Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

rek007

10. 9. 2010 8:17
Divadlo

Je tragikomické pozorovat, jak autor píše chvalozpěvy na střídavou péči, ale zároveň usiluje o SVOJI výlučnou péči, protože on naprosto přesně ví, co si ženy myslí!!! Chjo..

Tragédie ovšem je, když se jeden z rodičů ohradí proti škole v přírodě jenom proto, že termín padá do jeho cyklu...

0 0
možnosti
PC

p_c

10. 9. 2010 21:52
Re: Divadlo

máte mylné informace a nečtete příspevky. Příklad: Matka chápe výlučnou péči, jako nástroj k omezení styku dítěte s otcem. Otec chápe výlučnou péči jako možnost ochraňovat a zajistit právo dítěte na oba rodiče a zachování práv rodičů se na výchově podílet. Ano, vím naprosto, co si mnohé ženy myslí, o té mojí bývalé mluvit nechci a nebudu. O škole v přírodě nic nevíte a Vaše odhady jsou mylné. Nehodlám zde být osobní. Hezký večer.

0 0
možnosti
JN

fix

8. 9. 2010 19:13
a je to tu!

Chce mi vzít moje dítě! Budu se soudit, všichni sem..

Chce to pořádnou scénu, rumrajch, křik a slzy, pak se ukáže kdo je lepší rodič. Synovi to určitě prospěje. Hlavně když bude přizván jako svědek.

Autore, střídavka - nestřídavka, z vás čiší značná zhrzelost a jájovství.

Pokud jste se stejným způsobem choval i v manželství, naprosto chápu vaši ženu, že vzala nohy na ramena i s malým děckem.

0 0
možnosti
PC

p_c

9. 9. 2010 6:42
Re: a je to tu!

vidíte tu někde termín soudu? Já ne. Naopak, co čiší z Vás a Vaší urputnosti tak velmi intezivně přispívat pod moje články? U mne zhrzelost rozhodně nenajdete, ale je mi skutečně špatně z lidí, kteří si myslí, že dítě patří k matce a ta je oprávněná otce "trestat" odnětím dítěte tehdy, když je s manželstvím či manželem nespokojená. nespokojená.. Nevíte vubec nic a děláte soudy... Syn jako svědek přizván být určitě nemůže, neumí ještě číst. Snažím se však zachovat si na něj vliv, aby z něj nevyrostl duševně poznamenaný člověk, jako jste vy. Končím s Vámi diskusi, nemá smysl

0 0
možnosti
EK

Deleter

7. 9. 2010 12:31
Mno,

tak jak čtu, tak ideální střídavka nastává ve chvíli, kdy rodiče před dítětem nenasazují na druhého a dokáží se v klidu domluvit. Takoví se snad nemusí ani rozcházet...

0 0
možnosti
EK

Deleter

7. 9. 2010 12:32
Re: Mno,

éér, čtu v diskusi...

0 0
možnosti
PC

p_c

6. 9. 2010 20:08
Kdo by mne přišel podpořit k soudu?

Kdyby mi bývalá žena chtěla syna po 3 letech fungování střídavé péče a navzdory doporučení sociálky, aby tato pokračovala, vzít? Zvažuji zda pozvu veřejnost. Soud mám již velmi brzy. Děkuji. Autor

0 0
možnosti
L

Luisa

6. 9. 2010 20:56
Re: Kdo by mne přišel podpořit k soudu?

Žádný strachy, kluci ze střídavky na tyto "akce" choděj podporovat pravidelně, né? :-) Teoretická podpora žen je asi diskutabilní vzhledem k vašemu protiženskému tažení zde na blogu...

P.S. Karma pro lokutuse R^ za všechny příspěvky.

0 0
možnosti
JN

fix

6. 9. 2010 17:44
trocha literatury:

ke králi Šalamounovi přivedli dvě ženy. Přetahovaly se o jedno dítě a obě tvrdily, že ho porodily. Král navrhl dítě přeseknout ve dví - pravá matka se ho raději vzdala, falešná souhlasila. Mám dojem, že někteří "střídači" by svoje dítě taky radši nechali přeseknout..

0 0
možnosti
NSOK

Nenecháme se okrádat kapitalisty

6. 9. 2010 17:49
Re: trocha literatury:

já mam pocit že by to udělaly spíš ty které jsou tvrdě proti a jen vymýšlejí nesmyslné argumenty, že dítě je pouze jejich proto a proto.....

0 0
možnosti
JN

fix

6. 9. 2010 17:30
při ideálních podmínkách

uznávám i já střídavou péči za vhodnou. Ideální podmínky jsou: stejné nebo alespoň přibližně stejné bydliště, vlastní pokoj u každého, dobrý vztah či alespoň vzájemný respekt obou rodičů, stejný denní režim obou rodin, stejný přístup k výchově, stejné povinnosti pro dítě tady i tam. Naprostá shoda při řešení kolizních situací, dohoda na kapesném.  Vzájemná loajalita - nedovolí jeden, nedovolí ani druhý.

Klobouk dolů před těmi, kteří to dokázali.

Valná většina lidí se ale v dobrém nerozchází. Pak by měl dítě vychovávat ten vhodnější z rodičů, ke druhému by se dítě těšilo na návštěvy, výlety a dovolené. Dítě by mělo mít jeden domov.

0 0
možnosti
NSOK

Nenecháme se okrádat kapitalisty

6. 9. 2010 17:32
Re: při ideálních podmínkách

..a když se třeba rodiče neshodnou na řešení kolizní situace , tak co s tím? Komu nechat dítě ve výchově? Nene, rodiče se musí naučit spolu vycházet - je to v zájmu jejich potomka a ten kdo by takovou snahu sabotoval jden aby měl důvod si urvat dítě pro sebe by měl být sakciován. Ovšem jak to chodí z kraji zdejším víme všichni  :-)

0 0
možnosti

Quazi

6. 9. 2010 16:23
a ještě jedna připomínka

Promyslel jste tu okolnost, kdy si oba rodiče po rozvodu založí nové rodiny, do kterých přivedou i další "společné" děti? Nebude se "původní" dítě cítit odstrčené, přehlížené, bez domova i rodiny?

Myslím, že s tímhle ještě u nás zkušenosti nejsou.

0 0
možnosti
PC

p_c

6. 9. 2010 17:16
Re: a ještě jedna připomínka

to je dobrá připomínka. Ano, Promyslel. Snad nikomu neublížím, když napíšu, že se snažím doma nic neměnit, pokud syn se mnou není, před odchodem k mamince si uklidí a svoje věci najde tak, jak si je nechal. Novou partnerku volím opatrně a případným projevům našich sympatií ho nevystavuji. Zajímavé je, že když se po týdnu vrátí od maminky ke mne, tak o posledním dni před týdnem se mnou mluví, jako by to bylo "včera". Když ode mne nebo od ní na týden odchází, je to, jako by odcházel jen na den. Je to zajímavé, nečiní mu to problém, ani v týdnu , co je se mnou o mamince mluvit a naopak. Jsem tomu rád. Takže v nových vztazích mne to trošičku omezuje, ale není problém se s tímto malým omezením žít.

0 0
možnosti

Quazi

6. 9. 2010 16:12
pomsta

Na webu specializovaném na péči o postižené děti nedávno jedna matka ventilovala  rozchod s manželem. On se prostě rozhodl odejít k jiné ženě a ji s dvěma dětmi, z nichž jedno je těžce postižené, nechat na všechno samotnou. Takových příběhů je tam mnoho a jsou si velmi podobné.

Myslíte, že ona by brala střídavou péči jako pomstu? Nebral by ji spíš jako pomstu její manžel?

0 0
možnosti
L

Luisa

6. 9. 2010 21:01
Re: pomsta

Quazi, "muži se přece nemstí" :-), tak pravil p_c

To jen ženy oplývají těmito (a jinými) hroznými vlastnostmi (viz autorovy další články)...

Dokonce jedna zlatokopka byla až TAK hamižná, že si políčila na chlapa s... NÁJEMNÍM bytem ;-D;-D;-D!

0 0
možnosti

Quazi

6. 9. 2010 16:09
kdo se mstí komu?

Moje kamarádka se rozvedla v době, kdy byly mladší dceři dva roky. Její muž s rodinou moc nebyl, zařídil si paralelní život na studentské koleji při VŠ, kterou začal studovat ve 30 letech. Alimenty od něho nedostala dobrovolně snad nikdy. Děti mu přestala předávat ve chvíli, kdy zjistila, že je bere na různé večírky a akce, kde jsou všichni (i tatínek) permanentně zhulení. Dodnes jí dluží na výživném asi 50 tisíc.

Jiná má známá má po rozvodu v péči dceru. Loni chtěla dívka navštěvovat kursy japonštiny, což tatínek zatrhnul, i když je dívka talentovaná a mluvenou japonštinu ovládá díky animovaným seriálům. Letos jí odmítl přispět na dioptrické brýle (stály 3000). Tatínek žije sám s rodiči v RD, jeho plat je nadprůměrný.

Netvrdím, že matky jsou jedničky a otcové bídáci, ale musím konstatovat, že s popisovanou matkou-mrchou jsem zatím neměla tu čest. Spíš je to obráceně: matka dítě přichystá, ono se těší a tatínek nedorazí.

0 0
možnosti
DS

kampak

6. 9. 2010 14:57
SVĚT BLÁZNIVÝ POKRAČOVÁNÍ

Žena s malým dítětem je většinou poněkud bezbranný tvor, který je odkázán na trochu velkorysosti manžela jako živitele rodiny, většinou nemůže praštit do stolu a odejít, poněvadž je na nějakého ajťáka odkázána materiálně. Pivko, tenis, trek, ryby většinou nestíhá. Líbí se mi názory lokotuse a omlouvám se, je-li něco jinak-ale příčinu odchodu jste měl odtajnit. Rv

0 0
možnosti
PC

p_c

6. 9. 2010 15:11
Re: SVĚT BLÁZNIVÝ POKRAČOVÁNÍ

žena doma s dítětem a přístupek k účtu a kreditkou dokáže taky velice rychle roztočit rodinné úspory, dokonce si i nějaké vzít na cestu a s dítětem se jednoho dne z domu prostě vytratit, když je muž na služební cestě v zahraničí ;-)

0 0
možnosti