Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MSH

Macurobijec sir Humprey

2. 3. 2009 12:15
Milan Brlík je přesmyčka od Martin Bursík?

:-)

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

2. 3. 2009 12:17
Re: Milan Brlík je přesmyčka od Martin Bursík?

Milan Brlík je Milan Brlík. Docela blbé jméno, ale s tím už nic nenadělám :-). Ne, nejsem Bursík a ani nic netvrdím. Jen se snažím poukázat na autorovu neznalost, která je v souvislosti s jeho postavením zarážející.

0 0
možnosti
AO

Oralek

2. 3. 2009 12:17
Re: asi tak :-)

Vyborna prirucka, ktera by mi jinak zustala utajena, diky za link:-)

0 0
možnosti
PK

kraken

2. 3. 2009 12:05
souhlas

Bohuzel je to tak.

Jak je vlakno od davidssona, vypada to, ze je to Panicti globalni oteplovaci se spise snazi uchvatit moc, nez ze jim jde o vlastni rizika. Jak tam bylo psane, je to v podstate nove nabozenstvi a nebo totalita (z tohoto pohledu maji postupy dost obdobne) - 1/vyvolani strachu a hrozby, 2/ nejaka krize se sikne (at uz umele, medii a desinformaci vyvolana nebo realna, ale vznikla v dusledku jejich cinnosti a manipulaci - treba potencialni hladomor diky biopalivum), 3/ nabidka reseni, spaseni, pokud se budeme drzet jejich vedeni a moudrych rad, 4/ trestani kaciru, podryvacu a ideologickych nepratel... Ty metody jsou porad stejne a stejne na to lidi skacou (mozna soucasna krize je take z nejakeho duvodu jejich zamer - protoze krize vznikla diky ohromne medialni masazi, jinak by to byla bezna recese, ktera by ocistila ekonomiku od neefektivnich podniku - ale to uz je tema spise pro spiklenecke teorie :-)) )

0 0
možnosti
AO

Oralek

2. 3. 2009 12:10
Re: souhlas

No, pises to naprosto presne a ani te spiklenecke teorie bych se nebal :-) I kdyz za tim asi bude hlavne snaha novinaru o palcove titulky. Tak udelaji z bezne mirne recese drastickou krizi podobnou te z pocatku 30. let, i kdyz kazdy trochu sectely clovek chape ten obrovsky rozdil mezi tehdejsi skutecne krizi a dnesnim ne-neobvyklym poklesem.

0 0
možnosti
DK

drkva

2. 3. 2009 11:56
Fajn článek

Máte pravdu, nic není černobílé... Můj pohled na tuto problematiku je zde: http://kvasnicka.blog.idnes.cz/c/12109/Soudoba-ekologie-aneb-Od-myslenky-k-dogmatu.html

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

2. 3. 2009 11:37
Ted jsem si přečetl info o autorovi ....

Vy jste šéf 21. století? Cože? Jak může šéf populárně-věděcekého časopisu mít takové mezery ve vzdělání v oblasti tak důležité pro současný vývoj a zejména vývoj v 21. století? To mně hlava nebere, opravdu ne pane. Kde jste proboha na takové žvásty vůbec narazil? Napište mi zdroje.

0 0
možnosti
PP

Hvězdář

2. 3. 2009 11:44
Re: Ted jsem si přečetl info o autorovi ....

Milý pane,

podle vašeho vyjádření máte hluboké mezery ve vzdělání spíše vy. Dobrou vlastností opravdových odborníků je ta, že dokáží používat fakta a argumenty. Tato vlastnost vám bohužel chybí. Až si doplníte potřebné vzdělání, tak zase napište.;-D

0 0
možnosti
VH

Totedyne

2. 3. 2009 11:30
k tvrzením pravičáků ...

Není to moc reakce na článek. Je zajímavé, že mnozí pravičáci považují za příčinu hladu ve 3. světě dotaci EU do potravin, tedy dotované laciné potraviny. Zároveň ale taky dotace do biopaliv, které snižují výrobu potravin a potraviny zdražují.Poněkud protichůdné tvrzení, že ?

0 0
možnosti
PK

kraken

2. 3. 2009 12:19
Re: k tvrzením pravičáků ...

sice nejsem kovany pravicak, ale i tak zkusim vlastni nazor: dotace potravin produkovanych v EU samozrejme snizuje odbyt potravin z rozvojovych zemi. na druhou stranu tam pak zustavaji a nemel by byt hladomor - takze problem asi bude s distribuci u nich.

Ohledne biopaliv - tam nevidim problem s stavem TED - pokud opravdu byla naprodukce potravin, tak preorientovat jinam neni problem (pomijim, ze biopaliva jsou v cekovem dusledku ten nejneekologictejsi a nejdrazsi zdroj energie i to, ze kvuli biopalivum se dale kaci jihoamericke pralesy).Problem je, ze na svete se snizila zasoba a rezerva potravin pro pripad nejake svetove neurody - teprve pak by vypukly mohutne hladomory a urcite by to dopadlo i na "vyspele" zeme.A je otazka, jesli by prehozeni produkce biopaliva -> potraviny bylo dostatecne rychle, aby to hladomoru zabranilo.Ja myslim ze ne. Takze pokud pomineme umyslne spiknuti, je toto hrani ekologistu hazardem s zivoty desitek az stovek milionu lidi.

0 0
možnosti
VC

Ahenobarbus

2. 3. 2009 11:28
hledat fakta

Co asi nelze popřít je obrovský nárůst emisí CO2 za posledních 50let. Co nelze popřít je, že to ovlivní úroveň fotosyntézy a posun klimatických pásem a jejich změnu charakteru. Co nelze popřít je fakt, že systém klimatu závislý na uhlíkovém koloběhu, deskové tektonice a křemičitano-uhličitanového cyklu je ovlivněn. Vychylujeme klima mimo rovnováhu. To, že existují astronomické příčiny periodického kolísání teplot na Zemi je také fakt. Nikdy ale nezpůspbily, podle nejnovějších znalostí, takovou amplitudu výkyvu, jaké jsme dnes svědky. Doporučuji zájemcům publiakci od pana Kadrnožky, Globální oteplování. Já za sebe říkám, že mi je taky proti srti, když ekologisté propagují svoje nové náboženství. Snažím se držet faktů. Emise CO2 jsou zvýšené. Co to udělá s klimatem? Jak víte, že nic? Jinak biopaliva jsou podvod, to souhlasím. Při kvašení odchází polovina uhlíku ve forme CO2 do vzduchu. To už je lepší topit slámou a z obilí péct chleba. Hezký den. V. Ch.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

2. 3. 2009 14:46
Re: hledat fakta

A neni ono to treba tak, ze narust teploty (v dusledku zvysene slunecni aktiviry?) zapricinuje narustat koncentrace CO2 v atmosfere?

-

Pokud vim, v semdesatych letech se na nas (stejne jako ted oteplovani) chystala (podle expertu) doba ledova. Do peti let. Do deseti, dvaceti let urcite. A ono nic...

0 0
možnosti
VH

Totedyne

2. 3. 2009 11:24
ono je to složitější

Podpora nahrazování fosilních paliv má význam. Už z toho důvodu, že zásoby jsou u ropy jen v desítkách let, u dalších fosilních paliv o něco déle, ale ne zas tak o moc. A ta změna klimatu skutečně přináší ohromné škody, záplavy, sucha, vichřice ... Netvrdím, že souhlasím se všemi opatřeními, naopak.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

2. 3. 2009 11:55
Re: ono je to složitější

Systemem odpustku se ale nic nevyresi, na tom se napakuji akorat financni instituce.

Ty penize by se mely investovat do vyzkumu a na podporu zavadeni novych technologii.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

2. 3. 2009 11:08
Pane,

studuji geografii už několik let a klimatologie je mým velkým zájmem a koníčkem. Je to opravdu složitá věda a příliš mnoho lidí jí nerozumí. Totiž abyste mohl pochopit komplexnost jevů, jejich vztahy, velikost dopadu, chemické vazby a interakce, geografické vlivy, funkci oceánských proudů, Hadleyho buněk, polárního ledu či tropického pralesa, náklonu zemské osy, tvaru oběžné dráhy či sluneční aktivity na celý systém zemského klimatu, potřebujete několik let hlubokého studia.

Váš článek jsem dočetl do půlky a našel v něm 3 lži, které jste jistě do článku nevložil ze zlého úmyslu, ale z nevědomosti. Proto se Vás ptám: Proč to děláte? Proč píšete o věcech, kterým ani trochu nerozumíte? Zvyšujete si karmu a čtenost "oblíbeným" tématem vyznavačů Klausových teorií, proto to děláte. Víte, Češi jsou malí. Kdybyste v západní evropě vystoupil s takovýmto článkem na veřejním blogu, byl byste, s prominutím, za vola. Pište radši o věcech, kterým rozumíte. Já taky nepíšu o mikrobiologii.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

2. 3. 2009 11:16
0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.