Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kocourek69

30. 11. 2008 20:44
Celý pokus je kravina

neb se týká pouze potravin a dopravy a navíc trvá pouze měsíc. Člověk potřebuje k životu ale i jiné věci. Ošacení, boty, drogistické zboží, občas opravit, či vyměnit spotřební zboží jako např ledničku, pračku, vysavač, Dále musí mít naškudleno na nejrůznější nutné opravy v domácnosti. Lidé musejí mít v rezervě peníze na doktory, na nákup léků, na zubaře kdyby je začal bolet zub, na nejrůznější zdravotní pomůcky které nehradí pojišťovny v plné výši (což jsou v podstatě všechny) a oni je potřebují. Dále potřebujete peníze na služby jako např holič. Těch věcí a služeb které člověk bezpodmínečně potřebuje k životu a za které musí utrácet peníze je nepřeberné množství. A tyto finanční náklady autorka nazapočítává neb bude prát s práškem a bude se utírat do ručníků které si koupila ještě před pokusem apod. On totiž i člověk s životním minimem si musí koupit např nábytek, novou žárovku když praskne.

Jak jsem psal v nadpisu: Celé je to kravina která nemá s realitou nic společného.

0 0
možnosti
III

ida ida ida

30. 11. 2008 22:27
Re: Celý pokus je kravina

Přesně tak, do kamene tesat. Autorka je fiflena, která roupama neví co by Rv:-© To, co se pokouší předvádět akorát uráží lidi, kteří s životním minimem musí žít :-© Divím se iDnes, že na svém webu tohle trpí, je to urážka všech normálních lidí :-©X

0 0
možnosti
KM

kleo

30. 11. 2008 19:39
abyste byla v obraze a nemusela složitě pátrat

- pořešili jsme problematiku rozpadu zemědělských družstev, zabrousili do historie /Marie Antoineta/, otřeli se o japonskou rý;-)ži....to je tak v podstatě vše. Ostatní nemá cenu z důvodu zachování si zdravého rozumu řešit.

0 0
možnosti
KM

kleo

30. 11. 2008 17:50
Evo, dejte o sobě vědět a pošlete ty "důchodce"

a "edelcacaa" do pr...kdyby se ve škole víc učili, nemuseli takhle dopadnout...a teď závidí, že vy si na socku jen hrajete a oni to jsou:-/

0 0
možnosti
E

edelcacao

30. 11. 2008 17:27
Radek a Důchodce

To vystihli excelentně, nic víc k tomu nelze dodat;-DR^ A Eva nikde

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

30. 11. 2008 18:58
Re: Radek a Důchodce

:-)

O čem přesně to je a jak důkladně jest experiment prováděn se dovíte příští neděli.

Pardon, že nereaguju, ale dnešní diskusi tak nějak nestíhám sledovat, lehce se v těch osobních invetivách ztrácím a nestíhám registrovat kdo koho čím uráží.

Na jednu stranu mě těší, že jsem zatřásla vosím hnízdečkem, na druhou stranu si říkám ... jsou ty emoce vážně nutný? Někteří debatéři by si možná měli začít omývat přirození studenó vodó a trocha nadhledu by neuškodila.

0 0
možnosti
D

důchodce

30. 11. 2008 15:43
promiňte vzácná dámo

ale to celé, co nám zde chcete předvést (o čemž lze vážně pochybovat) je toliko rozmar znuděné, marnivé ženské, která roupama neví co by. Když už, tak to tedy podstupte věrohodně, se vším všudy. Ať je to fér. To, co jste pojala zřejmě jako skvělý nápad a velkou "srandu" dobře žijící, rozmazlené ženštiny, se může mnohým jevit jako urážka. Asi tak, jako když Marie Antoineta radila hladovým pařížanům: "Nemáte-li chléb, jezte koláče." Takže prosím, hezky svou půlku činže, plynu, tepla, obuv, oblečení, atd. Jenže, to by asi nešlo, že. Tak si proboha na nic nehrajte. Napájejte se svým drahým vínem, jezte si svůj kaviár a vozte si svůj hloupý zadek ve vyhřátém autíčku. Já si prostě jen budu myslet, že jste toliko to, co jste o sobě napsala. A ještě cosi...

0 0
možnosti
E

edelcacao

30. 11. 2008 17:27
Re: promiňte vzácná dámo

;-D;-D

0 0
možnosti
DB

doktor_bota

30. 11. 2008 15:35
Zajímavý experiment.

Mám na autorku dvě otázky:

1) Kolik vážíte? Resp. to ani nemusím vědět, jen na konci experimentu dejte vědět rozdíl, stačí v procentech. Podle mého názoru přiberete.

2) Až vše skončí, budete kouřit dál?;-)

0 0
možnosti
M

mak24

30. 11. 2008 13:35
když test tak test

nevím proč plánujete z životního minima platit cestu do práce. V tomto případě byste asi neměla příjmy na hranici životního minima. Takže když dělat pokus, tak si vzít na měsíc neplacené volno a jít zkusit sehnat peníze nějakou brigádou = nekvalifikovanou prací. Samozřejmě na černo, tak jako většina "nezaměstnaných". Zároveň do toho započíst i náklady na bydlení a udělat po měsíci vyúčtování.  Podle mě by to více odpovídalo realitě. Nebo za to minimum seďte jen u televize, rozhodně nesmíte vyvíjet pracovní činnost :-)

Sehnat někoho na úklid společných prostor domu za 100Kč/hod byl docela problém, takže nevěřím, že prácechtivý člověk musí vyžít jen se 4.000Kč

0 0
možnosti
AA

Pavlik!

30. 11. 2008 13:35
náklady na bydlení

"životní minimum nemá krýt náklady na bydlení, takže to nebude předmětem pokusu". Aha, ovšem chci vidět, jak někomu dá sociálka třeba 9.000 měsíčně na zaplacení nájmu garsonky + energií. Výše příspěvku na bydlení se totiž stanovuje z jakýchci tabulkových normativních nákladů na bydlení, takže to opravdu bude dělat max pár stovek až pár tisíc v Praze, a nikoho nebude zajímat, že nemáte regulovaný nájem.

0 0
možnosti
E

edelcacao

30. 11. 2008 13:36
Re: náklady na bydlení

jj asi tak

0 0
možnosti
KK

Lisinha

30. 11. 2008 13:22
Evo, kašlete na škarohlídy.

Takový experiment je skvělý v tom, že vás naučí přemýšlet jinak. Jistě, nevyřešíte tím problémy světa, ale békání p.t. čtenářstva, že si na něco hrajete, problémy světa nevyřeší taky.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

30. 11. 2008 14:44
Re: Evo, kašlete na škarohlídy.

Jsem abstinent, nekuřák, ani nekonzumuju japonskou rejži v chaluhách, takže moje životní náklady jsou dost malé. Na druhou stranu si občas dopřeju značkové boty, nebo dovolenou třeba v USA. Tenhle experiment je dobrej tak maximálně na to, aby si autorka vyzkoušela jestli vydrží měsíc bez cigarety. Jinak je to absolutně o ničem.  3.126 Kč na pouhý jeden měsíc nejsou špatné peníze, kor když má nacpanej šatník, botník, plnou koupelnu kosmetiky, šamponů a podobnejch věcí a nezapočítá do toho náklady na bydlení a energie. Ať si autorka zkusí žít s 37.512 Kč celý rok. To už není taková sranda. Za chvíli zničí oblečení, boty a bude ráda když si bude moct koupit kousající spoďáry u bambusmanů na tržišti a jedinou kulturu pro ní bude představovat čtení letáků z HM. :-)

0 0
možnosti
S

sabka

30. 11. 2008 13:18
myslím, že u nás nikdo z životního minima

živořit nemusí, kdybych já osobně přišla o práci a skončila na sociálce;-(, určo bych si byla schopna nějakou kačku navíc přivydělat;-)

0 0
možnosti
E

edelcacao

30. 11. 2008 13:24
Re: myslím, že u nás nikdo z životního minima

nj tak záleží velmi na tom kde žiješ, co máš za vzdělání apod. Jestli jsi pražanda a máš vysokoškolské vzdělání lze předpokládat že si práci najdeš poměrně rychle :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky