Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

sageorg

8. 7. 2008 16:28
Čas ukáže,......

jaký nýmand nám otravoval život!R^

0 0
možnosti
MH

1255

8. 7. 2008 16:15
Ale Paroubek není státník, do této pozice se

dostal zcela náhodou, jeho názory a úvahy jsou zcela laické, jejich účelem je oslovit tu nejméně inteligentní část obyvatelstva a ve vlasntích očích si přpadat jako člověk, který ovládá svět.

0 0
možnosti
IH

misaviki

8. 7. 2008 15:23
Souhlasím

Děkuji vám za hezký článek. Vaše argumentace je neurážející a věcná. Argumenty proti radaru mi přijdou často jako výkřiky hesel na prvomájovém průvodu. Např. odešli rusové, přijdou američani - je v tom sakra rozdíl. Už jen podmínky, za kterých k nám vojáci USA "vstoupí" jsou naprosto odlišné. Nemůžem se uzavírat před světem a tvářit se tak, že když nebyla válka 60 let, nebude už nikdy. Záleží na nás, jaké spojence si vybereme, a pokud mám volit mezí Čínou, KLDR a Ruskem na straně jedné a USA na straně druhé, volím druhou stranu, i když osobu Bushe nemusím a USA jako země mi není příliš sympatická. K osobě Jiřího Paroubka - ten se postaví za cokoliv a proti čemukoliv, jen když bude mluvit podle průzkumů veřejného mínění.

0 0
možnosti
LP

LudekP

8. 7. 2008 19:04
Re: Souhlasím

R^a hlavně ten rozdílný počet vojáků. Sovětských bylo kolik u nás? Několik tisíc nebo několik desítek tisíc? A amerických osob - cca 200. Vojáci a vědci :-)

To je potom fakt silná argumentace odpůrců .

Jak by zněla hesla např. - "Už nechceme přítomnost cizích vojsk na našem území v počtu osob čítajících sotva dvě stovky !!! ";-D

0 0
možnosti
JL

Dworkin

8. 7. 2008 15:16
Demagogie

Jiří Paroubek říká to, o čem se domnívá, že mu to pomůže zvítězit ve volbách a dostat se nazpět k moci. To ale nic nemění na skutečnosti, že tento článek obsahuje proamerickou propagandu a je plný demagogie. Já vím, pro spoustu mladých a černobíle uvažujících lidí je ohromně složité vstřebat to, že někdo nesnáší Paroubka a zároveň není nadšený z radaru. Jsou totiž zvyklí uvažovat v režimu SOCKA-MODROSTRAKA a cokoliv jiného jim narušuje pracně vybudovaný pocit orientace v realitě. Nechceš radar? Tak to seš socan, kryptokomunista, Paroubkův poskok a šmejd. Chceš radar? Tak to seš modrá straka, pomocník ODSS, Topoljugend, a, jak jinak, šmejd. Vymyté mozky nalevo i napravo na sebe dští síru a ti poněkud vzdělanější se bijou po hlavách sebranými spisy Hayeka, resp. Keynese. Rozumný člověk s vlastním názorem neustále čelí útokům těchto primitivů, kteří životně nutně potřebují každého zaškatulkovat do jedné ze dvou kategorií a potom s ním buď souhlasně chrochtat nebo ho podupat a zesměšnit.

0 0
možnosti
JL

Dworkin

8. 7. 2008 15:17
Re: Demagogie - pokračování

Značně zavádějící údaj o počtu hlavic v Rusku už tady byl uveden na pravou míru. Skoro se chce říct, že pokud autor neví ani tohle, tak jak může chtít fundovaně rozebírat bezpečnostní rizika plynoucí z umístění protiraketového systému ve střední Evropě? Kromě toho se objevují klasické "argumenty" zveličující nebezpečnost Íránu a Sev. Koreje, strašící zlým Ruskem, které je dáváno do protikladu ke Spojeným státům, které nám vždy pomohly (sic!), naopak některé údaje (například o efektivitě antiraket) jsou taktně vynechány atd. Jen jako ukázku uvažování černobílého primitiva k tomu dodám, že po přečtení tohoto mého příspěvku nabude tento dojmu, že mám raději Rusy než Američany, což je právě výsledkem jeho binárního uvažování a neschopnosti hlubší diferenciace.

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

8. 7. 2008 14:16
jednoznačně souhlasím....

Jednoznačně souhlasím a podepisuji.Jen blázen typu páně Paroubka který se snaží vytřískat se všeho politický kapitál to nechápe a nerozumí tomu.A jen pseudohrdinové odsuzují radar a když půjde do tuhého budou první kdo bude vítat dalšícho "vstupce"jak je nazýval pan Werich chlebem a solí a budou spolu s nimi budovat socialistické peklo.

0 0
možnosti
PK

slepice

8. 7. 2008 14:14
Je to jinak

Myslím, že my obyčejní lidé nemáme dostatek podkladů, abychom do problému radaru viděli. Pana soudruha přítele bratra Paroubka vlastně ani nějaký radar, stejně jako občané naší země, nezajímá. On pouze před rokem zahájil pernamentní volební kampaň, protože chce získat neomezenou moca finanční zdroje příštích několika generací čechů a moravanů. Z jeho kroků je zcela jasně vidět podoba s největšími a nejhoršími diktátory minulého století. Jen pro jistotu budu jmenovat dva, kteří se neomylně zapsali do světových dějin. Jsou to Hitler a jeho nerozlučný přítel Stalin.

0 0
možnosti
BP

baron Prášil

8. 7. 2008 16:43
Re: Je to jinak

Ono není jednoduché neutále tvrdit, že je druhý vítez, protože někteří to už možná pochopili. Druhý vítěz je poražený. To je důvod proč se chytá všech možných i nemožných stébel, aby by mu pomohla konečně vyhrát.

0 0
možnosti
JH

jirky

8. 7. 2008 14:12
názor

1. Nevím zda nás USA de fakto 3x osvobodily, ale určitě se (již v průběhu 2sv. války) dohodli se SSSR na rozdělení sfér vlivu po válce a nás nechali SSSR. Takže se svým způsobem také přičinily o to, že jsme 40 let byli ve východním bloku.

2. Tím, že bychom odmítli radar bychom se stali automaticky spojenci Ruska ?

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

8. 7. 2008 16:55
Re: názor

Muzete, prosim, uvest jedinou aktivitu ceske exilove vlady, ktera by byla zamerena na presvedceni Americanu, a potazmo Britu a Francouzu, ze nechceme patrit do sfery vlivu SSSR? Vlada mela plne ruce prace, aby se stat po konci valky mohl vubec pocitat mezi viteze .

0 0
možnosti

pakoss

8. 7. 2008 14:03
Nooooooooo fakt je ten, že

Paroubek je krajně pochybný  a nedůvěryhodný i bez jakékoli své verbální argumentace.......;-D;-DRv

0 0
možnosti
OL

chickensalad

8. 7. 2008 14:12
Re: Nooooooooo fakt je ten, že

R^R^

0 0
možnosti
M

malan8

8. 7. 2008 13:44
Základna nechrání

To je sice všechno hezké, ale nějak mi tu stále chybí jedna dosti podstatná věc, která, brána v potaz vlastně ukazuje článek jako zbytečný: radar a základna umístěná v centrální Evropě není určena k ochraně území centrální Evropy.

     Základna, která by měla z východu ochráni ČR by musela stát nejméně někde na Ukrajině, protože střelu je možno zasáhnout pouze ve střední fázi letu.

     Tato základna nechrání (byť umístěna v Polsku) území České Republiky. Z toho důvodu také neznamená žádnou ochranu, ale pouze zvýšené riziko. Jedna otřepaná věta na závěr: Prvním cílem jsou oči nepřítele.

0 0
možnosti
AJ

aljav

8. 7. 2008 13:46
Re: Základna nechrání

hm, říká ti něco "dosah" ? A to že radar není samospasitelný je jasné, je to jen jden článek obranného systému !

0 0
možnosti
D

duhastrecht

8. 7. 2008 13:32
Jsem starší,

zažil jsem ruskou invasi 1968, sedmdesátá a osmdesátá léta pod nadvládou komunistů a kremelského polibdíra.  A jsem velice rád nejen za ten US radar naší PVOS, ale i za to, že existují mladí lidé, jako jsi ty, nezblblí levičáckou propagandou.R^R^R^

0 0
možnosti
LK

Laco1948

8. 7. 2008 13:46
Re: Jsem starší,

Když jste tak starý, zažil jste i okupaci fašistickou? Jestli ano, tak se vám to asi líbilo, když kritizujete jen okupace ruské, které stály daleko méně životů, než okupace fašistická.. No snad nebudetejedním z těch nácků..

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2381x
Studuji magisterský program politologie a zajímám se o vše, co se děje.

Seznam rubrik