Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

kampak

6. 9. 2010 14:56
SVĚT BLÁZNIVÝ

tak jsem zběžně projela diskusi. Pocit z článku mám ten, jakoby jste se vnitřně omlouval za absenci investic do dítěte, které jste neučinil a nyní hledáte nějakou omluvenku. Nevím, proč jste opouštěl Vaši partnerku(POKUD NENÍ OPRAVDU VÁŽNÁ PŘÍČINA, PROČ SE S NÍ NEDALO VYDRŽET)-vůči malému dítěti je to neodpustitelné a Vaše část tatínkovské lásky je SOBECKÁ. Další dítě, které jste obral o šanci formovat svůj charakter v klasické rodině, znejistil a poškodil. Myslíte, že doženete noční bdění, piplání, míchání kašiček, mumlání s pišišvorem a všechny ty slepičí činnosti? Tu prvotní dřinu odvedla maminka-no a Vy se teď jdete střídat. ALIBISMUS.

0 0
možnosti
PC

p_c

6. 9. 2010 15:09
Re: SVĚT BLÁZNIVÝ

Jak jste přišla na to, že jsem opustil manželku? Co když odešla z domu žena, vzala s sebou dítě, skrývala se na neznámém místě, podala žádost o rozvod, vrátila se, dělala, jakoby nic, pak mi přišla pozvánka k soudu se zdůvodněním, že týrám dítě, žena mi řekla, že ze mne udělá násilníka a vystrnadí mne z domu po dobrém či zlém, protože to tak prostě chodí a muži ženám všechno nechávají. Já se kousl a začal bojovat o střídavou péči. Co když to bylo tak, jak jsem napsal? A třeba nebylo.. V mediích neřeším osobní věci, pouze píši o svých názorech a vycházím z různě získaných zkušeností. Připadám Vám, jako člověk, který by opustil dítě nebo jako člověk, který by za ním šel na kraj světa?

0 0
možnosti
FB

Durzo Blint

6. 9. 2010 14:45
Tak jsem si pročetl diskuzi,

a vyšlo mi to z toho, že někteří lidé by před samotným aktem plození měli dělat psychotesty.

Dítě má dva rodiče a kromě stejných povinností, mají mít i stejná práva.

Bohužel stačí, aby jeden z páru byl "na hlavičku" nebo jen neunesl rozchod a už je z dětí nástroj pomsty.

 Proto mě napadla jedna stará biblická pře, kterou rozsoudil tuším král Šalamoun........je k tomu potřeba jedno dítě a jeden ostrý meč. Jestli pak si na tu při vzpomenete?;-)

0 0
možnosti
NSOK

Nenecháme se okrádat kapitalisty

6. 9. 2010 17:35
Re: Tak jsem si pročetl diskuzi,

R^

0 0
možnosti
J

jakobi

6. 9. 2010 14:21
Dobré příklady táhnou :-)

Chtěl bych podpořit autora a popřát mu hodně štěstí  ve výchově dětí i popularizaci střídavé výchovy. Na rozdíl od teoretiků a těch co to "znají" z okolí, mám za sebou sedm úspěšných let při střídavé výchově svých dětí. Loni i můj mladší syn dospěl, začal pracovat a osamostatnil se. Dorazili jsme do cíle a mám z toho strašně dobrý pocit. Díky důvěře mé bývalé ženy, shovívavosti mých synu a podpoře lidí z mého okolí. Nenechte se nikdo odradit pesimistickými názory. Stojí to za to.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

6. 9. 2010 14:04
Nu...krevní mstu...

...vymysleli pánové...tam jste vedle...ale v podstatě co do střídavé péče mám stejný názor díky svému blízkému okolí ;-D

0 0
možnosti
PC

p_c

6. 9. 2010 14:05
Re: Nu...krevní mstu...

aha. Takže osobní zkušenost nemáte...

0 0
možnosti
HL

Hi-Fi Luboš

6. 9. 2010 13:59
Neznáte, to neznamená, že takové případy nejsou

Tak jsem si prostudoval příspěvky. No, střídavá péče není nic dobrého, moje děti ji odmítly a nikterak jsem je nemusel zpracovávat. Mají jasno, kde jsou doma, kde mají svoje soukromí, kdo se o ně dokáže dobře postarat a kdo ne. Matku ztrati nechctějí, ale ona byla tou osobou, kdo je opustil. S těmi, co střídavou chválí, nesouhlasím a to že to děti někde snášejí dobře, už vůbec ne. Rozvod je špatná věc, sobectví rodičů, jistě asi mají vinu oba, ale vždy jeden vede. My jsme měli to štěstí, že se již děti mohly vyjádřit, to dříve nebývalo, jinak asi měly smůlu. Matce kamarádky poradily, jen se klidně rozveď, soud děti dá vždycky ženě ... takže žádná domluva nebyla možná. Mělo to další peripetie, ale to bych rovnou mohl napsat jméno své bývalé.

0 0
možnosti
PC

p_c

6. 9. 2010 14:05
Re: Neznáte, to neznamená, že takové případy nejsou

souhlasím, může to být v některých četných případech tak, jak píšete. Moje dítě nemělo ještě ani tři roky a situace byla jiná, proto je má osobní zkušenost jiná.. Bránil byste dětem matku vídat, pokud by se děti a matka vídat chtěly? To může být ten rozdíl mezi Vámi a případy, které popisuji.

Mimochodem, začínáte hodnotit střídavou péči, to jsem v článku hodnotit nechtěl a zdůvodnil jsem proč.

0 0
možnosti
L

lokutus

6. 9. 2010 13:52
Jak to tak čtu...

...tak každý, kdo má do zadnice díru, dokáže hodnotit cokoliv. Vaše osobní zkušenosti se nedají zobecnit. Pište o svých zkušenostech, ale nesnažte se je zobecnit, protože pak budete za pitomce. Každý případ je jiný, každý člověk je jiný, a to, co jste zažili nebo zaslechli vy, nemusí pasovat na jiný případ. Obzvláště si odpusťte přehnané soudy na téma muži/otci resp. ženy/matky. Díky.

0 0
možnosti
PC

p_c

6. 9. 2010 14:02
Re: Jak to tak čtu...

Píši slušně a nikoho nenapadám. V ůvodu článku vysvětluj, že není útokem na ženy. Naopak. Ženy mají můj obdiv. Proč Vám článek vadí? Oslovil tak mnoho lidí, že se jistě jedná a společenský jev. Jistě, jsou i jiné případy.. To opakovaně přiznávám. Statisticky ale jsem schopen cokoliv z toho, co píši doložit. Ve střídavé péči jsou jen 3% dětí, o střídavou péči přitom žádá mnohem více mužů schopných se o děti starat. Rozsudky jsou špatně vymahatelné. Mnoho mužů se bojí ženám protivit, aby svoje děti mohli vídat. To jsou bohužel fakta, ne muj subjektivní dojem :-(

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

6. 9. 2010 13:43
Den pro střídavou péči

Mariánskolázeňský den pro střídavou péči se koná dne 15.9.2010:

http://www.iustin.cz/art.asp?art=382

0 0
možnosti
JN

fix

6. 9. 2010 13:39
jenom dotaz:

Odešla od vás žena nebo jste odešel vy?

0 0
možnosti
PC

p_c

6. 9. 2010 13:42
Re: jenom dotaz:

u mne to bylo tak, jak to většinou bývá. Více Vám nepovím. Neřeším osobní věci, ale celospolečenské. Využívám přitom osobní zkušenosti a píšu o tom, s čím jsem se setkal. Děkuji za pochopení..

0 0
možnosti
JN

fix

6. 9. 2010 13:36
moje matka

kdysi nebránila soudně nařízenému styku s otcem. Nic příšernějšího, než pobyt v zahulené kůče s věčně zapšklým fotrem, který nasazoval mámě psí hlavu od rána do večera, si ani po čtyřiceti letech nedokážu představit. Taky chodil dělat ostudu do školy, vyřvával, že ho ta k..opustila a že on to tak nenechá.... Taky se oháněl láskou ke mně a já z něj mám dodnes kopřivku. Proto mám na "milující tatínky" tak nehezký názor..Čest výjimkám.

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

6. 9. 2010 13:37
Re: moje matka

Rv

0 0
možnosti
P

parnassius

6. 9. 2010 13:27
Praktikujeme střídavou péči

už nějaký pátek a přispěla k narovnání vztahů mezi bývalými partnery (tímto se hluboce klaním své exwife) a děti, které už značně povyrostly ji do značné míry samy utvářejí. Chápal jsem to a vždy chápat budu jako řešení náhradní, ale spravedlivé.

0 0
možnosti
PC

p_c

6. 9. 2010 13:38
Re: Praktikujeme střídavou péči

Ano, Nařízená střídavá péče rodiče vychovává, umožňuje jim dozrát a pochopit, umravňuje je, kultivuje jejich způsob řešení sporů a skutečně pomáhá dětem, protože se pak jen velmi težko stávájí zbraní v roukou těch, kterým je svěřeno disponovat jejich časem

0 0
možnosti