Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

velky bratr

1. 6. 2010 20:31
Zadnou zmenu nikdo nechtel

CCa 95% zucastnenych vovlilo pokracovani soucasneho marasmu a toho jsme se dockali. Nelevicova uskupeni dostala dohromady asi 1,2% a tim to hasne.

Jen se trosku prehodila vyhybka namisto komunistickeho socialismu tu posili ten fasisticky - nic, co by realne neco menilo pro ceskeho obcana.

0 0
možnosti

jarinka

2. 6. 2010 6:23
Re: Zadnou zmenu nikdo nechtel

Odkud vy hlásáte ty svoje teorie? O fašismu a podobně? Fašismus vypadal úplně jinak.

0 0
možnosti
TF

tfujpm

1. 6. 2010 18:10
jaka zmena?

jezis marja, jste tajemnice VV nebo jste slepa a hlucha? VV si v populismu nezada s CSSD a prej nejaka zmena? Zelezyho jsme tu uz taky meli ... teda pokud tou zmenou nemyslite, ze je to rovnou dcerina spolecnost ABL ... to jsme tu myslim jeste nemeli:) a smlouva s kandidaty okopirovana od Sladkovcu je taky dobra vizitka:) No proste jenom zmena a novy veci:)

0 0
možnosti
HF

Hana F.

2. 6. 2010 10:19
Re: jaka zmena?

Na to aby, člověk pochopil, že změna je volba něčeho jiného, mu stačí 1. třída

,to patří mezi základní chápání člověka. Ovšem vám to pro vaši bojovou zaslepenost mezi levicí a pravicí zjevně činí potíže. Takže ta slepota a hluchota bude na vaší straně.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

1. 6. 2010 17:57
podle karem v článcích a jejich obsahu

...bych řekl, že jste taková vděčná sběratelka raněných duší. ;-D

Budoucnost patří sebevědomím. Ale co, i tohle patří ke svobodě.....:-)

0 0
možnosti

jarinka

1. 6. 2010 18:27
Re: podle karem v článcích a jejich obsahu

Jaképak raněné duše. Autorka píše názor a ostatní jí odpovídají zase jen svými názory. Napište taky nějaký.:-)

0 0
možnosti

pletiplot

1. 6. 2010 17:53
Změna? Spíš neznámo.

Věci Veřejné je strana v podstatě populistická, ale je neznámá. Tvoří ji podnikatelé, základním charakterem podnikatele je dosahovat zisku (na tom neni nic špatného), ale pokud je toto základním charakterem politika, tak to není úplně dobré. Vít Bárta vlastní velkou firmu, která usiluje o velkou státní zakázku. Když se ho na to dnes novináři ptali, nic z něj nedostali, naopak, málem se tam rozčílil. A pokud chceš seznam Johnových hříchů, podívej se na nespaltese.cz (stránka je bohužel formovaná jako bulvár, ale většina z toho lze dohledat i v nezávislých pramenech). Ale dali jsme jim šanci, tak ať se předvedou.

0 0
možnosti

jarinka

2. 6. 2010 6:33
Re: Změna? Spíš neznámo.

Ano, neznámo. Jenže autorka poukazuje na to, že kdo chtěl změnu, neměl volit topku, mohl risknout raději VV. K topce přešli ti, kteří cítili ohrožení svých výhodných pozic ve společnosti. Topku volili ti (hlavně bohatí), kteří dříve volili ODS, a pak ještě lidé, kteří se hloupě nechali nalákat, například na osobu "knížete".

0 0
možnosti

jarinka

1. 6. 2010 17:31
V zámku a podzámčí.

Máte pravdu, většina lidí se změn bojí. Protože tuší, že budou jen k horšímu. Nejméně pětkrát vyšší "regulační" poplatky, zvýšení nájmů a služeb spojených s bydlením, postupné odbourávání sociálních dávek, jako je příspěvek na bydlení apod., zvyšování nezaměstnanosti... 

Proč mladí volili topku, to jste popsala dobře a dá se to pochopit, všichni jsme byli mladí a hloupí. Ale proč ji volili i chudí dospělí? Asi mají tajná konta.:-)

0 0
možnosti
W

wiki5.5

1. 6. 2010 17:35
Re: V zámku a podzámčí.

ja znam spoustu lidi co se zmeny neboji... podle historie nejvic se zmen bali komuniste, proto jsme meli 40 let zatuchly vzduch

0 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

1. 6. 2010 15:51
.

.. zatímco socani by peníze zajistili bez práce, že? Kde se stále berou lidé, kteří nevědí, že stát nemůže vydávat víc peněz než vydělá. Peníze vydělá od lidí z daní. Takže ti lidé platí tak jako tak. Vy byste asi chtěla aby to platili někteří více a jiní méně.  Vaše odsouzení mladé generace je jak vystřižené z komunistických propagand. Že se nestydíte!

0 0
možnosti
MH

bathed

1. 6. 2010 15:59
Re: .

vy tu paní matete pane! I každé české dítě, jež umí do pěti počítat a vidělo oranžovou barvu přece ví, že stačí vydat dluhopisy! Jste demagog pane! :-)

0 0
možnosti
BB

bernardbb

1. 6. 2010 15:10
změna s VV?

No nevím,každopádně tyto volby VV vyhrály...stali se nepostradatenými pro jakoukoli koalici,a jejich výhodou je že mohou zůstat vně této koalice což by pro ně bylo nejvýhodnější, protože jen oni budou tím přes koho projde rozpočet ,zákony...a pod.

Samozřejmě pokud se opozice...a to jakákoli..nestane "státotvornou" nebo se nevytvoří nový Teplíkové...

0 0
možnosti
HF

Hana F.

2. 6. 2010 9:50
Re: změna s VV?

Jestli přijde změna s VV, to se teprve ukáže, ale já  to brala obecně jako změnu.

0 0
možnosti
N

Niká!

1. 6. 2010 12:22
nejen my jakožto mladí voliči,

ale dost jistě většina lidí, včetně nejstarší generace, nečte volební programy a volí podle toho, která osobnost se jim líbí anebo nelíbí - stačí jedna, která pak zastíní nejen své spolukandidáty, ale i celý program - viz Radek John (a případně jeho blondýnky), Karel Schwarzenberg, Jiří Paroubek, který mnoha lidem zakryl cokoli by na čssd mohlo být pozitivního... Já jsem asi docela out, mimochodem, programy čtu, ale bylo mi to houby platné, moje strana se nedostala... A ještě mimochodem, všichni moji prarodiče jsou mnohem pravicovější než já - tomu se říká ulehčená práce, že...

0 0
možnosti
MV

marka40

1. 6. 2010 12:47
Re: nejen my jakožto mladí voliči,

Pěkné! Jako by to psala moje dcera. Také vše důkladně prostudovala, než se rozhodla. I já jsem volila podle programu, a ještě jsem kroužkovala. A naše babičky a dědečkové - také celý život pravičáci;-)

0 0
možnosti
MV

marka40

1. 6. 2010 12:14
Tak nevím,

nevím, jakým způsobem mám tento článek chápat, ale nějak mi z toho vyplývá, že jsme měli asi všichni volit VV.......?  A tím, že jsme je jednoznačně nevolili, tak jsme si to pěkně zavařili? Nezlobte se na mne, ale R. John pro mne není ani trochu důvěryhodná osoba. Když vidím, jak arogantně se chová - jako by ty volby vyhrál on, a ne, jako když je až pátý................

0 0
možnosti
HF

Hana F.

1. 6. 2010 12:42
Re: Tak nevím,

Ale ne, já jen konstatuji, že když chtěl český volič změnu, tak měl volit více menší nové strany, ale  u něj nejvíc  zabodovala stará strana v novém kabátě.

VV uvádím jako jedinou novou stranu, která se dostala do parlamentu.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

1. 6. 2010 8:15
Paní Hanou

S tím hodnoceních mladé generace nemohu souhlasit. Rozumím Vám, ale takto to přece není. Po pádu komunismu bylo přece nasnadě, že levici tu pšenka nepokvete. Pojem levice byl zdiskreditován. Z pravicí jako takovou tu neměly zkušenost celé generace. Bylo tedy logické, že po bezbřehém OH vyhrála volby pravice VK a to s přehledem. Abych to vzal jen stručně po 8 letech padla a přišly paty až do těchto voleb.Tedy vystřízlivění části dnešních starší generace a ani ne tak z pravice jako ze způsobu vlády "české" pravice. Dnešní nejmladší voličská generace tohle násávala celé dětství. Souhlasím, že teprve nyní uděláme všichni zkušenost z pravicí a já vždy dodávám z "českou" jak jinak papežtější než papež. Není to tolik o vymytých mozcích, totéž by se přece dalo říci i o té starší generaci. Všichni děláme zkušenosti s demokracií, negativní kampaní, populismem a samozřejmě s manipulacemi. Jistě část té starší generace se na základě zralejšího uvažování dostala jakoby s předstihem.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

1. 6. 2010 8:26
Re: Paní Hanou

Úplnou pravdu se svými předpovědmi mít také nemusí, byť asi v základě ano. Každá mladá generace je navíc doslova háklivá na rady starších. My jsme přece nebyli jiní. V každé normální rodině k tomu dochází a docházet bude. To je přece věčný kolotoč. Jakkoli se Vám zdá, že se nic nezměnilo, změnilo. Kroužkováním vypadla část politiků s pochybnou pověstí. To je přece velké novum. Sledujte blogy těch mladých. V čím dál více je vlastní rozum a rozum inteligentní a kritický. Vždyť pokud si dokáží srovnat priority a začnou ne jásat jako nekritičtí starci, ale varovat před dalšími rozkradači a to na rozdílod té velké části fans jakoby nevidící hříchy svých, je to přece fajn. Tím, že ted zvítězila pravice, jež reformy provede navíc nikoli pravicově ale "česky" pravicově, to je přece z hlediska rzchlosti vývoje demokracie dobrá zpráva. Ta cena bude nepochybně drahá i pro ně, ale ať chcete či ne, nejlepší je osobní zkušenost, ta je lepší než tisíc rad. Ale nejen pro mladé. Učíme se přece i my.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka