Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KNR

Kmet na Razgrad

13. 11. 2009 11:29
Diskuze...

...k blogu patří. Nepovolit u článku diskuzi je zaručená cesta do pekel, neboť vyvolá minimální počet přečtení a totální nezájem o další tvorbu. Blogger také musí být připraven na osobní útoky a záleží čistě na jeho intelektu, zda dokáže rozpoznat objektivní kritiku od jalových flamewares. Rádoby uvědomělé bláboly typu "nebudu podporovat žumpu" jsou k smíchu; v takovém případě může autor odpojit klávesnici, nebo začít psát "do šuplíku". Je úplně jedno, zda to autor myslí upřímně, fabuluje, nebo jen ulevuje své grafomanské obsesi. Čtenáři jsou tím rozhodujícím arbitrem, který bloggera nakonec buď přijme, nebo naopak diskvalifikuje. Autor by se měl také částečně přizpůsobit předpokládanému čtenářskému spektru, aby to nakonec nedopadlo jako v seriálu Simpsonovi, kde profesor Frink, t.č. suplující v mateřské škole, počal předškolákům názorně vysvětlovat trojné integrály.:-)

0 0
možnosti
J

jaj

13. 11. 2009 19:12
Re: Diskuze...

Co máte společného se starostou Razgradu?

0 0
možnosti
EK

nezve

13. 11. 2009 11:00
A co blog ve verších?

Většina čtenářů má k němu nepopsatelný odpor. Jako by šlo o něco umělého a nepatřičného. Vymykajícímu se dnešku. A přece dobrá ironizující poezie má tu své místo. V ní nelze použít žádné bla bla. Je postavena na myšlence, formě a nápadu a je především stručná. Jako   dnešní kompjuterový svět.8-oV!!

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

14. 11. 2009 18:35
Re: A co blog ve verších?

No, ono to je trochu jinak. Jednak v blogu ve verších je pro bla bla úplně stejně místa jako u standardního, tedy aspoň vzato relativně k celkové délce. Protože to, zda jsou v blogu myšlenky nebo jalové kecy není o struktuře, ale o tom, zda má autor co říct (a zda je toho schopen).

Dále forma veršů dovoluje víceméně jen jeden typ blogu - úderné, stručné (a pokud možno vtipné) vyjádření myšlenky.  Co už je pro tuto formu nemožné je tyto myšlenky podpořit argumenty (jedním snad ano, ale na obsáhlejší výčet to prostě není). A to je to, co třeba odrazuje mě - když už se rozhodnu, že mi někdo stojí za to, abych věnoval svůj čas zjištění, jaký má na něco názor, očekávám i objahobu onoho názoru - izolovaných výkřiků typu "Klaus je debil." či "Ponožky v sandálech jsou hrůza." je na každém rohu šest půlek.

No a pak je tu ještě pocit, že verše prostě ruší, tříští věty, odvádějí pozornost... A já mám pocit, že blog by měl opravdu být o myšlenkách a argumentech pro diskusi.

0 0
možnosti
OK

o. k.

13. 11. 2009 10:53
Nahoďte laťku a je vyřešeno

Tak to je příšerný článek, ale omlouvá Vás Vaše mládí, protože tady jsou témata, ale nesmíte zapomenout, že se na blogy dostávají diskutéři a ti brzdí blogery, kteří se jim v následujícím článku chtějí zavděčit. Jsem tu chvíli, ale zjištění, že se čte politický bulvár, který je tady rozšířen, aniž by měl tečku, je děsivý. Takže témata tu jsou, ale vy jste tady od toho, abyste nastavili blogerům nějakou laťku a nebrali sem každého pisálka.

Chtěla jsem přestat psát, ale naopak mne to posiluje k psaní. Víte, vy mladí, ať už žurnalisté či manageři, jste dost arogantní. Tak nepište zbytečnosti, ale něco motivujícího a pomocného a prostě nastavte pravidla.

Kdo se mnou souhlasí, protože ne každý čtenář rozumí inteligentním a složitým článům, tak se prosím připojte.

Vedou zde vesměs plochá a plitká témata a nemají žádnou tečku - výkřiky do tmy. A jste dost nespravedliví - vy redaktoři Idnes.

0 0
možnosti
WS

wandering star

13. 11. 2009 10:56
Re: Nahoďte laťku a je vyřešeno

Nojo, ale když ta plytká témata mívají největší čtenost - stačí dát do titulku jméno libovolného politika.

0 0
možnosti
JL

tramtadadá

13. 11. 2009 10:47
Nuda

když pominu obsah, tak spousta amatérských blogerů zde zaujme víc než Vy, který se tím živíte. Je to dlouhé a nudné. A ani se nebylo čemu zasmát. Prostě taková rebélie za každou cenu. Zííív.

0 0
možnosti
LU

pidla

13. 11. 2009 10:30
Moc dlouhé, nudila jsem se,

na blogy chodím již druhý rok každý den, ale noviny, ani vaše, každý den nečtu. Je to snůška lží, stačí na netu prolistovat nadpisy, poslechnout zprávy a jinak musíte lovit ve svobodném prostoru. Nejsem žádná puberťačka, mám něco odžito,  i nějaké to vzdělání,  i ráda a hodně čtu celý život. To jen předcházím případným reakcím. Nemáte co psát, že se do blogerů tak pouštíte???? Dost smutné.Rv

0 0
možnosti
RJ

molok

13. 11. 2009 10:28
Slabí blogeři?

Jak kteří, řekl bych že ti, co píší o politice většinou ano (absence zdravého nadledu a odstupu od své oblíbené politické barvy prostupuje nejedním blogem a neustále generuje plácání té stejné slámy) ale ti apolitičtí, mezi nimi se najdou světlé vyjímky a jejich blogy dokáží být opravdu zábavné ...

0 0
možnosti
JN

Cynyc

13. 11. 2009 10:25
Blogy na idnes...

... opravdu většinou nejsou nic moc, ale pořád lepší, než tento článek. Těžko hledat lepší příklad žurnalistické masturbace. Autor v opojení svými stylistickými schopnostmi napsal nabubřelý blábol, jež čtenáře po prvním odstavci nudí k smrti, a vůbec nic nesděluje.

0 0
možnosti
J

janne

13. 11. 2009 10:21
sorry

sorry, ale neda se to cist. Jdu na Havlika.

0 0
možnosti
LU

pidla

13. 11. 2009 10:31
Re: sorry

R^R^R^

0 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

13. 11. 2009 9:38
Móóc hezký,

ale oni vás asi stejně většinou nepochopěj...:-)

A jak se moc pěkně pozuráželi, zejména ti, kteří sami sebe berou nejvážněji, takoví ti místní nobelisté za literaturu a filosofii a vůbec za všechno...

Ťal jste do živýho. Potlesk.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

13. 11. 2009 9:11
Pobavilo.....

Nejsem sexy a možná špatně používám středník, ale žije se mi s tím hezky a hlavně mě nikdo nenutí psát podobné texty. Osobně budu raději číst Francovou, Kroupu, Havlíka, Drábka, Wienera nebo Mandausovou, kteří píší zadarmo, s chutí a nad nikoho se nepovyšují, než texty podobné těm Vašim (http://tinyurl.com/polacek), které, odpusťte, textům autorů mnou uvedených nesahají ani po kotníky.

Chápu ale, že jste jako nastávající otec ve stresu, takže přeji, ať si to vše vyřešíte a jste víc klidu. A za středník díky ;-).

0 0
možnosti
B

Bucharovic

13. 11. 2009 9:33
Re: Pobavilo.....

Ahoj Štěpáne. Kroupa děkuje;-). V.K.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8259x
Největší a nejčtenější seriozní noviny v Česku - MF DNES a iDNES.cz. Osminásobní držitelé čtenářské ceny Křišťálová lupa. Server s nejdůvěryhodnějším zpravodajstvím (online redakce).

Etický kodex redakcí iDNES.cz a MF DNES

Vydavatelský kodex médií provozovaných společností MAFRA a.s.