Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

alex hart

27. 8. 2009 18:57
Je to tak...

Ano máte pravdu, moc to zatím nejde, zatím platy moderátorů v televizi  (těch, co je na ně nejvíce vidět) klesly z obvyklých 80 tisíc jen na cca 50 tisíc a platy pilotů dopravních letadel jsou kolem 190 tisíc a o dobrovolném snížení na 120 tisíc nechtějí ani slyšet. A jinde se nic neděje.

.

A platy poslanců, kteří jako zákonodárci produkují tento právní bordel, co u nás panuje, mají se všemi prebendami svých jistých 100 tisíc každý měsíc taky. Já ty platy nikomu nezávidím, ale jestli píšete o nemravné osobní spotřebě, tak právě vysoké platy jsou jejím důvodem. To snad chápe i dítě. Chcete jim (i nám ostatním) snížit platy? To by bylo dobré hned v úvodu jasně napsat, aby bylo jasno. No a pak uvidíte, co s vámi udělá naše demokratura. Nic neprosadíte a opět vyhrají populističtí politici, co jim je úplně jedno, jak nás zase všechny zadluží. A blbým lidem je to taky úplně jedno.  

0 0
možnosti

Roman Šmucler

27. 8. 2009 19:27
Re: Je to tak...

Hezký den, naopak čisté platy se tím zvýší (nebudou vyšší daně). Pro info, platy moderátorů v televizi se systematicky snižují, v krizi velmi, naposledy jsem za pořad bral méně, než 10 000 Kč. Může Vám to připada dost ale není to každý den a rozhodně to není do konce života. Já si nemyslím, že Češi jsou hlupáci a že neumějí počítat. Zdraví Roman Šmucler

0 0
možnosti
ZK

SID09

27. 8. 2009 18:54
Fakt tomu nerozumím.

Státní maturity ? Za komunistů byly maturity snad taky státem řízené ne ? Rádiem se vyhlásily otázky, či příklady a už se psalo a pak bylo ještě slovní zkoušení. Odborné předměty si pak školy volily samy. Nic to prakticky nestálo a studenti znalosti měli. Čím víc reforem, tím méně znalostí. SCIO testy si může uchazeč platit tak dlouho, dokud se mu nebudou líbit a dokud si něco z těch testů nezapamatuje. Nevím jestli je to ten pravý test znalostí. Maturita má být něco obdobného a stát to té samé agentuře ještě bude platit ? Proč ? Nejsem si jistý, zda se naše školství ubírá správným směrem, protože po zavedení soukromých škol vidím prudký pokles znalostí studentů, včetně všeobecného přehledu a cvičné maturitní testy, které se mi dostaly do ruky můj názor nijak nezměnily - zadarmo drahé. !!

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

27. 8. 2009 18:53
Dobrý den pane Šmuclere,

jsem velmi rád, že jste se připojil do řad bloggerů na tomto portále.

Je zde potřeba, aby profesionálové popsali řadovým občanům problematiku, kterou se oni dozví leckdy pouze zkreslenou z médií.

Také zde najdete spousty plkavých niemandů, kteří Vás budou různě hanit a urážet, jen proto, že jim nebudete slibovat nádhernou budoucnost. Na to si ale myslím, že jste zvyklý a už Vás to nijak nepřekvapí.

Přeji hodně úspěchů nejen v podnikání, ale i na dráze politika. Velmi si přeji úspěch strany TOP09 v nadcházejících volbách, aby se již konečně změnil poměr zastoupení rozumných osob v zákonodárném sboru. Zdraví P.Johan

0 0
možnosti
JN

madqwert

27. 8. 2009 18:42
verejne investice urcite ano

R^;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5767x
doc.MUDr. Roman Šmucler, CSc., lékař, podnikatel, vysokoškolský pedagog, moderátor a scénárista.

Seznam rubrik