Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

agave

7. 1. 2011 13:17
Jsem bývalá manželka tohoto pána

a ráda bych k článkům pana C. něco řekla. Přesněji - řekla ke střídavé výchově v našem konkrétním případě, o které pan C. stále píše a tvrdí, že není osobní, ale upozorňuje na "celospolečenský problém". Pohled z druhé strany, jak to všechno bylo. Ať máte o čem přemýšlet :-).

Pan C. vždy, před manželstvím, v něm, i po narození syna pracoval spoustu hodin denně. Tvrdí, že pracoval doma kvůli synovi a mě. Není to pravda, ve skutečnosti, když jsem potřebovala pomoct s těžšími věcmi v domácnosti, pomoct s kočárem se schodů apod., poskytoval mi k tomu svoje zaměstnance, kteří mi pomáhali. Když jsem byla nespokojená, že se nám nevěnuje, vysvětlil mi, že jsem pod vlivem hormonů, ve skutečnosti psychicky labilní a neschopná se o sebe sama postarat. Postupně jsem tomu, že jsem k ničemu, skoro uvěřila :-(.

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

7. 1. 2011 13:26
Re: Jsem bývalá manželka tohoto pána

Proboha, nemusí všechno dělat člověk sám, ne? Postaral se tak, že vám na to dal své lidi, kteří to udělali asi stejně dobře, nebo i lépe, než on. Lidé na to u nás ze socialismu nejsou zvyklí, ale když člověk umí vydělávat dobře jinak, má nechat manuální práce najatým pracovníkům.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

7. 1. 2011 12:56
Zena hornice, zena slevacka

Nojono, emancipace, zensky si holt stale prosazujou vic z toho, co naezi prirozene muzum. Treba prestreli a v ramci vyrovnanostnich zakonu se schvali (v jejich prospech) klauzule o vyrovnanem pomeru v ramci jednoho soudu za rok. Takze prvni pololeti se bude sverovat matkam a pak se bude muset sverovat otcum.

Ja bych takovej navrh, pochopitelne podepsanej feministickou ligou za prava osamocenych matek, podal.

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

7. 1. 2011 12:47
Matky kraďte!

K "ochotě" některých rodičů se domluvit a jejich podpoře naším opatrovnickým systémem:

http://www.stridavka.cz/matky-kradte.html

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

7. 1. 2011 12:39
Destruktivní vliv feminismu na myšlení lidí

"Neexistuje jediný důkaz, že by současná krize dětí bez otců byla způsobena primárně tím, že otcové zavrhují své děti. Je už zcela jasné, že tento mýtus šířily feministické politické programy."

http://www.stridavka.cz/nebezpecny-rozmach-genderove-politiky-cast-12.html

0 0
možnosti
Z

zerda

7. 1. 2011 12:41
Re: Destruktivní vliv feminismu na myšlení lidí

já myslím, že to žerete víc než je zdrávo, jistě v době kdy jsem byl malý tak byl rozvod stigma a to jsem se narodil před 27 léty, taky nemanželské dítě si často užilo od vrstevníků své a dnes? dnes to děti berou úplně normálně, že rodiče nejsou sezdání nebo že jsou rozvedení, prostě je jiná doba, a co bylo kdysi už mladou generaci netankuje

0 0
možnosti
Z

zerda

7. 1. 2011 12:15
zdá se mi to....

a nebo těch ukňučených chlapů, co se bojí ženských přibývá?  nejlepší na tom všem je, že právě takoví se budou vysmívat jiným třeba těm metrosexuálům, že se vůbec neumějí chovat jako chlapi ;-D

0 0
možnosti
MC

Asdarel

7. 1. 2011 12:20
Muž se dnes bohužel musí mít na pozoru

Stát se v Česku otcem znamená asi 50 % pravděpodobnost, že do vašeho života zasáhne opatrovnický systém.

Stát se v Česku otcem znamená nemalou, zhruba 20 % pravděpodobnost, že o své dítě zcela přijdete.

http://www.tatove.info/rizika.html

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

7. 1. 2011 12:08
Zase už jste se odchýlil od vyvážené terminologie?

Tatínek x matka? Vy se na těchto detailech hrozně  odkopáváte pane Cihláři. A jaká, prosím pěkně, je taková výše držhubného? Pětistovka navíc?

My máme v současnosti tři děti na střední škole, nejstarší dcera ukončila vysokou. Naprosto rádi a ochotně jsme prostředky nasměrovali na růst a vzdělání dětí a bez pocitu oběti vynechali různé radovánky. A že např. výtvarná škola není finančně zanedbatelná, je nabíledni. Materiály, barvy (vysoké kvality - na pastelky za padesátikačku), odbornávýtvarná literatura, o kterou se dítě zajímá, zájezdy do galerií a na výstavy a to i do zahraničí, atd.   

Vy jste, myslím ukřivděně vykřikoval o 2500 alimentů na svého syna, zatímco vám bývalka platí 800. Jste z těch peněz nějak ztrhaný. Chtěla bych vidět ty úplatky z nějakých 1800. Je to k smíchu.

0 0
možnosti
PC

p_c

7. 1. 2011 12:19
Re: Zase už jste se odchýlil od vyvážené terminologie?

nesnažte se mne vtáhnout do osobní roviny, ale platím mnohem více než uvádíte a můj plat je přitom poloviční platu synovy maminky.

0 0
možnosti
DB

DANUSA

7. 1. 2011 12:06
Zájem dítěte

se tu jaksi neprobírá.Jen zájmy rodičů.Co je asi špatně?!!

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

7. 1. 2011 12:09
Re: Zájem dítěte

Zájem dítěte je mít oba rodiče.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

7. 1. 2011 11:54
Jak by měl znít petit žaloby:

Navrhuje se rozsudek:

Nezl. .... se pro dobu po rozvodu svěřuje do střídavé péče obou rodičů tak, že každý lichý týden počínaje 18:00 v neděli bude v péči otce a každý sudý týden počínaje 18:00 v neděli bude v péči matky.

Pro případ, že matka nezletílé nebude souhlasit se střídavou péčí, navrhuje se tento rozsudek:

Nezl. ... se pro dobu po rozvodu svěřuje do péče otce, přičemž má má právo na nerušený styk s nezl. ... každou sudou sobotu a neděli od 18:00 v pátek do 18:00 v neděli, jeden měsíc v době hlavních školních prázdnin a čtyři dny v době vánočních školních prázdnin.

0 0
možnosti
IX

IfčaX

7. 1. 2011 11:57
Re: Jak by měl znít petit žaloby:

Když vy to pořád berete, jako by účelem soudu "o dítě" bylo to pořádně vytmavit některému z rodičů (tedy ve vašem případě matce). Že jde o dítě a jeho zájem a o to, co je nejlepší pro ně, vám pořád jaksi uniká.

0 0
možnosti
G

Gmur

7. 1. 2011 11:17
proc nejsou deti svereni tatinkum na rodicovske

co tomu brani?

Vzdyt je to zcela dobrovolne a presto se hlasi tak jedno procento tatinku. Maminek naopak 99 %.

Proto jsou v jejich peci deti i po rozvodu.

0 0
možnosti
PC

p_c

7. 1. 2011 11:33
Re: proc nejsou deti svereni tatinkum na rodicovske

vychází to z toho, že žena rodí a je skutečně s dítětem nějaký čas práce neschopná. Museli by se podle mého názoru s mužem vystřídat v okamžiku, kdy žena přestane kojit. A to může trvat. Také, muž zpravidla vydělává více, než žena, proto je vhodnější, aby v době, kdy žijí prakticky z jednoho platu to bylo z platu toho, který vydělává více. Tedy muže.

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

7. 1. 2011 11:14
III.ÚS 1206/09 ze dne 23.02.2010

"Ústavní soud zdůrazňuje, že svěření dítěte do výlučné výchovy jednomu z rodičů nesmí být výrazem ústupku vzájemné rivalitě rodičů, která jen sleduje "boj o dítě", případně nízké pohnutky jednoho rodiče k trýznění druhého rodiče skrze své vlastní dítě."

Viz http://www.stridavka.cz/ustavni-soud-nesouhlas-matky-se-stridavou-peci.html

0 0
možnosti