Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BB

Bennu

17. 3. 2011 18:29
Profesionalni degradace

Clovek prenasi pracovni navyky do bezneho zivota. To je normalni a bezne i u jinych oboru. U ucitelu je o to obtiznejsi, ze se po nich chce, aby formovali a vychovavali deti ci mladez, coz pri preneseni do osobniho zivota na dospeleho cloveka vypada blbe.:-)

0 0
možnosti
MV

synli

17. 3. 2011 18:27
Pár nediplomatických poznámek

Pokud opravdu učíte angličtinu, tak byste měla vědět, že spelling toho slova není "looser" ale "loser". Je to odvozeno od slovesa "lose" (prohrát) ne od přídavného jména "loose" (což v překladu znamená např. volný).

-

Za druhé, nikdo vás nenutí dělat povolání, ve kterém musíte být přísná na dítě (čili z jeho pohledu zlá), když vám dělá kázeňské problémy. Naříkáním na blogu to nevyřešíte. To povolání to od ženy vyžaduje, takže se s tím buď smiřte (řešení 1), nebo si najděte jinou práci (řešení 2).

0 0
možnosti
PK

fulcrum

17. 3. 2011 18:17
Nadpis příspěvku

Profese učitele má prostě svůj stereotyp a neřekl bych, že prvořadě negativní. Stejně jako jiné profese. Myslíte, že by se mezi těmi studenty večerní školy neobjevil podobný vtip, kdyby tam byli dva policisté, dva vojáci, dva politici, dva/dvě ... ....?

Učitel/učitelka je po našich rodičích v životě první člověk, který se nás snaží nějak vychovávat a při tom je samozřejmě často i přísný či tvrdý. To ale nemusí znamenat nic zlého.

Myslím, že jsou u nás jinačí profese, které mají nezaslouženě dost špatný zvuk...

0 0
možnosti
TM

kopretinka987

17. 3. 2011 17:55
Na pajdu vždycky chodili ti nejhorší

Co chcete? Z gymplu šli na pajdu vždycky jen ti, co na pořádnou vejšku neměli, ale chtěli dál studovat. My ostatní šli na fildu, práva, medicínu... Na rozdíl od učitelů pracujeme i 12 až 16 hodin denně. Nemáme 3 měsíce volna ročně, obědy ve školní jídelně, nestačí nám, když si jednou napíšeme přípravy a pak z nich žijeme po zbytek pracovního života. Neřveme, že máme málé platy. Učitelé si za to, že si jich veřejnost málo váží, můžou sami.

0 0
možnosti
JV

flashback

17. 3. 2011 17:57
Re: Na pajdu vždycky chodili ti nejhorší

12-16 hodin denně??. Můžu se zeptat co děláte?

0 0
možnosti
VK

VLAKR

17. 3. 2011 17:47
Hlavu vzhůru, já na učitelky nedám dopustit

velmi často to bývají výborné milenky s fantazií -i kdyby měly nosit kostěné brýle. Věřte mi, já už nejsem nejmladší a mám v tomto směru nějaké zkušenosti.

Proč je tomu tak, nevím. Vysvětluji si si to tím, že ony jsou zvláště v menších obcích pod neustálou společenskou kontrolou. Očekává se od nich, že budou vždy vzorem slušnosti a mravnosti. A proto si to v soukromí mhohdy kompenzují tím, že si rády pořádně zasprosťačí.   

0 0
možnosti
F

Ferris

17. 3. 2011 17:42
.

A ja by som to tak zle rozhodne nevidel:-) Tak za prve, profesna deformovanost sa postupom casu prejavi na kazdom. Mam kamarata, ktory je vysoko postavenym managerom v jednej nadnarodnej IT firme. S tym ked idem na pivo, tak vsetko o com sa bavime musi byt statisticky podlozene. Aktualne by bol schopny ist do japonska k Fukusime, pretoze statisticky nieje pravdeopdobne, ze by sa mu tam nieco vazneho stalo. No, ale k tomu povolaniu. Mam par znamych ucitelov, a ja osobne si nemozem stazovat. Vzdy som vychadzal s ucitelmi dobre (a to som bol pekne kvitko);-D Len mi proste dali pokoj, pretoze aj ked som robil bordel, co som mal vediet som vedel. Tym svoju ulohu splnili. Dnes mam dokonca svoju triednu profesorku medzi kamaratmi na facebooku a som za to rad. Naucila ma viac, nez bolo jej povinnostou.

0 0
možnosti
N

neonick_007

17. 3. 2011 17:41
učitelka

hmm... ta jedna nebyla moc hezká, ta druhá zas moc chytrá a ta třetí, tak ta byla taky učitelka! ;-D

0 0
možnosti
JN

sat037

17. 3. 2011 17:39
njn

v podstatě máte pravdu, ale aby učitelka angličtiny psala "looser", to mi mozek nebere. Pak vás má brát někdo vážně - z dobrého úmyslu jste si udělala bohužel ostudu.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

17. 3. 2011 17:38
Učitelky jsou...

...sexy ;-) R^

0 0
možnosti
JV

flashback

17. 3. 2011 17:41
Re: Učitelky jsou...

Chtěl bych potrestat, prosím :-)

0 0
možnosti
P

plooton

17. 3. 2011 17:36
pro mne je slovo učitelka spíše záporné, než

neutrální nebo dokonce pozitívní. Bělohradský definoval učitele vtipně a a ve zkratce dokonale: Učitel je blbec, kterého musíš několik hodin poslouchat. Prostě má roli kde několik lidí (žáky) vede, řídí, dozoruje, omezuje... Je to člověk, kterého jsem si většinou nevybral. Musím ho nějak poslouchat, plnit různé pžadavky, úkly, které plnit nechci, a navíc za to nejsem nijak finančně ohodnocen. Učitel je většinou přesvědčen o pravdě jeho názoru, a to pak často i ve svém osobním životě a demonstruje to podobně jako v životě profesním - jestli má tohle kamarádka na mysli, tak se nemůžu slovu učitel jako nadávky divit. Obecně slovo učitelka vnímám pejorativněji, než učitel, prostě zažil jsem mnoho velmi nepříjemných a zkostnatělých lidí - učitelek, a mnohé jsou takové pedatnitcké semetriky i v osobním životě. Další věc je ta, že jsem zažil několk učitelek, výše popsaných charakteristi, které navíc nebyly příliš inteligentí, to je pak největší utrpení.Čili můj otevřený názor a pohled na věc.

0 0
možnosti
JV

flashback

17. 3. 2011 17:40
Re: pro mne je slovo učitelka spíše záporné, než

Trochu přehnané. Každé povolání deformuje, a někomu sedne to jiné ono. Takže učitel nebo učitelka je neutrální, povolání jako každé jiné. Blbci se najdou všude.

0 0
možnosti