Diskuse

Stávka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

fof

16. 6. 2011 10:39
Bída politiky

Je šílené, že nejsou zdaněny sázky. Stát ale také třeba zadarmo propůjčuje kmitočtové spektrum, které je národním majetkem, když za pronájmy se normálně platí. Správní poplatky za přidělení části kmitočtového spektra jsou na úrovni několikadenního zisku, ale ty se propůjčují na desetiletí. Vzniká neviditelné souručenství politiků a pseudopodnikatelů: jedni nastavují nehorázné podmínky a druzí inkasují fakticky netržní zisky, které mají koruptivní aspekt. Půjde provozovatel vysílání politikům po krku, když si to budou zasluhovat? Netržní peníze vytvářejí potenciál pro financování lobbingu, pro přeplácení manažerů a redaktorů vysílajících médií atd. Ruka ruku myje. Jako v bankovnictví jsou v tomto sektoru podnikání silně angažovány zahraniční společnosti a zisky jednak plynou ven z republiky, a jednak to vytváří prostor pro zahraniční lobbing na české politiky. Odnesou to občané České republiky. Kéž by se čeští politikové pořádně věnovali správě věcí veřejných, jak slibují a přísahají.

0 0
možnosti
SP

ArmandDuval

16. 6. 2011 9:39
Podivuhodné

Tak tento článek jsem si měl už dávno přečíst. Napovídá kde je tady chyba. Je to podivuhodná směs zdravého rozumu, konstruktivní kritiky a populistických nesmyslu. Ano vládní byrokracie je neskutečná a kdyby pracovala tak jak má, tak zřejmě nemusíme šetřit na dobrých věcech. Ale tvrzení. že za všechno mohou odporní bankéři a vše platí prostí lidé je opravdu průhledné - když byli tito bankéři úspěšní a prostí lidé díky nim žili lépe, bylo vše v pořádku. Jakmile přišel problém, máme tady viníky. Ovšem velikost předešlého úspěchu s nynějším problémem je nesrovnatelná, úspěch byl daleko větší. Navíc si snad uvědomujeme, kde by naše ekonomika byla, kdyby se skládala pouze z těchto šlechetných prostých lidi. Socialismus už tady byl.

0 0
možnosti
JN

Jonáš2

15. 6. 2011 21:34
karma

a bez přemýšlení

0 0
možnosti
DN

ZZZZZZZZ

15. 6. 2011 17:27
Jak z toho ven

Tak tohle vsechno se vi uz hodne dlouho. Ale JAK Z TOHO VEN ? At premyslim jak premyslim tak jedine co me napada je nezakonne a zrejme by me cenzor smazal za to

0 0
možnosti
TM

Parnamwulan

15. 6. 2011 21:06
Re: Jak z toho ven

Jak z toho ven neni problem - problem je v lidech, kteri neschopni zastavat vedeni uspesnych firem jsou posleze voleni do vedeni statnich zrizeni ... na to co si opravdu myslim tu neni prostor ...

nicmene kazda firma (potazmo stat) muze najmout odborniky na LEAN (efektivita prace), Six Sigma (kvalita vystupu), GDF nebo jine mene zname praktiky, ktere jsou schopny sledovat vstupy a vystupy cinnosti a nachazet oblasti, ktere by se meli optimalizovat.

Jak pan Okamura pise, jsou i takove spolecnosti, ktere si nechavaji za podobne "manazerske" analyzy platit procenty z usetrenych penez = relativne bezpecne, ze? A ne, nejde to zkorumpovat, protoze tyto praktiky jsou o grafech a cislech a pokud zadavatel projektu vi o cem mluvi tak ho jednoduse nejde napalit nebo osalit ... a je jedno, jestli tyto analyzy budou delat treba Kalouskovi znami - cisla rikaji porad totez bez ohledu na to, kdo je sestavil. Asi bychom byli prvni stat, ktery s timto zacina, nicmene verim, ze je to dobry napad.

0 0
možnosti
E

ekdar

15. 6. 2011 16:12
Myslíme to vážně...

Pan Okamura píše přesně to, co vidí a vnímá většina obyvatel této země...

Pokud tyto řádky někdo vnímá jako populistické, pravděpodobně patří mezi ty, jimž současný systém a rozevírání sociálních nůžek vyhovuje a mají se z něho dobře...... 

0 0
možnosti
RK

Rada.K

15. 6. 2011 17:21
Re: Myslíme to vážně...

Je to přesně tak, jak píšete.

Podle mě pokud nezačnou mít boháči rozum a nezačnou vykořisťovat přiměřeněji, skončí to revolucí nebo občanskou válkou. Pseudoreforma, kterou udělali, je pro horních několik set tisíc lidí. A hněv těch, kteří budou poškozeni, se teď obrátil proti vládě. Není to o tom jestli budou lidé odcházet odcházet o nějaký ten rok dříve či později. Lidé chtějí vrátit vládě její bezohlednost vůči většině lidí. Pseudoreforma poškodí především lidi s nízkými příjmy. Většina lidí už se příliš uskromnit nemůže. Mnoho lidí už teď není schopno vyjít se svými příjmy a já se jim nedivím (resp. divím se, že je tak málo lidí, kteří jsou v existenční nouzi). To ale těžko pochopí někdo, kdo bere s prebendami čtvrt mega měsíčně.

0 0
možnosti
JV

Tomash

15. 6. 2011 13:28
Nic novyho

Navrhnete reseni a kandidujte s nim.

0 0
možnosti
P

polto

15. 6. 2011 10:49
to myslite vazne?

takova snuzka populistikych kydu a vy mu to zerete? proboha lidi, vzdyt si z vas dela dobry den, nenechte se oblbnout dalsim pokrytcem. RvRvRv

0 0
možnosti
CC

ChristoperCClyse_

15. 6. 2011 10:59
Re: to myslite vazne?

To myslíš vážně tohle? Tohle je neskutečně populistický příspěvek!! Lidi,nežerte to polto-vi,dělá si z Vás dobrý den a je to jenom velký pokrytecRvR^Rv

0 0
možnosti
S

snowik

14. 6. 2011 22:26
Kdo se me zastane??

Nevidim vychodisko..at si zvolime kohokoliv, jsou to vsechno byvali komuniste, deti komunistu, atd atd..At si zvolime kohokoliv, kdo nam slibi modre z nebe, stane se z nej behem dvou mesicu klasicka ceska svine..

Kdo se "me" vsak zastane, kdyz je osobne pujdu vydefenestrovat? Kdo z vas se prede me postavi, aby me policie nezatkla a abychom je mohli vydefenestrovat vsechny?nikdo. Takze i kdyby nekomu uz opravdu luply nervy..a opravdu sel vladu postrilet..ON bude ten nejhorsi masovy zabijak..nikdo se za nej nepostavi..a ten jeden to odnese a bude to dal stejne.

Jake jeste existuji moznosti?

Predcasne volby?a co se tim zmeni..Misto toho, ze tam bude tenhle, tam bude nekdo jiny, kdo bude delat to same v blede zelenym..nenene, tudy cesta take evidentne nevede..

Takze jine vychodisko?Jako spravny cesky narod si opet nechame dal srat na hlavu, protoze takovyhle "AFER" uz tu bylo moc..a jak se to preslo??tak, ze to za dva mesice vysumnelo..A vysumi i tohle??Ano vysumi a pojede se BOHUZEL dal..

0 0
možnosti
EC

lisbonka

15. 6. 2011 16:49
Re: Kdo se me zastane??

A mate pocit, ze kdyby se za vas nekdo postavil, ze defenstrace ci strelba neco zmeni? Bohuzel, ani demokracie neni idealni usporadani, u nas mame zastupitelskou, takze porad je to jen a jen o tech volbach, a tlaku na policii a soud, aby byly skutecne nezavisle, a na tlaku spolecnosti, aby jakmile ma nejaky politik sebemensi smir, tak sel od valu definitivne. Jenze to by tu musela byt nejaka kultura politiky a taky umeni zodpovednosti. At se vam to libi nebo ne, mame takoou vladu, jakou si zaslouzime a do jiste miry je odrazem stavu spolecnosti. A nikdo, ani vlada, za nas lepe zit nebude. Kazdy  si musi sahnout do svedomi a zacit u sebe.

0 0
možnosti
JK

cosinus

14. 6. 2011 16:25
Cenzura

Pane Okamuro,

na Vašem článku je krásně vidět, jak funguje novodobá cenzura. Holt, to co se nehodí do krámu, tak se prostě nezveřejní. Je zajímavé, že tento Váš článek není zařazen mezi nečtenějšími ani s nejvyšší karmou, ačkoli vyhrává na plné čáře a to už nemluvím o tom, že ho nemáte ani na svém profilu a člověk ho musí hledat přes google. Proč asi?

Jinak s Vámi do puntíku souhlasím.

0 0
možnosti
PN

blondieee

14. 6. 2011 17:43
Re: Cenzura

článek je z prosince, proto není v žebříčkách a na profilu ho dohledat lze

0 0
možnosti
PF

URKO123

14. 6. 2011 14:45
Řešení

V Japonsku by to všechno řezali katanou. Vlastně ti neúspěšní by se s ní rituálně podřezali sami.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/