Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

strnádek

13. 1. 2011 18:40
Živoření dětí v rodinách nezaměstnaných

rodičů je s t r a š n é !! Lukáši Furste, jste skutečně úplně někde jinde než je krutá životní realita dětí v rodinách nezaměstnaných rodičů ( rodiče ) v kapitalistickém Česku. V mezidobí mezi dvěma kapitalismy v Česku spousta matek " pracovala v domácnosti ". Znám takový život ze svého mládí. Museli jsme se uskromňovat naprosto ve všem. Ten život za mnoho nestál. Nastala doslova jiná doba = postaru se žít zkrátka nedá !! Přesto takové živoření = táta a máma zbaveni práce = jediného zdroje naší obživy - naše obě děti poznaly. Bohužel !!! Proto KARMU nedám.

Pane Furste, doporučuji - až příště začnete psát tyto své nesmysly - chce to maličkost = prožít aspoň rok bez práce ! Měl byste vědět o čem píšete ! Jedině pak pochopíte a poznáte - co miliony jiných rodičů a dětí už dávno znají - že BEZ PRÁCE =

bez odměny za vykonanou práci (bez peněz) =bez platu = se skutečně ž í t n e d á !!!!

0 0
možnosti
J

JaLukoVeliky

13. 1. 2011 19:05
Re: Živoření dětí v rodinách nezaměstnaných

Mě nejde o karmu... nejde mi ani o to, jestli si o mě budete myslet věci, které si asi myslíte.

Očividně jste ale nenašel v mém článku myšlenku, kterou jsem chtěl, aby čtenáři našli a je mi líto, že jsem to asi dostatečně jasně nenapsal.

Ano... máte pravdu, není to dobrý život...

 - Mám známé, jejich syn je jeden z mých nejlepších přátel, kteří žili asi 5 let ze sociálních dávek. Nebyl to žádný život v luxusu, ale nikdy jsem od nich neslyšel ani jedno slovo, kdy by si na něco stěžovali!! Dnes mají oba rodiče mého kamaráda práci. Život není o situacích, ale o tom, jak se se situacema umíme vyrovnávat a porvat.

...ale o tomhle ten článek vůbec není.

0 0
možnosti
K

kaktusak

13. 1. 2011 18:39
Ekonomický propad v 90. letech byl ještě hlubší,

než ten současný, to ano. Ovšem tehdy řada lidí naletěla propagandě, že je to nutné z důvodu jakési "transformace". Takže po letech hubených by měla konečně přijít léta tučná. A najednou se lidé dozvídají, že tučná léta už byla.

Ve skutečnosti ekonomické problémy byly a jsou způsobeny pořád tím samým, samozvaná vrchnost okrádá poctivé pracující. Takže je jedině na ní, aby se uskrovnila.

0 0
možnosti
K

Kozel_

13. 1. 2011 19:01
Re: Ekonomický propad v 90. letech byl ještě hlubší,

Ano, zač. 90. let měli lidem rychle z úspor polovinu (a klesalo to dál, navzdory úrokům 20 či 15%) a příjmy vzhledem z inflaci najednou klesly na 60%. Pak tu ale začly růst platy, nyní je životní úroveň dosti vyšší než za socialismu. Kilo pomerančů tehdy stálo 14Kčs, dnes v akci bývá za 15, jinak za 20-24Kč. Tehdy byl brutto průměrný plat 3 tisíce, dnes je to cca 8x více.

Jsou levné potraviny, ošacení a textil, průmyslové zboží, auta i dokonce benzin - proti tomu, co bylo. Ale vyjde draho bydlení a hromadný doprava je taky dražší (na osobní ale zlevnila, srov. ceny aut). Tj. lidé s nízkými příjmy musí dnes hodně počítat a jsou rádi, že se uživí. Tak to je celosvětově, pokud někde je 3x vyšší životní úroven, zpravidla náklady na základní živobytí taky stoupnou. Nestačilo by pracovat jen třetinu doby. Lidi dnes pracují spíš delší dobu, mají víc luxusu.

0 0
možnosti
PN

paulina

13. 1. 2011 18:34
blábol

Rv

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

13. 1. 2011 18:25
Pokles reálné životní úrovně

střední a nízkopříjmové třídy je celosvětový trend, jak stále víc a víc je ze zisku přerozdělováno k akcionářům. A tyto příjmy jsou daněny velice mizerně a často vůbec, protože mají sídla v různých daňových rájích. A ty plasmy, s tím už jděte někam. Zrovna tak jako s klišé "narvané vozíky u supermarketu".

0 0
možnosti

oldiess

13. 1. 2011 18:17
Proberte se už s těma plazmama

že vám pero neupadne psát pořád ty klišé, že si lidi kupují plazmy na úvěr a pak nemůžou splácet - spousta lidí má problém uhradit složenky a koupit jídlo, a ne aby přemýšleli o plazmách

0 0
možnosti
FS

strnádek

13. 1. 2011 18:12
6ivoření

0 0
možnosti

skrlata

13. 1. 2011 13:17
Opravdu děti doplácení na nezaměstnanost?

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1033x
Člověk, který se zajímá o dění kolem sebe, o finance a pohodový životní styl.

Také jsem si založil web https://finance-snadne-cz.webnode.cz/ ve kterém jsem se zaměřil na vedení osobních financí.

Seznam rubrik