Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Kartony

28. 12. 2010 13:12
Na neužitečné vědomosti je potřebná paměť

kteá potom chybí na užitečné vědomosti. Současná doba je v duchu humanistické výuky,  při čemž technická výuka hluboce zaostává. Užitečné vědomosti produkují hodnoty pro stát. Lidé s neužitečnými znalostmi se naopak nedokáží sami uživit a berou od státu. Divadla, muzea, sport a ani film nedokážou na sebe vydělat, tím méně dát ze zisku něco státu.  Proč se tedy nezvýší vstupné? Protože by těm neužitečným požitkům nikdo neholdoval.

0 0
možnosti
T1

tuan 1

28. 12. 2010 13:20
Re: Na neužitečné vědomosti je potřebná paměť

........ježíšmarjá co to bylo?

0 0
možnosti
N

neznalek_na_mesici

28. 12. 2010 12:56
trefa do cerneho

R^

0 0
možnosti
ON

CorpusDortus

28. 12. 2010 12:36
Pekne

Velmi trefne napsano. Hlavne ten zaver se mi libil.R^

I kdyz... nektere pasaze jsou uz trochu klisovite (plzenska prava) ;-)

Mimochodem, vidite jak i ja jsem postizen? Pisu zasadne bez diakritiky (rukou ne). Neni to ignorance, jen v dobach kdy jsem zacal pracovat s pocitaci jeste ceske klavesnice ani systemy s podporou cestiny neexistovaly. :-)

0 0
možnosti
M

My.WinCleaner

28. 12. 2010 12:57
Re: Pekne

No tak mě ale napadlo, že v době, kdy jste se učil v první třídě písmenka a jak se z nich sestavují slova a věty, jste ještě žádné počítače nepoužíval.

0 0
možnosti
KC

Pinocheat

28. 12. 2010 12:14
Přesně tak!

Naprosto přesné vyjádření aktuálního stavu v této zemi. Taky mám pocit, že nastala mohutná devalvace vysokoškolských titulů, podopřených skutečným věděním a schopnostmi. A je to tím, že nejen maturitu, ale i vysokoškolský titul dnes může získat téměř každý, kdo se jenom trošku snaží. Dříve byl titul skutečně známkou výjimečných znalostí a schopností. Navíc, dříve si studenti vybírali vysokou školu podle toho, co chtěli v budoucnu dělat. Dnes většinou jenom proto aby měli titul a aby si prodloužili studentská léta bez nutnosti chodit někam každý den do práce.

0 0
možnosti
P

pablo_arospede

28. 12. 2010 12:01
plzeňská práva

Nevím, ale pomalu už mi ta věčná kritika plzeňských práv začíná lézt krkem. Netuším, jak slečna autorka, ale většinou si tuhle školu berou do huby lidé, kteří žádnou vysokou školu ani nestudují, nebo nevystudovali... Samozřejmě tam řada politiků a dalších protekčních studentů vystudovala za velmi krátkou dobu, ale nelze automaticky házet všechny absolventy do jednoho pytle a už vůbec ne kritizovat současné studenty. Momentálně totiž v ČR neexistuje fakulta (škola), která by byla tak ostře sledovaná jako plzeňská práva. Domnívám se, že i díky tomuto zájmu veřejnosti mají v současné době vyšší kvalitu než např. Právnická fakulta UK. R^ Bohužel řada lidí to neocení a pořád v tom budou hledat nějaký háček (tzn. budou se vysmívat absolventům), ač se poměry na plzeňské fakultě bezesporu zlepšily... P.S.: Právnickou fakultu ZČU v Plzni nestuduji

0 0
možnosti
JV

vovák

28. 12. 2010 12:21
Re: plzeňská práva

pojem "plzeňská práva" se stal pojmem abstraktním, zkráceně vyjadřujícím jistou úroveň a způsob vzdělávání. Začal žít svým vlastním životem a za několik desítek let jej nikdo nebude spojovat přímo s Plzní, protože původní kauza vymizí z paměti lidí. Stane se prostě výrazem pro jistou věc, podobně jako abstraktizovaly třeba frankfurtské párky, segedínský guláš, či národní socialismus.

0 0
možnosti
P

pavel.61.

28. 12. 2010 11:58
na tom obrázku jste skutečně Vy?

:-) (příjemné překvapení, čekal jsem "jiný" článek)

0 0
možnosti
KT

Kilgore Trout

28. 12. 2010 11:04
Výborně

R^

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

28. 12. 2010 10:59
Pěkný článek

Líbil se mi již Váš předchozí článek "Na délce nezáleží" a vidím, že v tom (kritice omezenosti myšlení) pokračujete. Jen tak dál!

Vysoká karma obou Vašich článků napovídá, že mnoho lidí s Vámi souhlasí a že to tedy s omezeností myšlení v ČR naštěstí ještě není tak špatné.

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

28. 12. 2010 11:16
Re: Pěkný článek

:-) R^

0 0
možnosti

Zirkon

28. 12. 2010 10:58
především zdravý selský rozum

Především zdravý selský rozum potřebují  svobodní občané a to je problém.

Gramotnost a  sečtělost  jsou dosažitelné všeobecně. V kombinací se  špetkou  zdravého rozumu by  měly stačit jako  ochrana  proti deagogům.( i když u předposledních voleb jeden premier sliboval, že  stát dluhy nemusí platit , a  málem znovu vyhrál )

Všeobecné rozdávání  maturitních vysvědčení ( už je  dokonáno) a  vysokoškolských diplomů ( pracuje se na tom) jsou spíš  na  škodu. I kdyby vzdělanci  dokázali produkovat  něco  smysluplného ( minimálně u absolventů  technických škol to hrozí)  všichni  nemohou sedět v kanceláři  a  hořekovat nad nízkými platy.  Zpravidla  musí  nějaká  fyzická síla  (  řemeslník, řidič, zřízenec)  provést  převod  geniálních nápadů vzdělanců do  reálné a  funkční podoby.  Ale  všichni lidé co mají  školní glejt se  zpravidla  vyhýbají  fyzické práci.

A na víc   ti ,co glejt nemají,  si  často  zařizují invalidní důchody.   

0 0
možnosti
JM

JCage.

28. 12. 2010 10:31
Karma

az na ta plzenska prava... nicite si svuj neutralni postoj k tematu

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1744x
...raději to nebudeme rozmazávat.

Více na Jazyková inkvizice