Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

acotakhle

2. 4. 2010 11:32
100% souhlas

Skvělý článek. Jen bych coby ateista dodal: jen aby nás pán při zdravém rozumu zachovati ráčil! R^:-)

0 0
možnosti
JH

Jaro10

2. 4. 2010 11:01
Hanko, dobré, ale dlouhé!!!

0 0
možnosti
JP

slatiňanský

2. 4. 2010 10:30
Cíli jako stroji

;-€

0 0
možnosti
VF

Vlasta Fišerová

2. 4. 2010 10:29
Mediální masáž trochu jinak

Vážená paní Dašková, jak já s Vámi souhlasím. Číst Váš článek  je balzámem na duši vtom smyslu, že na tom naše společnost ještě snad není tak špatně, když  stále existují lidé schopní logické úvahy a objektivního posuzování  vnitropoplitické situace a vlivu "vymývačů mozků".  Je nesmírná škoda, že se opravdu do našich sdělovacích prostředků dostává tak málo (respektive vůbec ne) objektivních informací  hodnotících období před listopadem 1989. Často  si u některých komentářů politiků, novinářů i  tzv. lidí z ulice říkám, že jsem patrně žila někde jinde, protože  obsah  těchto účelových  sdělení určených především mladé  generaci je složen se  z částečných pravd, polopravd a hlavně mnoha lží. Bohužel tyto snahy pak přinášejí své negativní ovoce  mimo jiné i v podobě   vytváření  názoru, že všeho  čeho  bylo dříve  dosaženo bylo špatné a odsouzeníhodné, což jistě není pravda.

0 0
možnosti
RT

čuk2gek

5. 4. 2010 12:27
Uch, zde zavál pekelníků rudých puch. Daškové a Fišerové

nedezpečné jsou v každé době. Jedna si plete hodinky a holínky, druhá se rochnila mezi rudými hovínky. A tak směle bujaře je vypráskejme hned na jaře.  etc...etc...

0 0
možnosti
PA

ajembest.

2. 4. 2010 10:16
Autorka článku

je přemýšlivá dáma a velmi se mi líbí, co píše. Jen tak dál. ;-)

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

2. 4. 2010 9:56
EU

Jako členové EU sice opravdu nejsme v ráji, ale nebýt tam, tak na tom rozhodně lépe nebudeme. Jako malý ostrůvek uprostřed EU bychom sice mohkli pít rum a kupovat 100W žárovky, ale jsem si téměř jist, že ekonomická situace by byla horší.

0 0
možnosti
MB

MaBla

2. 4. 2010 10:04
Re: EU

...ale nerozhodovali by o nás jiní...

0 0
možnosti
MB

MaBla

2. 4. 2010 9:45
Souhlasím s Vámi,

jen bych se ohradil proti tomu, co se bohužel často používá a čemu jste se nevyhnula ani Vy: "... Jeden měl na ZŠ občanskou nauku a referáty poplatné straně a dobrovolně

říkal učitelce soudružko..." Z vlastní zkušenosti (a to je mně o hodně víc, než třicet)  vím, že vůbec nebylo nutné "vyrábět referáty, poplatné straně". Celou školní docházku jsem zvládl bez toho abych říkal učitelům soudruhu-žko a základní docházku, střední i vysokou školu jsem absolvoval bez členství v pionýru, SSM či SČSP. I když člověk nebyl žádný odbojář, přesto stačilo nepodlehnout, mít dobré rodinné zázemí a nebýt předpo... Každopádně otřelá paušalizace, kterou jste použila není na místě. Pokud jde o diskriminaci malých, nebo spíše neotřelých stran, je to tak, jak píšete. Na počátku všeho je ona pětiprocentní klauzule pro vstup do parlamentu. I to ale vnímám jako "ochranu" proti množině těch, kteří jsou doplňkem množiny "mlčící většiny".

0 0
možnosti
SV

starej_vul

2. 4. 2010 10:40
Re: Souhlasím s Vámi,

Já bych ty Vaše zásluhy rozdělil na zásluhy rodičů a Vaše. To že jste neříkal soudruřko nebyl v pionýru je jistě zásluha Vašich rodičů. Zbytek je Váš. Tím Vás nekárám. Já jen pro pořádek pro další ...

0 0
možnosti
SM

stana1

2. 4. 2010 9:29
Média=manipulace

tak to je, bylo i bude. Není, nebylo a nebude to jen v naší zemičce. Je, bylo a bude to vždy na lidičkách té dané zemičky, aby se v tom uměli orientovat. Rovněž frustrace z toho, že to nemohu ovlivnit právě já, tu je, byla a bude. Hlas Ameriky to nikdy novlivnil, ale že to byly krásné časy?

0 0
možnosti
J

jeliman

2. 4. 2010 9:26
Naivita, sice strašlivá, alespoň sympatická...

Já taky chci čestné a chytré a pracovité lidi ve vedení tohoto státu, důstojného a ve světě respektovaného prezidenta, spravedlivé soudy... Stačí se podívat do historie, co tady žije za pakáž - jak se tady vládlo, bratrovraždilo, udávalo a spolčovalo se třeba se satanášem, jen aby to přineslo okamžité hmotné výhody. Copak z takových poměrů může vzejít něco kultivovaného inteligentního a spravedlivého? Nerozlišuje se tady příliš zloděj který ukrad miliony, od toho, kdo si náhodou nějaký vydělal třeba světovým patentem, nebo tím že 20 hodin denně vyráběl židle. Co byste proboha čekali, že politici BUDOU JINÍ?

0 0
možnosti
PF

jakub7

2. 4. 2010 9:36
Re: Naivita, sice strašlivá, alespoň sympatická...

Presne, politici jsou naprosto vernou (procentualne) reprezentaci obcanu. Dokud budou obcane CR krast bez mrknuti oka, nebudou se hanbit ani politici. Pokud obcane obchazeji zakony, neuvidi takovou snahu ani u svych zakonodarcu..

0 0
možnosti
L

laduk

2. 4. 2010 9:08
dobrý

Příspěvek se mi líbí, řekl bych že z něj mluví (sorry za ta slova) moudrost plynoucí ze zkušenosti. Taky se mi nelíbí jak jme manipulováni a jak si to zapálení voliči dvou největších stran neuvědomují a agresivně reagují na každou připomínku. Jenom s tím školstvím co nám záviděl celý svět jste trošku přestřelila. Celýmu světu jsme šuma fuk a všechno si musíme vyřešit sami.

0 0
možnosti