Diskuse

Stávka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

kolemjdoucí

13. 6. 2011 10:28
Jasně a stručně

řečeno. bez výhrad můj souhlas a sympatie.

0 0
možnosti
DP

MeGab

13. 6. 2011 10:05
To jsou dvě věci

Podle mě mícháte dvě věci dohromady. Stávku a vládu. Nynější vláda není dobrá, nicméně respektuji, že jsme si ji my, občané ČR zvolili. Jakmile se ale jedná o stávku, vidím rudě.

1/ Stávka nemá s demokracií nic společného, je to anarchie. Ti lidé jednou podepsali pracovní smlouvu, tak mají pracovat. Pokud pracovat odmítnou, má s nimi být naloženo jako s lidmi odmítajícími pracovat, tedy je třeba zlikvidovat veškerou ochranu stávkujících. Stávkující musí být zodpovědní za své čijny stejně jako všichni ostatní včetně vlády.

2/ Já si stávku nezvolil, dokonce jsem ani nemohl hlasovat proti ní. Je to spratkovitá reakce uřvaného dítěte v supermarketu, když mu maminka nechce koupit lízátko.

0 0
možnosti
JP

hepcziiik

13. 6. 2011 12:12
Re: To jsou dvě věci

Předpokládám, že v duchu hesla podle sebe soudím Tebe vždy a za každých okolností držíš hubu a krok... co se třeba zamyslet nad tím, že tato akce je snahou vyburcovat zbytek tupého spícího národa k reakci na současné fungování vlády??? Já taky tuhle zlodějskou vládu neodborníků nevolil. mám tedy poslušně čekat na příští volby a doufat že tihle korytáři tam už nebudou. a pak dalších pět let a další a další... 

Jaké řešení máš Ty? psát na netu, že jsem nespokojený? Nadávat v hospodě na vládu? nosit na klopě trikoloru? nenosit spodní prádlo? přestat pít pivo? Jak chceš změnit to, že máme platit to co jsme nezpůsobili, ale současně s  tím mají zůstat naplno otevřené kohoutky k nesmyslnému pumpování státních peněz do soukromých kapes z peněz nás všech aniž by to mělo jakékoliv opodstatnění???

Nebo se Ti jednání chemika Kalouska libí a schvaluješ fungování současné vlády slumpárnami, které  výše pan Okamura popsal?

0 0
možnosti
R

Roman36a

10. 6. 2011 12:06
Máte pravdu pane Okamuro.

Jenže problém je, že kromě toho že v čele odborů stojí strana která se na tomto stavu velmi úspěšně podílela (tímto zdravím Standu Koloťuka, kakaového Krause a další), tak především ta stávka poškodí obyčejné lidi. A to je ten problém. Je to stejné, jako když někdo bojoval proti komunismu tím, že znásilňoval školačky.

0 0
možnosti
K

KÁJA_D

12. 4. 2011 17:15
Asociální socialismus, ne pravice

U nás žádná pravice nevládla. Ti lidé, kteří se pyšní modrými kravatami tyjí z veřejných rozpočtů, možná ještě více, než strany, které se podle tradice nazývají "levice", či "levý střed!.

     Pokusy stabilizovat nějakou pravicovou stranu v Parlamentu ztroskotaly (stávající strany si rozdělily moc "na věčné časy" a raději se spojí ČSSD s ODS,aby kýženým způsobem "upravily Ústavu, než by si vypustily stále ještě lukrativní rybník, lví podíl na tom měly i celoplošné sdělovací prostředky, které "pravicovost ODS" masivně občanům sugerovaly a tisíckrát opakovaly.

0 0
možnosti
IP

Mustrum Ridcully

2. 3. 2011 9:11
Pěkné shrnutí.

Pěkně jste to shrnul, pane Okamuro. Spousta lidí nechápe, proč lékařům fandím (a tvrdím, že stejně tvrdě by měli postupovat další, například učitelé). Jsem rád, že jsem našel na toto téma blog, se kterým se můžu ztotožnit.

0 0
možnosti

wexrxka

1. 3. 2011 10:03
Na co čekáte?

Lidi to Vám to nestačí? Vidíme to v televizi, čteme to

v novinách a na internetu. Co ještě potřebujete? Čekáte na to až bude

hůř???

0 0
možnosti
JW

HonzaWich

15. 2. 2011 15:01
Pan Okamura si nevidí do pusy a neví o čem mluví!

Udivuje mě, že si Tomio Okamura některé věci neověřuje. Jeho tvrzení, že stát nevybírá zisky z Budvaru je zcestné. Může se přesvědčit v povinně připojených  výročních zprávách Budvaru v Obchodním rejstříku, že každý rok odvádí Budvar státu po zdanění přes 300 miliónů Kč!

Navíc ale zaměstnává přes 600 lidí z regionu, kterým nejenže platí slušný plat (takže mohou cestovat např. na zahraniční dovolené s agenturami Asociace, kterou pan Okamura zastupuje...) , ale platí za ně i daně, zdravotní a sociální zabezpečení. Tato částka je dokonce ještě vyšší než čistý zisk po zdanění.

Pokud nepoužil příklad Budvaru jako zaměrnou lež, pak je třeba napsat, že neví o čem mluví (!!).

0 0
možnosti
ST

suchar

13. 6. 2011 9:11
Re: Pan Okamura si nevidí do pusy a neví o čem mluví!

R^ a na předražených státních zakázkách všeho druhu profitují hlavně úředníci zastupující stát nezávisle na politické příslušnosti, a hlavně největší část státního rozpčtu má Ministerstvo sociálních věcí = důchody, přídavky, a všemožné podpory.. Neříkám že jsou zbytečné , ale je potřeba je zprůhlednit a zabránit zneužívání.

0 0
možnosti
V

vskiper

6. 2. 2011 2:49
dluh neprojedli "školníci"

(ano vedome jsem smichal nekolik headlinů pro vetsi efekt)

Pokud jde ale o zdravotnictví nemůžu se zbavit dojmu, ze u nakupu vybaveni a predepisovani preferovanych leku se doktori vyskytuji. CLK se ze zakona ucastni cituji "jednání při tvorbě sazebníků lékařských výkonů, při tvorbě cen léků, léčivých přípravků ......".

Samozrejme ze je fajn, ze se od revoluce obecne zvysila uroven lekarske pece. Pamatuju si jak se za bolsevika rozhodovalo zda nas kamarad (35 let, dve deti) vubec dostane tehdy novou a dodnes drahou "platinovou" lecbu rakoviny, ale myslim, ze jsme se prehoupli do opacneho extremu. Mam svoji tetu rad, ale fakt ze ji v jejich 86 letech loupe ve velkych kloubech jeste neznamena ze nutne potrebovala 3 totalni nahrady za dva roky. Ne ze bych to tete nepral, ale pripada mi jako nesmysl takto radiakalne resit problem zraly na vodolecbu (jednalo o obtize ne o invaliditu). Za tetiny zeleznaky mohl mit jeden doktor rok dvojnasobny plat. A verte ze zly korupcnik u toho nebyl. Nebo?

0 0
možnosti
M

magelan

25. 1. 2011 21:33
Pokud se ale jedná i/hlavně o její vlastní zlodějny

čemuž poslední doba nasvědčuje, tak by místo padání na kolena měla vzít nohy na ramena. Včera bylo pozdě.:-(

0 0
možnosti
[AV5]

[[ antimultikulturista vz. 58 ]]

25. 1. 2011 16:58
karma!

jinak pisete "Šetřit se musí. Pokud ale vláda chce, aby se lidé obětovali za zlodějny

druhých, měla by je o peníze žádat méně arogantně. Měla by padnout na

kolena a o peníze své občany s pokorou prosit." - dovolim si malou poznamku. proc by mela vlada padat na kolena? staci, aby mira padak kalousek rozeslal slozenky, kolik kazdej obcan dluzi, postrasil reckem a paroubkem a cesti ovcani mu budou prachy sypat sami dobrovolne, navic jeste se zadostiucinenim a s dobrym pocitem, ze delaji neco pro svoje deti. tenhle narod je bohuzel blbej jak necky, a proto to tak vypada. jsem ovce, ktery se nechaj strihat a jeste u toho vesele buci :-( [>-] Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/