Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jirkaknop

9. 10. 2009 17:36
Stát je stejný subjekt

jako kdokoliv jiný. Proč by měl někdo být horší tím, že byl třeba státem okraden a chce svoje peníze dostat zpět? Víte, co znamená právní stát? Právo platí pro všechny - stát, občan oragnizace. Chtěl byste žaloby proti státu zakázat?

Pokud by ministerstvo naopak schválilo nějaké odškodné bez soudu, tak bych se rozčiloval také. Ale svobodný přístup k soudu má každý! A nemůže být proto napadán.

0 0
možnosti
VM

VilemMikula

9. 10. 2009 17:44
Re: Stát je stejný subjekt

Omyl. Clovek z vaseho prikladu nebyl okraden statem (tedy kolektivem) ale konkretnim urednikem ci politikem. Proti nemu ma okradeny vest svoji zalobu o odskodneni. Proc si myslite, ze je v principu spravne uplatnovani kolektivni viny? Proc mame byt trestani za omyly ci zlociny uredniku a politiku vsichni? Mozna rikate, ze vinni jsme tim, ze jsme si takove politiky zvolili. Nekteri z nas je ale nevolili, naopak jsme z nich nestatni. Proc mame byt trestani vsichni? Vilem Mikula

0 0
možnosti
VH

Stará kára

9. 10. 2009 17:15
Fakt si myslíte,

že když se někdo soudí se státem, nemám mu ani vodu podat? Opravdu je ten, kdo se s kýmkoliv soudí darebákem? Opravdu nemůže být darebákem ten druhý?

Přece rozhodnout má soud. A i když nedá pravdu žalobci, pořád ještě ten není darebákem.  Prostě jen přecenil svá práva, nebo nedodal dostatek argumentů.

Soudit se se státem je právem občana - proto ještě cti netratí.

Nebo nepodáte ruku žádnému z pánů domácích (= majitelů domů či bytů), kteří se se státem soudili a když neuspěli oslovili soud ve Štrasburku?

Nebo máte dojem, že jsou soudy zřízeny jen proto, aby měli darebáci zábavu? (Ne, i když to tak někdy může vypadat.)

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

9. 10. 2009 17:08
Úvodní věta druhého odstavce trefuje do černého možná více,

než si bloger uvědomuje. Mám na mysli, že jedním z Kalouskových hlavních argumentů proti Čunkovi a jako odůvodnění odchodu byla teze, že lidovci staví zájmy partaje a církve nad zájem státu.

A vida - exbratr Kalousek (Jakpak si asi v TOP09 mezi sebou říkají - že by "excelence", když je vede kníže?) postavil svůj osobní zájem nad zájem státu jako společné obce....

Ale třeba se mýlím a vše je jinak. Exbratr Kalousek je reinkarnací Ludvíka XIV., který proslul větou (kterou prý nikdy neřekl, ale choval se podle ní), totiž: "Stát - to jsem já."

0 0
možnosti
E

editi

9. 10. 2009 16:55
Za chvilku

se tu budou rojit modří trubci.;-D;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik