Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

MI59

18. 5. 2010 15:11
Normální je volit.

Samozřejmě, pokud se nepůjde k volbám, tak se bude nahrávat současnému zatuchlému mafiánskému kapitalismu. Bez naděje na změnu.

Váš náhled je skutečně naivní a malověrný. Přece nechcete tvrdit, že  za první republiky nebyly zkorumpované státní zakázky. To mne rozesmějete.

Korupce a zlodějna kvete na celém světě. Váš postoj nevolit tomu jenom nahrává. Odhlédněte od detailů a vycházejte z toho co jsou nosné  idee  každé strany. Takovýhle článek přečíst slabší povaha, tak si sedne někam do kouta a bude se tam pod sebe dvě hodiny pomočovat.

0 0
možnosti
VC

vena65

18. 5. 2010 14:59
Píšete, že neúčast většiny na volbách

by byl apel na politiky, že je něco špatně. Vy si vážně myslíte, že oni potřebují aby jim to někdo sděloval? Oni to vědí. Oni potřebují aby ostatní rezignovali. To jim vyhovuje. MY ale potřebujeme dát jasný signál politikům: "S vámi už nikoliv". A toho nedosáhnem neúčastí.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

18. 5. 2010 15:03
Re: Píšete, že neúčast většiny na volbách

souhlas- níže píšu to samé

0 0
možnosti
T

Tecumtha

18. 5. 2010 14:22
Je skutečně naprosto tristní

že si někdo myslí, že stávající politický establischment bude trápit nějaká "armáda nevoličů"  !!! Proboha vždyť jim to vyhovuje, že nevolíte ! O to ce celou dobu snaží tu politiku nám všem znechutit, aby je nakonec volili jen jejich rodiny a oni mohli být u koryt navždy. NEEXISTUJE ŽÁDNÁ kvóta neúčasti, která by tomu zabránila. Tak už konečně začněte používat rozum. Kdo chce změnu ten VOLÍ , a volí NEPARLAMENTNÍ STRANY, byť jen na vztek těm parlamentním , protože nedostanou peníze za hlasy !!!

0 0
možnosti
T

Tecumtha

18. 5. 2010 14:23
Re: Je skutečně naprosto tristní

omlouvám se za chyby typu rodiny volily apod - ale už jsem opravdu naštván nad tou naivitou některých včetně autorky.

0 0
možnosti

martin013

18. 5. 2010 14:09
Souhlasím

Souhlasím s vámi a rozumím vašim důvodům. Byl jsem stejný. Zajímal jsem se, pravidelně volil, přesvědčoval okolí, ať k volbám chodí. Od roku 2006 využívám svého práva nevolit. Velkou roli v tom sehrál fenomén přeběhlictví, protože domyšleno do důsledku se 200 pantátů sejde ve Sněmovně a teprve se rozhodne, do které politické strany přeběhne. Je to jen teorie, ale ústavně zaručená. Mandát je osobní. Volání po politické zodpovědnosti se střetává s pojmem "konstruktivní přeběhlík". Na toto plýtvat svým hlasem a časem opravdu skoro nemá cenu. Kromě toho. Pokud naroste nepředstavitelně armáda nevoličů, je malá naděje, že po uvědomění si nízké hodnoty mandátu politiků se tito budou chovat přece jen jinak. Ale možná je v tom jen kus mé naivity. Docela zajímavou alternativou se mi zdá odevzdání neplatného hlasu - prázdného lístku. Když nevolím, nebudu nikoho kritizovat za jeho volbu. Jen žádám, ať na oplátku nikdo nekritizuje moji nevolbu. Myslím, že to je fér.

0 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

18. 5. 2010 14:14
Re: Souhlasím

Napsal jste, že souhlasíte se současném dění na politické scéně. :-)

0 0
možnosti
AA

Saša

18. 5. 2010 14:05
Když nevíte koho,

volte toho, kdo se do parlamentu určitě nedostaně.

Takováto volba umožňuje volit "naschvál", tedy tak, aby měl establishment vztek.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

18. 5. 2010 14:00
abych citoval klasika: Výmluvy, vždycky jsem slyšel

jen výmluvy. Ano- chápu znechucení, chápu znechucení i ve vztahu k TOP09 a VV když,  jak píšete jste nahlédla ..... tak proboha volte někoho dalšího ... těch stran kandiduje skoro třicet. Spoléhat se na "apel" formou nevolby je naivita- politikům je to jedno a ani to nezaregistrují- pokud by volili jen jejich rodinní příslušníci- budou naopak nejspokojenější.  NEVOLBA prostě NIC NEŘEŠÍ A JAKO APEL JE  NESMYSLNÁ A NEÚČELNÁ. Jedině šok a pád stávajících parlamentních stran tzv "na hubu" je donutí se začít reformovat.

0 0
možnosti
CNVL

chci neco vlastnit,volim levici

18. 5. 2010 13:59
komunisticcti zbehove do jinych stran se neosvedcili

hlavne tedy nevolte original ;-D 

0 0
možnosti
K

kuchl

18. 5. 2010 13:57
To je odpovědný přístup

Když nevím , nevolit . Kdyby to tak dělal každý , hned by bylo jasno !;-)

0 0
možnosti
K

Kalenka

18. 5. 2010 13:55
Dokud lidi nebudou volit pronárodní strany , tak líp nebude.

Současná klika hájí zájmy nadnárodních firem , nebo přinejlepším Bruselu. Naše armáda je budovaná jako lehká transportní invazní jednotka pro americké účely...

 Hůř ještě být může. Ještě se může stát že lidi budou mít strach jezdit ve dne veřejnou dopravou. O noci ani nemluvím. Víte jak se to stane? Prostě velké strany a SZ kývnou na další a další barevné imigranty.

0 0
možnosti
JN

dědeček

18. 5. 2010 13:42
Proč volit,

Jan Werich kdysy dávno řekl : "Boj proti lidské hlouposti je marný a nekonečný... ale musí se vést, jinak by zaplavila celý Svět."

Dovolíte si sama žít na dluh? Těžko, - zá pár měsíců by Vás navštívil exekutok a vysvlékl Vás donaha. Tak to nedovolte ani politikům! Váš hlas může být oním jazýčkem na vahách. Zkuste volit ty politiky, kteří již odmítají žít na úkor svých voličů, protože ti v konečné podobě jejich dluhy budou platit. Je jedno pak již, kterou stranu si vyberete. Rozumní lidé se mezi sebou na základních věcech dokáží domluvit. Ti nezodpovědní by měli zůstat v opozici. Čím budou slabší, tím budou méně škodit. Je to na Vás.

0 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 18,26
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->