Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Aretta

31. 3. 2011 10:21
Výborný!!!

R^R^R^ Líbí se mi tohle "širší" pojetí, které článek odlišuje od jiných blogů.  

0 0
možnosti

turbosurf

31. 3. 2011 12:41
Re: Výborný!!!

díky :-) JŠ

0 0
možnosti
BANSS

bofums a nelvastní syn s.r.o.

31. 3. 2011 10:20
Tož hlavně přestaňme obhajovať zkorumpované súdy

a vydať zákon, že komunističtí súdci by sa měli beztrestno střílať aj zezadu a za vystřelené oko komunsitického súdca určiť odměnu, dyť oni sú beztak slepí jak patrony a eště navíc aj hluší.;-) 

0 0
možnosti
S

simsII

31. 3. 2011 10:15
Mám k věci dva názory.

První názor - nikde se nehovoří, jak byli potrestáni lupiči, byť by to mělo být ve fázi úmyslu, jestli je střílející zahnal dříve než něco ukradli, či něco ukradli a bylo prokázáno co a za kolik. Již vidím, že byla hláška, že to bylo ceny 5000,- Kč a tak je to v režimu přestupek. 

Druhá záležitost - osoby podobné z onoho auta ukradli na hrobce mých předků a rodičů mosaznou desku s pietou a oloupali mosazná písmena s nápisem rodiny. Kdybych se k této věci nachomejtla, střílela bych bez varování a rovnou do hlav. Myslíte si, že bych byla v této věci posuzována - jako zabití v afektu, nebo by to bylo stejné jako u obviněného střelce? Protože já ty hajzly chytit ještě dnes, asi afekt neafekt.......ona "dívenka" samozřejmě riskovala již tím, že s nimi na lup jela, já bych se jí zas tak nezastávala, zkrátka byla ve špatnou dobu na špatném místě, ale dobrovolně a z vlastní vůle. Riziko podnikání - v jakékoliv formě. 

0 0
možnosti
S

Smrť

31. 3. 2011 10:57
Re: Mám k věci dva názory.

Ano, pachatelé už měli ve voze nakradený kov a z pořadu Soukromá dramata se zdá, že šlo o známé místní firmy z divokých rodinných poměrů. Jeden z nich údajně momentálně sedí, ale pravděpodobně za jinou trestnou činnost.

Ohledně druhé záležitosti zcela chápu - dopadnout hřbitovní hyenu, zpřerážím jí/jemu ty zlodějské pracky bez ohledu na následky.

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

31. 3. 2011 10:11
A naopak ..

Z Vaší (pro mě naprosto správné) úvahy je zřejmá ještě další věc. Jestliže se totiž potencionální zloděj rozhodne, že případný lup má pro něj větší hodnotu než jeho život, pak na druhou stranu musí toto platit i pro obránce majetku. Majetek má větší cenu, než zlodějův život, protože si to ten zloděj sám vybral.

0 0
možnosti
J

Jitutinka

31. 3. 2011 10:30
Re: A naopak ..

R^R^R^

0 0
možnosti
G

gumidos

31. 3. 2011 10:00
Celý proces má 4 fáze

1) výkřik "stůj"

2) výkřik "stůj nebo střelím"

3) varovný výstřel do vzduchu

4) výstřel do těla, doporučené je hlava či životně důležitý orgán.

Bod 3 lze v případě ohrožení pominout, stejně jako body 1 a 2. V případě pouhého útěku pachatele to je ale zákonný postup, nebo ne?

0 0
možnosti
S

seremedka.turbo

31. 3. 2011 10:04
Re: Celý proces má 4 fáze

R^

0 0
možnosti
E

ediiti

31. 3. 2011 9:40
Oko za oko, zub za zub.

Ty si ukrad staré rezavé plechy, já ti vystřelím obě oči. Ty si ukradl několik kilo mosazi, já ti rozstřílím stehno. Tak nějak jednoduše vyznívá článek autorky. Rezavý plech je důležitější lidského života. To že stát bude té dívce až do její smrti vyplácet invalidní důchod a zdravotní pojišťovna bude za její celoživotní léčení vyplácet horentní sumy je už dle autorky vedlejší.

Souhlasím s milostí od prezidenta, ale nesouhlasím s tím, že za ukradený rezavý plech bude stát a postižená pykat celý svůj život. Dva výstřely poznamenaly život několika rodin.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

31. 3. 2011 9:27
vy tak trochu nechápete případ pana Bašty

Jsem na straně pana Bašty a jsem rád, že dostal milost. Ale zdá se že nikdo nechápe, o co šlo. Přečtěte si ten judikát. Vůbec v tom nebyla nutná obrana. Jeho problém byl v tom, že střílel na nějaké auto, o kterém si myslel (byť oprávněně a taky se to prokázalo), že jsou v něm zloději. Proto se řešilo to zabití v afektu. O nutné obraně to vůbec není. Bylo by to o ní, kdyby viděl, na koho přesně střílí, a viděl toho člověka, jak mu něco ukradl. Jiná situace.

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3035x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.