Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pasingr

14. 6. 2008 10:30
Výborný nápad,

stačí jen vytvořit neziskovku. Získat grant a začít bádat. ;-D

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

14. 6. 2008 11:04
Re: Výborný nápad,

R^;-D

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

14. 6. 2008 9:08
hmm...

Autor je opravdu naivni, pokud se domniva, ze soucasny system je kapitalismus. Kapitalismus znamena minimalni stat, ktery bude zajistovat vlastnicka prava. A ne zadny byrokraticky moloch, ktery bude prosazovat ruzne experimenty typu statni duchodovy system nebo statni zdravotnictvi.

A jak udelat zakony, ktere nici prava neposkodi? Jednoduse. Stat bude pouze vymahat dodrzovani vlastnickych prav, smluv, osobnich svobod. A vsechno ostatni zrusit. Pak tu budete mit jak kapitalismus, tak zde nikdo nebude omezovan.

A co se tyce valek, to je take typicky projev statniho socialismu. Nebo jste snad uz videl soukromou firmu rozpoutat obcanskou ci jinou valku? :)

Doporucuji si precist take neco od panu Rothbarda, Misese, Bastiata apod.

0 0
možnosti
O

o.kostal

14. 6. 2008 8:47
Reseni

Reseni je jenom jedno : Zasadne omezit pocet vyjimek v zakonech a mene regulovat. Bohuzel vetsina obcanu teto zeme a planety chce pravy opak. Vsechno regulovat, vsechno monitorovat, vsechno kontrolovat, ale uz si neuvedomuje co se stalo: zavedly se zakony pro ochranu mrzaku aby je zamestnavatele nemeli moznost vyhodit > tak je radsi ani neprijmou, zprisnil se silnicni zakon, pribylo znacek > vice mrtvol, zavedly se kamery ve jmenu bezpecnosti > strazni pozoruji byty a honi si pri pohledu na panicky brka, zavadeji se obcanky s biometrickymi udaji a co bude za 5 let? Vetsine lidi nebude stacit kontrola a sledovani jejich pohybu mobilem, budou chtit cip do zadnice a to vse ve jmenu bezpecnosti :-©

0 0
možnosti
O

o.kostal

14. 6. 2008 8:37
Pozor, pozor!

Zeny nejsou diskriminovany! Zeny jsou diskriminovany pozitivne!

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1754x
Jsem člověk, kterého zajímá svět v nás a kolem nás, vnitřní sebepoznání, vztahy mezi muži a ženami...

Nejsem zastánce žádné ideologie ani náboženského vyznání. Jsou pouze obyčejný ČLOVĚK, hledající cestu k tomu, jak by mohli civilizovaní lidé přirozeně žít v harmonii s přírodou.

Seznam rubrik