Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SW

hph

16. 7. 2010 10:32
To je zas článek.

Na poště nepracují roboti, jede se od 6 ráno, už teď se vyhazují lidi (samozřejmě ti z terénu, ne z kanceláří). Být pošťák je taky práce. Už vidím, jak poctivě platí ten čas strávený při doručování i po 4.hodině, nebo dokonce najímají nové lidi na novou "odpolední směnu". A když se po odpoledním doručování vrátí dotyčný na poštu, čeká ho ještě půl hodiny až hodina účtování, které pak musí někdo oficiálně zkontrolovat a zaevidovat. Vy byste chtěla pracovat od 06.00 do 19.00?

Kdyby se rovnou zavedla pracovní doba od 9 do 5 (nebo od 11 do 7), bylo by to hned o něčem jiném. Ale vysvětlete to důchodcům, kteří jsou nervózní, když přijdete v 8.30 místo 8.20. To už se smějí "vy jste dneska zaspala?".

0 0
možnosti
MB

Azereth

16. 7. 2010 10:57
Re: To je zas článek.

Autorka přece nemá nic proti pošťákům. Jen pěkně a zábavně líčí nelogičnost nákladů na rozvoz balíků. Mimochodem stejné "služby" poskytuje řada bankovních ústavů, které lichvářsky na poplatcích odírají ty, z jejichž peněz žijí a nejsou schopny mít otevřeno pro klienty v odpoledních hodinách.;-)

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

16. 7. 2010 8:43
Zábavné:)

;-DR^

0 0
možnosti
Y

YenneferXX

16. 7. 2010 8:27
A úplně nejlepší je

když si vezmete dovolenou, na ten balík čekáte doma a pošťačka se ani neobtěžuje zazvonit a rovnou Vám hodí lístek do schránky s poznámkou, že adresát nebyl zastižen :-/

0 0
možnosti
MB

buxus

16. 7. 2010 8:41
Re: A úplně nejlepší je

R^ Ale to je běžná praxe i u doporučených psaní. Tuhle jsem přistihl naši pošťačku, jak mi zrovna cpe do schránky lístek s výzvou k vyzvednutí. Říkám jí fajn, tak mi to hned dejte. A ona na to, že dopis sebou nemá, že dopisy nosí jen těm o kterých ví nabeton, že budou doma. Tak jsem si šel doporučený dopis večer vystát na poštu.

0 0
možnosti
B

Busák

16. 7. 2010 7:48
Ano, máte pravdu, jen s jedním upřesněním...

On se mnohdy ten balík totiž ani nesveze, je přeci mnohem jednodušší už předem vypsat lístečky o nemožnosti doručení a rovnou je naházet do schránek, než vozit se s balíkem. Alespoň naše pošta to tak praktikovala dlouhá léta. Nevím, možná to dělá dodnes, ovšem to už nezjistím. Když něco kupuji na dobírku, prakticky u každého prodejce si mohu vybrat několik dodavatelských firem. Takže se vždy u možnosti dodání českou poštou zasměji a zvolím jakoukoliv jinou firmu - ony totiž všechny nabízí doručení v hodinu, kterou si přejete, navíc kurýr vám nedlouho před doručením zavolá, jestli jste skutečně na dojednané adrese. Pošta jako s neuvěřitelnou inovací přichází s něčím asi tak poloviční kvality jako konkurence, protože její balíkovou službu už málokdo používá, takže přichází o značné sumy. O nic jiného nejde...

0 0
možnosti
VB

vlada29

16. 7. 2010 7:44
ČP

Co Vám milá dámo brání,aby jste si tuto službu objednala u jiného přepravce.Konkurence už je dávno povolená! Nejdříve se, ale podívejte na ceníky kolik budete platit u ČP a kolik jinde.

0 0
možnosti