct nahlas svůj názor nebo jakýkoli názor, který byl v rozporu s oficiálním stanoviskem komunistů. ... Atd. Atd.  na ponížené žádosti o výjezdní doložky a devízový příslib při plánované cestě do Západního Německa, o kterých rozhodovaly i domovnice a uliční výbory, na fakt, že bylo jedno jestli někdo pracoval dobře nebo vůbec a všichni měli stejnou výplatu.

Měl jste dodat, druhou polovinu jsem prožil v kapitalistickém ráji, kde jsem konečně poznal, co to je tunelování.

A uznejte sám, že už jenom kauza Promopro s takovými vložkami je docela srovnatelným problémem.

Nebo snad znáte za svou první polovinu života, že by si nějaký soukromník dokázal takovým způsobem dobře přivydělat. Za socialismu šlo o pouhé statisíce, dnes jde o stamiliony a miliardy.

Jak to, že pravičák kalousek je co se týče navyšování státního dluhu našim neúspěšnějším rekordmanem?

0 0
možnosti
O

oslik

9. 5. 2011 18:21
Re: Vše je otázka kritérii

Chcete se srovnávat s těmi současnými zmetky? Pak vězte, že i kdybych měl výběr pouze mezi vámi a jimi, pak dám jednoznačně přednost jim.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

9. 5. 2011 16:30
Ruku na srdce, p.Polanecký:

Co byste chtěl jiného v dnešní situaci dělat ? Dostali jste šanci, dostali jste majetek. A jak to dopadlo ? Zplundrovali jste ekonomiku, nakradli si, zadlužili příští generace, a nyní již nemáte ani na důchody řádně pracujících občanů. Vymýšlet různé balíčky, batohy, či jakési reformy to by vám šlo, -perestrojce jste se smáli  a sami ji 20 let děláte. Každý vidí, že tzv. demokraté vedou stát do slepé uličky, smrdí korunou a ještě by chtěli bojovat na dluh v Afghánistánu. Pak se nedivte, že lidé chtějí vystoupit z NATO a na Bina Ládina již nevěří Rv

0 0
možnosti
M

modra_spina_znicila_tuto_zem

9. 5. 2011 14:48
Rudlo,co budes delat proti Necasovi,

ktery chce znarodnit uspory a majetek obcanu CR?Ze nevis o cem pisu?Jo aha,ty jsi pravicove smyslejici clovek ...... tak si davej bacha aby te ten pravicovej Necas neznarodnil taky.Doufam,ze vis o cem je rec, a pokud to nevis tak radsi zalez pod deku a nenadavej na komouse,protoze ti ted maji barvu modrou.Chytri vidi,blbi jsou slepi porad.Kam patris ty modrorudaku?

0 0
možnosti
PM

petrik1960

9. 5. 2011 15:32
Re: Rudlo,co budes delat proti Necasovi,

vy jste asi etalon obyčejného člověka, že?

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

9. 5. 2011 12:33
Zní to krásně, ale ani tato radikalizace

není ještě podle mého gusta. Stalin žil v jiné a nesmírně náročné době, ale viděl i do budoucna. Dovolím si tedy citovat. "O cestě ke štěstí se nedá s lidmi diskutovat, tak je prostě musíme dokopat". Prokopal by někdy bez těchto zásad Bělomorský kanál o kterém snili generace carů? Porazil by Hitlera, který takové státy, jako Francie, nebo Polsko zdrtil v pár dnech? Mě KSČ v roce 1985 ze strany, pro levicové myšlenky vyškrtla. potom se v BIG VELVET ukázalo, jak je bez takových, jako já, slabá. Vrátím se do ní ráda, ale to musí navázat na úspěšné roky v 50. letech.

0 0
možnosti
H

hafusak2

9. 5. 2011 12:23
Proboha autore,

kdybych měl brát vážně každého extrémistu napříč spektrem, tak bych se z toho co mě čeká musel nutně zbláznit. A stejným nesmyslem je i paušalizování všech podle jednoho. Nechte to být, škodí to zdraví.

0 0
možnosti
S

stopka.levici

9. 5. 2011 11:58
Jsou i tací přispívatelé,

kteří druhé osočují, že byli nomenklaturní kádři, a přitom sami již byli kádry bez přívlastku. Ve svých hloupých příspěvcích dnes a denně adorují KSČSSD a žijí jen minulostí, že?:-/ O udávání ani nemluvímRv

0 0
možnosti

lubossula

9. 5. 2011 11:50
jen bych

dodal "jenže to by nesměl Václav Havel s komunisty udělat obchod a hlásat "nejsme jako oni".". To se krasne haze svinstvo. Mozna by stalo za to si overit, jake k tomu mel prezident pravomoce, jake je mel Klaus co by premier a pozdeji predseda snemovny a dnes prezident. Havel zadne, Klaus vsechny a neudelal nic, proc by, nomenklaturni kadr protnostaku prece nepujde proti svym bratrum ve zbrani..  

0 0
možnosti