Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

editi

4. 5. 2009 18:50
Ahoj Péťo,

jako bys to tady v tom Kocourkově neznal. Taky jsem zaregistrována na Aukru, ale zjistila jsem, že jsou to šizuňkové, proto jsem Aukro vymazala ze svého PC.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
W

wiki5.5

4. 5. 2009 18:53
Re: Ahoj Péťo,

jeste kdyby tak PC te mohlo vymazat z teto zeme

0 0
možnosti
DK

DKj

4. 5. 2009 18:13
Aukrovani

Jsem prodejcem na Aukro i ebay uz hodne dlouho, ale pristup obou portalu ke svym zakaznikum je nesrovnatelny. Aukru jsem jen za posledni rok napsal pres kontaktni formular tolik pripominek, ze by to dalo na malou knizecku. Dnes u nepisu. Naprosto jsem rezignoval. Ani jednou jsem nedostal konkretno odpoved, ani jednou mi nebylo sdeleno to, co jsem chtel a potreboval vedet :(

Particka ze Zlina si proste koupila licenci od Polaku, ve spravny cas rozjela business, dnes ma pres pul milionu registrovanych uzivatelu a zatim to vevypada, ze by nekdo investoval tolik, aby jim klienty pretahl. Proto je jejich arogance vuci prodejcum, kteri na ne vydelavaji, pochopitelna.

0 0
možnosti
F

framy

4. 5. 2009 17:08
hele

Petře,hlavně zdraví a ať se jdou s celým Aukrem bodnout.

0 0
možnosti
A

akki

4. 5. 2009 16:48
To už jste během jediného dne

třetí, kdo si stěžuje na Aukro. Tudíž se domnívám, že tam nebude vše v pořádku.

0 0
možnosti
H

hyb

4. 5. 2009 16:34
bude to spis jen tupy system

Podle me je to takhle: Ti dva uzivatele sleduji vase putovani a casto se zucastnuji vasich aukci, podivejte se na prihazy u jednotlivych akci a uvidite, jestli se tam objevuje jejich mena casto. Po podani zadosti o vstup do programu Super prodejce doslo ke kontrole uctu a system to automaticky tupe vyhodnotil jako prihazovani v kruhu pratel (mozna to tak v jistem slova smyslu i je).  Problem je, ze to od podvodneho prihazovani moc odlisit nejde.

Btw. Podvodnici samozrejme nebudou pouzivat na prihazovani na vlastni aukce maly okruh uzivatelu, tedy aspon ne ti chytri.

0 0
možnosti
SS

stastu

4. 5. 2009 16:46
Re: bude to spis jen tupy system

Právě, protože je systém nedokonalý měla by se společnost snažit o lepší komunikaci se zákazníkem.

Jinak "přihazovači" budou používat programy typu Hide my IP 2009, který dokáže měnit IP po libovolném čase. Už z tohoto důvodu by se měli snažit o osobní komunikaci a zveřejnit telefonní kontakt. Prodejce, který musí  skrývat osobní a telefonický kontakt, zřejmě nejedná úplně čestně.

0 0
možnosti
SS

stastu

4. 5. 2009 16:20
Dobrý den

nedivte se., domnívám se, že Aukro už porušila práva tím, že zkopírovalo většinu systému z eBay a ani se neobtěžovali to nikterak zakrýt.

Domnívám se tedy, že si myslíte oprávněně, že se jedná o bandu pirátů, kterým je takříkajíc všechno "ukradené" :)

0 0
možnosti
P

p555

4. 5. 2009 16:14
zaloba?

Najdete pravnika, podejte obcanskou zalobu za poskozeni jmena, svych prav a zadejte nahradu nemajetkove ujmy a ujmy na budoucich obchodech o ktere jste prisel...

A prodavejte na ebay za eura...

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

4. 5. 2009 15:58
Nebo jste jen měl smůlu?

Aukro má nějak nastavené podmínky a má více či méně chytré algoritmy, jak z dostupných dat zjistit "nekalé obchodníky".

V zájmu Aukra je odstranit pokud možno všechy nepoctivce s tím, že pokud to odnese i někdo poctivý, není to katastrofa (ve srovnání s tím, že by všichni slušní byli chráněni za cenu pár šikovných podvodníků).

Dále - Aukro tým tvoří omezený počet lidí, uživatelů je potenciálně neomezeně a kdo ví, kolik nekalostí je denně/týdně/měsíčně odhaleno a kolik postižených se snaží "odvolat".

Po kontaktování Aukro týmu Vám bylo poměrně přesně řečeno, kde je problém - jejich algoritmy jim řekly, že jste v podivném spojení s účty civava a Vlavor, je i popsán druh tohoto spojení (podezření z umělého navyšování ceny "přihazováním k vlasrtnmí aukci").

Bohužel nemůžete čekat více podrobností (výpis z logů, přesné objasnění zjištěné souvislosti mezi účty), neboť by z nich podvodník mohl okoukat, "kde udělal chybu" a pro příště se poučit.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

4. 5. 2009 16:07
Re: Nebo jste jen měl smůlu?

Chápu Vás, že musíte být nesmírně naštvaný, protože právě Vás právě v tomto případě systém tak, jak je nastaven, nehorázným způsobem smetl a navíc prakticky nemáte možnost dobrat se jakékoliv nápravy ani nemáte záruku, že se něco podobného nestane v budoucnu.

Ovšem pravdou je, že Aukro chrání především samo sebe (proto preventivně považuje každého za potenciálního podvnodníka), chce dělat co největší byznys s co nejmenšími náklady (proto ty automatické odpovědi spíše než komunikace s někým)... A též že jste přes něj dosud udělal slušnou řádku obchodů, takže asi i vcelku funguje.

Takže se můžete rozčilovat jak chcete, leč obávám se, že tím akorát uškodíte svému zdraví a ničeho nedosáhnete, dokud nastavený systém bude Aukru vydělávat (a Aukro kvůli němu třeba neprohraje nějaký soud), nemá důvod ho měnit.

0 0
možnosti
MB

our_city

4. 5. 2009 15:43
Aukro systém

je poněkud záhadou i mnoha dalším.Zatímco prokazatelně přihazujícím bratříčkům na jedné straně či podvodníkům,kšeftujícím se zbožím,které spadalo do konkurzní podstaty,váhalo účet blokovat,v jiných případech bylo nadmíru rychlé.Telefon do Aukra?To může napsat jen hlupák neznalý poměrů.Není,respektive si ho pracně a oklikou najdete přes google,ale není jisté,zda je platný.Adresa?Jedině v obchodním rejstříku!Aukro nekomunikuje,a pokud ano,je to ubohé.Automat místo lidí,mail a dál nic.Riziko podvodů,špatných nákupů..a ochrana kupujících-další problém.Jedině,když uspějete s podáním na policii,máte šanci na náhradu,jinak jste prostě měli smůlu a zasponzorovali podvodníka.Nedoporučuji obchodovat v tomto systému.

0 0
možnosti
M

mard

4. 5. 2009 16:19
Re: Aukro systém

Já měl jeden problém s prodávajícím, co prodal něco jiného než inzeroval. Komunikace s aukrem byla celkem bez problémová (i když musím uznat že mi nepomohli). Holt je to riziko blešáku, buď koupím dobře, nebo si mohu jít stěžovat do lampárny.

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 5. 2009 15:22
Povinná registrace

Sice se můžeme dohadovat, jestli náhodou nedošlo k duplicitě při kontrole IP adresy, jenomže ono to nemá význam - aukro má povinnou registraci pomocí aktivačního kódu, který zasílá poštou přímo na jméno a adresu. Čili, uživatel si prostě nemůže "naklikat" několik falešných účtů a z nich přihazovat - nedostal by na ně aktivační kód. Takže by spíš aukro mělo vysvětlit jak provádí onu "kontrolu osoby blízké k Uživateli, s Uživatelem propojené osoby ve smyslu obchodního zákoníku či jiné osoby s vazbou na Uživatele" - viz 2.2.8. Doufám že ne ve stylu Novák , a tady další.Jestli voni nebudou příbuzní...

0 0
možnosti
ZW

cassul

4. 5. 2009 15:41
Re: Povinná registrace

To nejde nikdy dokonale ohlídat - jak by zjistili, kdybych si vyrobil účet na souseda, co bydlí ob roh? - Hele, Venco, přijde ti takový dopis z firmy Aukro, tak to je pro mě, vem mi to, až večer půjdeme na pivo...

V tomhle případě to opravdu vidím na kontrolu IP adresy - jestli mají třeba jednoho poskytovatele, který je za NATem, může to nastat velmi snadno...

0 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Hroší poutníci, volné společenství pohodových lidí, kteří se nebojí...