Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jiri Kram

4. 2. 2010 0:08
ok

Gratuluju k rozhodnuti! Vazim si kazdeho cloveka, ktery pujde voli, jak jsem psal ve svem clanku. (http://kram.blog.idnes.cz/c/120073/Nevolit-neni-volba-nevolit-je-zbabelost.html) Ocenuji, ze si umite volbu zduvodnit, jen se obavam, ze na piraty je jeste brzo, ale mozna prekvapi zejmena pokud tam budou skutecne osobnosti jako Vy. Takze Good Luck! Ja sice svou volbu nemenim a budu dal konzervativne jako spravny pesimista podprovat TOP 09 a ODS, ale vazim si, ze volite nepopulistickou stranu a verejne jste ji podporil.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

4. 2. 2010 0:33
Re: ok

Díky, já nejsem jen volič, já jsem Opravdový Pirát, tím se člověk stává po zaplacení členského příspěvku. Už to nechci nechávat náhodě. Po vstupu jsem byl mile překvapen.

0 0
možnosti
P

pragl

4. 2. 2010 0:08
civilizace

Většině diskutujících chybí zkušenost,co se dnes v Asii děje. Není to jen Čína.Začíná se tam formovat nová civilizace.Ve srovnání s asiaty po stránce pracovní,skromnosti a soudržnosti nemáme šanci.Prohráváme. Navíc nesmírně touží po vzdělání a technické obory jsou u nich hlavní hobby, asi jak u nás chalupaření.Shrnuto,civilizace jsou jakou příliv a odliv.My jsme ve fázi konce odlivu.Požadavek na uzavření evropského hospodářského prostoru celně a pod. je naprosto legitimní.Účinnost asi bude v praxi mizivá(viz Japonské a Korejské investice u nás).Navíc tento stav obecně v Evropě prohlubuje víra v jakési demokratické a lidské poslání (např.lidská práva),což ostatní svět se snaží těžce pochopit o co vlastně jde.Tuší,že se zatím může skrývat něco užitečného,např. jako chytání hmyzu v džungli(a po nás to napodobují),ale smysl uniká.

0 0
možnosti
P

pragl

4. 2. 2010 0:09
Re: civilizace-pokračování

V Arábii,která je mezi, převládá tendence mezi povinností(dle koránu) a hříchem,který je tak příjemný(alkohol,západní způsob života).

Specificky u nás je zvláštní systém tavícího kotle úpadku.Vše je možné a negativa se v kladné zpětné vazbě prohlubují.Na dotaz od jednoho saúdského prince,jak to vlastně u nás vypadá,měla absolutní úspěch u společnosti odpověď, že je to jeden velký Night club s příjemnou a všehoschopnou obsluhou... Tedy jsem pro být pirátem..

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

3. 2. 2010 23:39
malé strany LŽOU taky ale jinak...

kdysi tady byla strana paní Hromádkové (už si nepamatuju název...) a ta v jedné reklamě napsala : "Zaručujeme Vám, že se dostaneme do parlamentu." V tom okamžiku jsem ji už nemohl volit, protože to byla LEŽ. Nikdo Vám nemůže zaručit že se dostane do parlamentu a ONI tehdy už vůbec ne. Lhali aby odstanili svou zásadní nevýhodu.... co tím chci říci, že malá strany sice zveřejní svůj účet s par tisíci, ale protože VŠEM stranám jde o voliče a MOC, lžou jinak, slibují VÍC za míň jako všechny "menší firmy". Pokud jsou na trhu tři operátoři mobilů, je logické že nejlevnější je ten nejmenší. Aby lidé přeběhli musí nabízet VÍC. Ale nespadne mu jeho síť? (dostane se do parlamentu?) Slibovat VÍC nemusi nutně znamenat 14 důchod ,ale např. zprůhlednění, efektivitu... Kdyz stavíte na zelené louce to se to plánuje... a pak přijde první KOMPROMIS. Já nemám dost energie, síly a chuti se sebeobětovat... já se radši přesunu jinam, kde mně nebude nikdo vytahovat z auta a linčovat za to že nejsem socka.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 2. 2010 23:56
Re: malé strany LŽOU taky ale jinak...

Nikdo mi nic nesliboval. Ta strana žije na internetu. Většina hlasování je referendum. Je tam ve výstavbě efektivní systém řízení státu. Hledají se strategie řešení. No a na trhu chybí strana pro inteligentní voliče, strana která dokáže svůj postup vysvětlit. Možná bude muset jít Stát až ke dnu. V každém případě svobodný přístup k informacím je pojistka.

0 0
možnosti
Z

zohan

3. 2. 2010 22:24
s Cinou to ZATIM neni tak horke -dokud se vyrabi

v tovarnach cizich zemi na cinskem uzemi.Zbozi se vyrobi levneji a zisk jde firme necinske ktera jej pote zdani ve sve zemi (v idealnim pripade) Vyhodou je cena vyrobku,nevyhodou ubytek mist v Evrope a USA.Jenze bohatsi Cina zase umozni odbyt jinych vyrobku z Evropy v Cine.Chuda Cina nekoupi nic.Nic neni cernobile...dokud si korporace nevynutily bezcelni pohyby,dala se cla mozna pouzit na podpory v nezamestnanosti - zbozi bylo drazsi.Rozvoj Ciny a Indie nam muze prospet,pokud se nevymkne z rukou ;-)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 2. 2010 23:35
Re: s Cinou to ZATIM neni tak horke -dokud se vyrabi

Začínám chápat, lecos jsem postřeh na záznamech z jednání interního fóra. Jenže tohle je v podstatě taky forma dluhu. Takže ano, to by mělo význam pouze jako krajní opatření. V případě nulového zdanění tvorby a další orientaci na kvalitu by se pak dalo s Čínou žít.

0 0
možnosti
S

stepulka

3. 2. 2010 21:11
Negativní výklad pirát - zloděj

mi vadí u této strany hlavně z hlediska širší publicity. Mám zafixováno, že piráti jsou zde bráni  hlavně  jako parta, co chce zdarma stahovat hudbu z netu.

Schválně jsem si početla ten program a nezačínají špatně, ale musí si na tom HOOODNĚ odpracovat. Stavět na změně autorského zákona je marginální. Sama se ochraně práv autorů věnuji a v podstatě třeba ve výtvarném umění skoro žádná nemají, nebo jsou v podstatě nevymahatelná. Zrovna tak jako může naříkat český vynálezce zlepšováku, když mu ho ukradnou Číňané.

Líbí se mi ta tranparentnost a určitě věty kolem svobody informací.

Přímá demokracie a volba? Dokážeme s ní zacházet? Když podle průzkumů patří k těm nejpopulárnějším politikům Sobotka?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 2. 2010 21:15
Re: Negativní výklad pirát - zloděj

Já osobně považuji za stěžejní dvě věci:

1)Zveřejňování naprosto všeho veřejného (od nabídey, přes smlouvy až po audity dodávek, podrobné rozpočty úřadů atp)

2)Naprostá svoboda slova (jak v USA)

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

3. 2. 2010 20:38
standardni zaprdeny

clanek, plny vzlyku, ze Cinani nas ekonomicky valcuji a ze je treba se tomu branit, nasadit cla a podobne nesmysly, protoze jinak nebudem mit ani na chleba. pokud se teda Cinani maji tak dobre (ve skutecnosti se maji nejmene 10x hure nez prumerny Evropan), tak vam nic nebrani zmenit pusobiste. nemam rad katastroficke vize, tech uz tu bylo miliondvacetdva a zadny se nenaplil...ale holt co neudelame pro karmu a trochu obdivu od lidi, kteri skoci na tyto blaboly ze?

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

3. 2. 2010 20:56
Re: standardni zaprdeny

a abych nebyl napaden, ze si neco vymyslim,tak dle World Bank, byl HDP na osobu dle parity kupni sily v roce 2008 (v USD) nasledujici: Cesko 24712,-, Cina 5962,-, Nemecko 35613,-, USA 46716,-, Lucembursko 78559,-, UK 35445,- atd.... jeste si tu nekdo mysli, ze Cina nas ekonomicky drti a je to pro nas nejaka hrozba?

0 0
možnosti
S

Subo

3. 2. 2010 20:18
Zajimave...

Hm zajimavy clanek...

Parlamentni strany volit v zadnem pripade nehodlam, ale uvazoval jsme spise nad VV... Pirati mi, ac sympaticti, pripadali, ze krome svobody sireni informaci nemaji moc co nabidnout... Tusim nejaky rozhovor s predsedou jsem nekde cetl a pripadal mi takovy nejaky nemastny neslany. I kdyz, pri hlubsim zamysleni, normalni clovek neni na doterne otazky novinaru zvykly a ten kdo ano, je mi nesymapticky a podezrely...

Jako "ajtak" jsem vzdy videl v teto strane potencialniho majitele meho hlasu, takze diky za tip... mrknu blize na program.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 2. 2010 20:26
Re: Zajimave...

Dík, očekávám, že to bude mít ještě nějaký vývoj. Všichni ti lidé v ČPS mají nějaká zaměstnání, kapitán je systémový architek a má v práci projekt. Já si teď uvolňuji ruce. Bude se nám hodit každá ruka (spíš hlava) i kačky.

0 0
možnosti

martin013

3. 2. 2010 18:08
Překvapení

Abych se přiznal, nečekal jsem zrovna takové završení série vašich článků, zde na blogu. Skoro se mi zdá, jako byste ten dnešní ani nepsal vy. Ale budiž. Jako pozitivní vidím, že se hodláte angažovat, nebo to aspoň zkusit. Jako problematické vidím, že to je zrovna u "Pirátů". Ale proč ne? Máme svobodu. Jenom jedno bych vám dal ke zvážení. Volání po změně kolem sebe slyším podstatnou část svého života. Proto si začínám myslet, že změna je nikdy nekončící proces. Nastane-li, objeví se okamžitě nové volání po změně. S pocitem, že "takto to už dál nejde", se potýká snad každá generace. Dnes jsme "sevřeni" okolní Evropou a zároveň jsme její nedílnou součástí. Svým způsobem mě myšlenka, že by jsme to začali dělat "úplně jinak" dost zajímá. Jen si její realizaci neumím představit v tom prostoru, který se zbytkem Evropy sdílíme. Ale možná to je jen moje nedokonalá představivost.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 2. 2010 20:10
Re: Překvapení

Už jsem zde o ledasčem psal mnohokrát. Já nevím, jestli tady přežije demokracie, ale vím, že se to řítí do hajzlu a nechce se mi sedět se založenýma rukama a čekat. Zvláště, když jsem si naprosto jist, že to nikdo z těch, kteří jsou dnes u moci nedokáží zvládnout. Kdyby to byli podřízení mého klienta, navrhl bych jasné řešení - kompletní výměna, nic jiného nemá smysl. Politiku neskutečně nesnáším, nicméně teď jsem vyhodnotil, že to nemám na koho delegiovat a brzy nám může jít o krk. K čemu mi bude auto, dům a všechno, když budou na ulicích tisíce totálně naštvaných lidí, kteří jsou na tom bídně a závidí mi. Vytáhnou mě z toho auta a kdoví co se bude dít. A já to chápu, když nebudou mít co žrát. Prostě jsme na jedný lodi všichni. To nevyřeší sociální dávky, stejně na ně brzy nebude. Ti lidé mohou být užiteční, většina umí pracovat. Musíme odstranit příčinu a nikoliv následky.

0 0
možnosti
P

posp111

3. 2. 2010 18:00
ja bych se toho nebal

Mate pravdu v tom, ze soucasne politiky by bylo vhodne poslat na galeje a ze chcete byt piratem je reseni.

Na druhe strane, ja bych se tech cinanu nebal, videl bych zde paralelu s vyvojem v USA a SSSR, Japonsku, Korei. Ono tam ze zacatku taky neplatilo pravo /treba autorske/, byly ze zacatku technicky zaostale, obkopirovaly co mohly. Ostatni staty se ale podarilo rychle dohnat, amerika i Japonsko je i predehnala predehnala. A Cina je v tomto stadiu ted, za par let nebude kopirovat ale vynalezat, uroven zbozi vzrusta, s tim poroste i cena a bohatsvi a nastane saturace. Pokud u nas nenastane uplne zblbnuti, budeme se s cinany primerene kamaradit a budeme si schopni neco od nich i koupit. Do te doby fandim piratum.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 2. 2010 20:01
Re: ja bych se toho nebal

Na ochranu autorských práv doplatila hlavně Evropa. Firmy neměly na nákup knowhow, Číňané a jiní ho prostě ukradli. Můžete se nad tím rozčilovat, ale je to k prdu. Nemůžete je za to vybombardovat. Oni si budou stále více dělat, co budou chtít. Bránit se musíme reálnými prostředky, které můžeme uplatnit. Neschopní debilové řeší všechno možné, ale je to jen bezzubé žvanění. Práva mohou být deklarována pouze tehdy, když je dokážete prosadit. Když je reálně a efektivně nedokážete aplikovat, je zcela nutné je zrušit. Je to důsledek idiotské morálky úmyslu. ¨Za svou kariéru jsem už poznal hodně slibotechen s dobrými úmysly. Nikdy mne to nezajímalo, mě přesvědčí pouze výsledky. Kdo se nechá oblbobvat kecy, dopadne špatně. Nejvíce mě rozčilují lidé, kteří říkají, že něco nejde. Takové jsem vždycky propouštěl, už když nebyla krize. Takoví lidi jsou naprosto k ničemu.

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

3. 2. 2010 17:57
Ivo,

osobně se domnívám, že malé, dosud neparlamentní strany nejsou řešením. Mohou přijít s líbivým programem, či se zajímavými nápady, ale to ještě neznamená, že budou schopny, to ad1) a že vůbec budou umět, to ad2) něco prosadit. Znám pár lidí v malých stranách (konkrétně u Pirátů) a jsou to dobrodruzi, kteří nemají páru o tom, co vlastně politika obnáší. Zároveň si nemyslím, že je situace v celé Evropě stejně špatná, určitě jiná východiska mají Britové, Francouzi, Němci, jejichž firmám v Číně leccos patří a tak si v podstatě dodávají svoje výrobky, vyrobené v Číně a jiné východisko máme my, kteří budeme moci z Česka skutečně za čas tak akorát vyrazit za prací do Číny a do Indie. Každopádně ale sdílím Tvoji skepsi a souhlasím, že Evropa může padnout na hubu. Teprve pak se možná vzchopí a začne se účinně bránit, pokud nebude pozdě ... Takže R^ ...

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 2. 2010 19:52
Re: Ivo,

Těm Němcům, Britům je to taky prd platné. Ti dělníci, kteří jsou nezaměstnaní z toho, že musí žít jako paraziti nadšení vůbec nejsou. Já znám hodně politiků, a to osobně. Jsou bez odvahy a bez invence, chtějí jen přežívat. Na politickém knowhow nic není, nebo je, ale na to nemám žaludek - v sočasné politice je největší předností schopnost lhát a přetvařovat se. Úřady stejně řídí úředníci. Náměstci se věnují stranické práci za náklady ministerstev, často jsou úplně vypatlaní.

Dobrodruzi, rebelové, to je právě to co je nyní zapotřebí.

Měj se.

0 0
možnosti