Diskuse

Stávka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

c99

17. 12. 2010 14:23
Tleskám

Nelze nic dodat, podepsal bych každé slovo. R^R^R^ Otázka ale zní co s tím ???

0 0
možnosti
MS

modrá sardinka

17. 12. 2010 20:53
Re: Tleskám

No právě. Článek napsán za účelem tleskání, ovšem východisko nikde. Klasika. Pan autor by asi rád do politiky, ale měl by se podle mě držet svého kopyta, protože takových radilů teoretiků už je tam myslím až moc. 

0 0
možnosti
DK

kadyna

17. 12. 2010 13:59
ano

hlavně by si politici měli konečně pořádně proškrtat svoje platy. Já chápu, že je to velice náročné - rozhodovat o všech těch světoborných věcech, ale pořád jsou to jen lidé, tak jako my všichni ostatní. A možná se budou politici divit, ale i ti pekaři, prodavačky, řemeslníci atd., kteří jsou kolem nich, také potřebují z něčeho žít. A pracují úplně stejně poctivě a naplno (možná poctivěji než oni) jako oni.

0 0
možnosti
DL

xbrambor

17. 12. 2010 11:33
Souhlasím!

Já například jsem řadový státní zaměstnanec a nedokážu pochopit, proč bych za práci, které je mimochodem po vyhazování zaměstnanců nestíhatelné množství, měl brát méně peněz. Už tak nejsou platy ve státním sektoru žádná sláva. Děkuji za pěkný rozbor, jde o věci, které jsou obecně známé, ale otázka je, zda je mezi politiky vůle s nimi něco dělat. Nejjednoduší a zároveň nejzbabělejší je zvyšovat daně a snižovat platy, přestože ČR je stát plný lidí, kteří tvrdě pracují a při normálním hospodaření by peníze ještě přebývaly. Chytá mě z toho deprese a touha hodit i něčím jiným než vejcem.

0 0
možnosti
S

stst

17. 12. 2010 11:27
Kozel zahradníkem

Nejvíce českých turistů cestovalo s cestovními kancelářemi na baltské pobřeží do NDR a Sovětského svazu, kde bylo nejpopulárnějším přímořským letoviskem například Soči na Krymu u Černého moře, říká pro server Měšec.cz Tomio Okamura.

http://www.mesec.cz/clanky/cestovani-do-minulosti

Pan viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura, který neví, kde leží Soči, se mýlí i v jiné věci : v případě státních úředníků není podstatné, že je krize, že stát má dluhy a že stát musí šetřit, prostě státních úředníků je moc.

0 0
možnosti
C

c99

17. 12. 2010 14:22
Re: Kozel zahradníkem

Na základě jaké odborné analýzy tak soudíte ? Na základě keců ODS?

0 0
možnosti
DR

Baronec

17. 12. 2010 10:57
Ne někdo, ale všichni!

V naší firmě se muselo také začít šetřit... a jak to začalo? Vyšší a střední management si zamítl čtvrletní prémie po celý rok. Zrušily se jejich výjezdové porady. Obměna vozidel v autoparku byla pouze v nutných případech. Nestačilo to a tak přišla opatření i na zaměstnance ve formě plošného snížení mezd. Komu by se to líbilo, že? Ale na druhou stranu, to nebolí, když šetří opravdu všichni a ne, jen někdo...

0 0
možnosti
RD

redi

17. 12. 2010 11:10
Re: Ne někdo, ale všichni!

Ale to v podstatě říkáte to samé, co autor článku. Jak již bylo v mnoha diskuzích řečeno, snižování stavů, zmrazování mezd a krácení mzdových prostředků - to jsou věci, na které jsou státní zaměstnanci zvyklí, za 15 let už proběhlo vše alespoň 3x. Problém je, že dle plánu vlády nešlo o zkrácení 10% mzdových prostředků, ale o změnu systému ohodnocování, což by (dle prvního návrhu) pro státní zaměstnance s praxí o oboru delší než 3 roky znamenalo rapidní snížení základních platů,např. pro lidi kolem 40 let cca 40% a to na většině míst samozřejmě na výši průměrného platu koukají hodně zdálky. A to za situace, kdy tohl je přesně to jediné místo, kde stát šetří. U politiků do předvčírka vypadalo na pěkný nárůst platů, aféry kolem předražených či zcela nesmyslných zakázek neustávají atd. Tak Vám by se také zajídalo, kdyby management Vaší firmy bral čím dál tím víc, navíc pobíral brebendy od známých, od kterých nakoupí zásoby a smál se vám do obličeje a sebral polovinu výplaty

0 0
možnosti
JP

JPAG

17. 12. 2010 10:47
Překvapivé

Nevím proč mě tento článek překvapil. Jednoduché až hospodské hodnocení, rozdělující bohaté milionáře vysávající EU a chudé hasiče, rozkrádání státního majetku při privatizaci, sanace bank - volby teď nejsou, tak tomuto jazyku vůbec nerozumím.

S pozdravem Pagáč Jaromír 

0 0
možnosti
MV

mak63

17. 12. 2010 9:02
hodne tendencni text

Staci napsat to, co lide radi prectou. Psat "jako jeden z nich". Ze by se pan Okamura chystal opustit roli toho, kdo poradi co delat, kdyz neprileti letadlo /prectete si poradne smlouvu s cestovni spolecnosti a pak spolecnost zalujte!) a chystal se do komunalni politiky? No s panem Bohem..., i kdyz mam osobne za to, ze prinosem pro cestovni ruch rozhodne pan O neni, byl bych hodne rad, kdyby v nem zustal.

0 0
možnosti
FV

analytik05

16. 12. 2010 23:24
Vyházet z oken ??

R^ A tak ještě poraďte  jak naložit s tímto odpadem naší společnosti, který se považuje za nedotknutelnou elitu, beztrestně a s cynickým úsměvem na xichtě na nás páchá pro své vlastní sobecké, zlodějské  obohacení nenapravitelné škody....   Nechcete zkusit jít do politiky? Podporu by jste nepochybně měl.  Zkuste to prosím..;-)

0 0
možnosti
R

rudaz

17. 12. 2010 17:21
Re: Vyházet z oken ??

Ano analytiku, defenestrace není tak neznámá věc. Asi bude dobré ji předvést nanečisto s kaskadéry do lepenkových krabic. Vždyť současní mocní(vlastně bezmocní) si asi neuvědomují, jak škodí všem. Nejen svým rodinám a známým, kteří budou muset lézti kanálem, až je vyhodí oknem(virtuálně), Fakticky při dalších volbách lidé sdělí:STOP. Pokud někdo neví koho volit, ať testuje již nyní(podívat se, napsat, klást otázky apod.). Začít třeba od http://www.szr.cz, přes svobodni či občané.cz. Změnou musí projít každý sám u sebe, aby se dostavila změna ve vedení státu. A néé se nechat vmanipulovat marketigovými mágy 14 dní před volbami do jejich chlívku. Když změna, tak elegantní, skutečná.

Bude líp!

0 0
možnosti
O

omnimor

16. 12. 2010 22:09
A výborně

opakování matka moudrosti. teď ještě říci B. poliici asi po přečtení nebudou hromadně páchat párání pupků. volby jsou k ničemu. soudy, policijé, odbory apod. taky. co tedy radí pan Okamura? jak se má bránit neorganizovaný, morálně a kulturně zdevastovaný národ defakto legálnímu zločinu, který dobrovolně, někdy až nadšeně financuje.

0 0
možnosti
LS

Leontynka 73

16. 12. 2010 21:10
Pan Okamuro,

souhlasím , pěkně napsáno a pravdivě....

  Ted se šetří na rodinách s dětmi , na matkách , na indvalidech , na důchodcích.....a bohatší  budou bohatšími....Přibyde milionářů a i bezdomovců

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/