Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

menesis

6. 8. 2009 21:24
V KOLONACH

LEVY CO NEJVICE V LEVO PRAVY CO NEJVICE V PRAVO A JE TREBA VYUZIT I ODSTAVNEHO PRUHU TO JE POSLEDNI ZAKON KDO JEDE ODSTAVNEM PRUHU MNE NEZAJIMA POKUD NEMA MODRE BO CERVENE SVETLO NA STRESE

0 0
možnosti
ZJ

Arkan

7. 8. 2009 7:10
Re: V KOLONACH

Pokud nemá modré protože červené světlo??? Co to má znamenat? Vím, že spoustě lidí se zalíbilo používání slovíčka "bo", ale bohužel 99% z nichneví, že to neznamená "nebo", ale "protože". Stejně jako menesis.

A k tématu - největšími dobytky jsou opravdu kamioňáci a autobusáci. Mnohokrát jsem je zažil v kolonách kličkovat mezi pruhy, jen aby ušetřili pár metrů, které za chvíli zase ztratí. Samozřejmě přejezd z pruhu do pruhu si v klidu vyřešili tím že prostě začali najíždět na vedle jedoucí auta.

0 0
možnosti
TN

Tomáš Nemravný

6. 8. 2009 20:36
Tady se zas sešli znalci...

Pro autora a většinu diskutujících: Najděte si v příslušném zákoně, kde jste povinni udělat místo v případě kolony na dálnici. Napovím vám, že odstavný pruh to fakt není. Sice chápu, že jste získali řidičák za krále Klacka, kdy nejluxusnějším vozem na silnici byla Š100, ale pochopte na oplátku vy, že od té doby se předpisy trošinku změnily.

0 0
možnosti
KK

Stone_Pilot

6. 8. 2009 22:12
Re: Tady se zas sešli znalci...

Sice máte pravdu, ale ten článek byl o něčem jiném - a to jízdě v odstavném pruhu, což JE samozřejmě přestupek.

0 0
možnosti
K

kevinbb

6. 8. 2009 19:42
Byl jsem svedkem,

v jedne nejmenovane zemi.

Triproudovka ucpana a ja stal v pravem pruhu. Asi za deset minut stani jsem videl jak se od praveho pruhu za mnou oddelily tri vozidla do odstavneho pruhu a sinuly si to sice ne rychle, ale bylo videt, ze se snazi vycurat s ostatnima ridicema. Jenomze si hosanci nevsimli, ze vjeli do odstavneho pruhu pred tremi policejnima blikajicima autama kteri je sice po trave a mensim svahu predjeli az na tretiho ktery pred nima zastavil, vylezl s krizniku a poslal ty tri auta na travu a svah aby odstavny pruh byl stale volny. Pak si vyzadal ode vsech ridicu papiry a odnesl je do sveho auta a opet vylezl a sel se projit nekam dozadu. My stali asi dalsich dvacet minut nez se to zacalo hejbat, sice pomalu, ale preci. A nez jsem se rozjel i ja, tak jsem si vsiml, ze jeden z tech odstavenych ridicu se snazil vylezt s auta, jenomze se spletl policajt ho zmercil a zahnal zpatky i kdyz preci jen neochotne a po celou dobu mlel hubou, coz policajta nezajimalo.

0 0
možnosti
K

kevinbb

6. 8. 2009 19:49
Re: Byl jsem svedkem,

Pokracovani.

No a co jsme se pomalu rozjizdeli, tak jsem v zadnim zrcatku videl jak policajt si stale lebedi venku a dohlizi na plynulost. Asi po pul kilometru jsme minuli bouracku v levych dvou pruzich. Stale jsem se snazil sledovat ty tri odstavena auta a videl jsem, ze se tam nic nedelo, takze ti tri pospichajici ridici dostali lekci.

Ale take jsem videl, ze treba silnice ktera vede k fotbalovemu stadionu, ze mela psanou znacku, ze kdyz je nejaky zapas, tak ridici muzou pouzivat i odstavny pruh, coz me pripada jako rozumny kompromis.

0 0
možnosti
TK

vernius

6. 8. 2009 19:02
Když stojíš v koloně,

tak už se příště nesnaž zavazet protože

) složky IZS (hasiči,.....) nemají používat odsavný pruh (takže jim tam nikdo nezavazí, mají používat pruh vytvořený mezi vozidly v levém pruhu (rychlém) a přilehlém (prostředním nebo levém pruhu).

• Takže tady neřešte nesmisly. Nebo nikdo neznáte předpisy?

• Navíc si myslím, že pokud chce někdo sjet u Exitu, který je za 200metrů, tak to není problém (pokud nejede v protisměru- to bych kvalifikoval jako pokus o zabití)

0 0
možnosti
D

da.rock

6. 8. 2009 19:23
Re: Když stojíš v koloně,

Pokud jsou dva pruhy, tak sirény jedou v levém, pokud jsou tři, tak v prostředním, ne?

0 0
možnosti
D

da.rock

6. 8. 2009 15:34
Když stojím v koloně,

tak se postavím tak, abych odstavný pruh částečně  blokoval. Dívám se do zrcátka a kdyby náhodou jela sanita, tak samozřejmě uhnu, ale blbcům co už zdálky blikají xenonama (falešnýma z Hypernovy) neuhnu ani náhodou. A můžou blikat jak chtějí.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

6. 8. 2009 16:27
Re: Když stojím v koloně,

Tím se uvolní střední pruh a zrychlí provoz.

0 0
možnosti
T

traxina

6. 8. 2009 14:18
Světla jsou taky důležitý!

V autoškole nás učili i to, jak stát třeba ve frontě na semaforech nebo jinde, kde je víc pruhů - nechat si prostě dost prostoru, aby v případě nutnosti (projetí sanitky) mohla auta v obou pruzích "cuknout" na levou stranu v levém pruhu, na pravou v pravém, prostě stočit kola a uvolnit prostor mezi frontami. Světlomety bych nezlehčovala, obrácený žárovky nebo světla seřízený "do nebe" dokážou bejt, pro protisměrně jedoucí, pěkně protivný. Takže v autoškole se učí kdeco - a kdeco pak řidiči zase zapomenou. Je to o nich, ne o vědomostech z autoškoly.

0 0
možnosti
L

lokutus

6. 8. 2009 13:22
Nepozorné děcko?

"že třeba nepozorné děcko neotevřelo dveře"

Otevřít dveře v koloně aut je idiocie nejhrubšího zrna, u nás naštěstí trestná. Odpovědnost za děcko má rodič. Existují dětské pojistky.

0 0
možnosti
JC

Naked and petrified

6. 8. 2009 18:11
Re: Nepozorné děcko?

Aha? Jakpakto? kdyz nekde pul hodiny stojim, komu ty otevrene dvere vadi (krom tech motorkaru a jinych "jaspechammujcasjedrahy"?). VSUDE, kdyz je dlouha zacpa co nejede, se lidi zacnou trousit venku. Zklidni a radsi popremyslej o tech notorickych predjizdecich kolon.

0 0
možnosti
ZH

Zuzu.mizu

6. 8. 2009 13:16
Dálnice směrem na Hradec

Jeli sme v pátek, před sjezdem z dálnice do města kolona. Nebylo se čemu divit byl pátek, 5 hodin. V odstavném pruhu si to šinula audinka a hezky v protisměru. Nevím kam se vracela, jestli na konec kolony, nebo někam na exit, každopádně člověk nevěřil vlastním očím.:-/

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

6. 8. 2009 13:02
TVRDĚ a

nekompromisně trestat, dávat vysoké pokuty, odebírat bez diskuse řidičáky, závažné přestupky do 14 dnů řešit u soudu a tvrdě odsuzovat (bezpodmínečně). Nic jiného na prasata na silnicích neplatí. X

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

6. 8. 2009 13:01
TVRDĚ a

nekompromisně trestat, dávat vyssoké pokuty, iodebírat bez diskuse řidičáky, závažné přestupky do 14 dnů řešit u soudu a tvrdě odsuzovat bezpodmínečně. Nic jiného na prasata na silnicích neplatí. X

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Ročník 1978.

Oblíbení blogeři: pánové R. J. Hřebíček, Binko a Kremlík.

Právě čtu István Bibó, Breviárium.