Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

gon

17. 8. 2010 22:52
Lumpe...

Kdyby nebylo takovéch darebáků, jako byl Tvůj děda, namuseli Mašínová střílet...toť vše

0 0
možnosti
J2

Jaruš 2

17. 8. 2010 22:39
No a co!

Rodiče měli velké hospodářství, tvrdě pracovali. Komunisti navýšili odvody z hospodaření tak, aby je nemohli splnit, měli důvod a zavřeli dědečka a během 2 dnů vystěhovali 6 lidí do 2 lhkých, minimálně zařízených místností 30 km daleko, vzít si mohli jen to, co se vešlo do osobního auta. Pamatuji si, jak jsem byla bita za krádež cukru pro koně, tak se šetřilo i na plačícího dědečka, když se loučil s koňmi. Za týden dědeček zemřel na infakt. No a co!

Rodiče 7 let pracovali v JZD bez jedinného dne dovolené a prostřednictvím příbuzného, tajně stavěli dům ve městě. Stěhovali jsme se, hurá! Původní budovy sloužily jako kanceláře, jídelna, sklady pro JZD, postupně je jezedáci úpně zničili. No a co! 

Na vysokou školu jsem se nedostala - ač premiantka - komunisti rozhodli a napsali, že nejsem vyrovnaná s náboženskou otázkou. No a co! Devizový příslib jsme nikdy nedostali, i Jugoslávie byla pro nás tabu. No a co!

Jsem ráda, že je nová doba, vše jsem dohnala.

 

0 0
možnosti

ellukas

18. 8. 2010 7:56
A proč taková odpůrkyně jste tak marmomoci

chtěla na vysoké škole studovat marxismus leninismus? To je přece zjevná kolaborace s režimem. A navíc při promoci se tomu marxismu leninismu přísahala věrnost.

0 0
možnosti
DV

danval

17. 8. 2010 21:38
Varování

Jen soudruha autora moc nerozčilujte, protože až bude v Albertu doplňovat čerstvé pečivo, mohl by tam něco přidat. To víte, dlouhodobá frustrace dělá svoje...8-o

0 0
možnosti
MB

802

17. 8. 2010 21:25
Opravdu bolševické orgie

z odbojářů dělat loupežníky a vrahy a z těch skutečných vrahů,  slušné komunisty a slušné estébáky kteří pomáhali druhým. A to zřejmě ty stovky a stovky vražd, páchané dokonce i na hrdinech protinacistického odboje a desetitisíce loupeží to tady zřejmě provedli marťani. :-)?

Můj otec byl také komunista a zúčastnil se znárodňování živnostníků, pokud by při tomhle loupení přišel o život tak bych určitě dneska neječel a vrazích co tohle udělali, protože bych musel uznat že otec dělal něco co dělat neměl. Oslavovat dědka komunistu a estébáka co se na tom teroru tady podílel to jsou skutečně orgie ubohosti.  

0 0
možnosti
V

vladimirbosak

17. 8. 2010 21:11
žádáme smrt zrádcům

Podepsal petici požadující popravu Milady Horákové, Záviše Kalandy a ostatních zrádců  pracujícího lidu? No a co.

0 0
možnosti
RP

kikulin

17. 8. 2010 21:06
Ale, no tak ...

Tento článek je obyčejná mystifikace, prostě fake a provokace! Tohle by nemohl napsat normálně uvažující člověk. I když, na druhou stranu, je tam dost pravopisných chyb, no, nevím, nevím ... :-/

0 0
možnosti
R

rsvihalek

17. 8. 2010 20:58
No a co?

Nekde jsem cetl rozhovor s vnuckou Mussoliniho a bylo to v podobnem duchu. Pisete o informacich z druhe ruky - neni prave to co vam vykladal ten vlidny a laskavy dedecek presne takovou informaci z druhe ruky? navic silne subjektivni?

s jednim bodem ve vasem clanku se ale ztotoznuji: je dobre, ze se vas dedecek teto doby nedozil, o dalsiho bolsevika a volice KSCM mene.

k Masinum: zabili nekolik komunistu. No a co? myslite, ze zabijet lidi v lagrech nebo v inscenovanych procesech je nejake hrdinstvi?

Pisete o fasismu: nejak zapominate jak vypadalo napr. obsazeni Polska - fasisti obsadili pulku, druhou pak lide jako byl vas hodny dedecek: komunisti, kteri byli tenkrat spojenci fasistu. Bud to vas dedecek nevedel, nebo s tim naopak souhlasil.

0 0
možnosti
R

rsvihalek

17. 8. 2010 21:21
Re: No a co?

precetl jsem si text pod autorovou fotkou... no dejme tomu

0 0
možnosti
ZK

SID09

17. 8. 2010 19:52
Fuchsi, Fusi

nejen s Mašínovci, ale ani s vaší rodinou bych nechtěl mít nikdy nic společnýho. !!!!

0 0
možnosti
P

paoko

17. 8. 2010 20:54
Re: Fuchsi, Fusi

Neubližujte Mašínům prosím..

0 0
možnosti
VP

ladinekp

17. 8. 2010 19:44
Ten článek

měl asi být primárně kritikou bratří Mašínů a zmiňovaný prarodič měl zřejmě působit jako jakýsi pozitivní kontrast - tedy tak jsem to já pochopil.  Myslím, že je celkem zřejmé, že Mašínové a Paumer nebyli žádní Oldové Šetrní. Kdyby byli, skončili by patrně mrtví, nebo zavření. Ale kritika jejich činů ze strany komunistů, nebo jejich zfanatizovaných potomků mně nutí jejich činy hodnotit spíš kladně. Komunisté mají na svých rukou mnohem víc krve než Mašínové. A byli to právě takoví vykukové jako zmiňovaný děda, kteří třídním bojem omlouvali všechna ta zvěrstva, která byla ve jménu komunismu páchána. Tak proč by potom nemohli být hrdiny Mašínové, kteří páchali zvěrstva ve jménu boje za svobodu? Komunisté a jejich pohrobci nemají nejmenší právo Mašíny kritizovat. Každopádně tento článek mně opět posunul směrem k tomu, abych metody Mašínů začal omlouvat.

Ovšem podotýkám, že nejsem nestranný. Můj děda si totiž odseděl spoustu let v komunistickém kriminále a jeho bratr byl dokonce popraven.

0 0
možnosti

ellukas

18. 8. 2010 7:52
Když se součtou všechny ztráty

na straně rudých a bílých,. tak zcela určitě teklo daleko více krve z těch rudých. Nemůžete vytrhávat z toho dlouhého řetězce pouze ty mašínovce. To je metodologická chyba.

A navíc logicky s tím proléváním krve začali bílí, protože ti měli původně státní moc, kterou se tím ti rudí snažili vyrvat.

0 0
možnosti
K

kecinaja2

17. 8. 2010 19:29
Posledně jste psal

že váš otec zdrnul za hranice když Vám bylo 7 ,to kvůli dědovi?:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.