Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

D.Brux

11. 6. 2008 12:54
II.

Jedenáct let jsem pracoval v turistickém průmyslu na různých vyšších

funkcích jakož i v různých částech světa a prohlašuji, že jeho

zaměstnancům v divizi pasivního cestovního ruchu, jejichž údělem je

tzv. klientela pana Souška, opravdu nezávidím.

0 0
možnosti
DB

D.Brux

11. 6. 2008 12:51
Ach jo.

 Krom z psychologického hlediska zajisté zajímavé averze vůči mladým a

opáleným delegátkám  mi dle mého skromného soudu svým článkem pan 

Soušek hlavně sděluje, jak je šikovný a světem protřelý, a jak ubohé

jsou schopnosti a vědomosti zaměstnanců cestovních kanceláří ve

srovnání s jeho nedozírnými schopnostmi a nevyčerpatelnými vědomostmi.

0 0
možnosti

inedible

11. 6. 2008 13:54
Re: Ach jo.

sdeluje Ti, ze cestovky okradaji zakazniky. To je cele. A Ty se z toho muzes posrat. Potrefeny Bruksi

0 0
možnosti
T

TurboFrank

11. 6. 2008 12:26
Každý ať si jede jak chce, kde chce a s kým chce.

Nechci se zastávat cestovek, ale přijde mi to pohodlnější. Předpokládám, že si autor sám opravuje i auto. To vyjde většinou také levněji. Ale jak kdy.

0 0
možnosti
VN

VasekN

11. 6. 2008 12:02
:-)

Obecně má člověk na výběr. Mám zkušenosti jak s cestovkou tak s bookováním přes internet a vlastníma letenkama či dopravou autem. Obecně po Evropě raději jezdím autem pokud je to do cca 1200 km a ubytování si rezervuji a kupuji sám. Jakmile je to nad 1200 je lepší letadlo. Osobně raději zaplatím všechny letištní taxy  poplatky než trávit dva dny za volantem. Např. při potápění v Chorvatsku či Itálii je lepší auto. Pokud chci např. do Egypta případně na Kubu, určitě kupuji raději zájezd přes cestovky, než bych tam letěl na vlastní pěst. Člověk má dnes na výběr, dovolená se dá koupit i v zahraničí takže pokud se Vám zdá, že naše cestovky jsou drahé dá se zvolit třeba cestovka německá. Mně osobně u našich cestovek vadí ta nekompletní finální cena. Rozhodně si troufám říct, že jsou destinace kde je rozhodně lepší jet s cestovkou než na vlastní pěst. Záleží pak hodně na kvalitě dané cetovky.

0 0
možnosti
MB

MychalB

11. 6. 2008 11:35
trochu soudnosti, pane Soušku...

I když si odmyslím tu pasáž s příplatky na možné i nemožné věci, tak divení se nad tím, že cena zaplacená CK je cca dvojnásobná oproti ceně při zařízení obdobného zájezdu vlastními silami mi přijde poněkud nepatřičná.

Nezapomínejte, že ta CK z něčeho žije. Ano, těch asi 100% je cena, kterou zaplatíte za to, že nestrávíte čas vyhledáváním a bookováním letenek na internetu, uzavíráním smluv s hotely apod. Za tyto činnosti si prostě cestovka nechá zaplatit a ještě k tomu chce být, jako každý podnikatelský subjekt, tak nějak v plusu i po odečtení režijních nákladů její činnosti (platy, pronájem kanceláří, energie, propagace). Prostě je to cena za lenost.

0 0
možnosti
RK

neúplatný sudí

11. 6. 2008 13:49
Re: trochu soudnosti, pane Soušku...

Ona dokonce musí být v plusu. Tak hovoří zákon. Všechny společnosti se zakládají za účelem zisku bla bla bla....

0 0
možnosti
PH

Larrax

11. 6. 2008 11:25
srovnáváte jablka s hruškama

Srovnávat letecký zájezd s CK se individuálním "zájezdem" autem je poněkud mimo. Tam pochopitelně neplatíte letištní taxy nebo palivové příplatky, těm se ovšem nevyhnete ani když poletíte na vlastní pěst ovšem uzvávám, že nižší. Je ale tak těžko pochopitelné, že platíte za ten servis ? Čekáte, že vám někdo zorganizuje zájezd zadarmo ? Resp.jen za náklady ? To je stejná logika jako srovnávat cenu domu postaveného svépomocí s cenou domu postaveného na klíč. A mohu vás ujistit, že když si počkáte na last, tak i s CK ušetříte, jen tom musíte umět chodit.

0 0
možnosti
DS

Decado

11. 6. 2008 11:14
:)

Ja jsem v cestovce delal. Podilel jsem se i na vypoctu ceny zajezdu. Velkej smich.

Kazdej ze sveho oboru je schopnej uvest priklady na odrbavani zakaznika. CK nejsou vyjimkou...

0 0
možnosti
B

beerbar

11. 6. 2008 11:11
Souhlas až na tu cenu

S cestovkou jsem nejel už ani nepamatuju, taky preferuju vlastní pěst. Mám rád svou svobodu a volnost. A taky překvapení, proto dopředu plánuju opravdu minimum, to kam se chci zhruba podívat. Vše ostatní operativně na místě a cestou. Pro mě je to nejlepší volba, ale pokud začnu počítat, vím že zaplatím mnohem víc. Ale mám i mnohem víc zážitků, dobrých i špatných, které mi zádná cestovka nezařídí. Cestovku bych volil jen kdybych chtěl někde all inclusive se válet a chlastat u hotelového bazénu.

0 0
možnosti
TD

Tlumený dosvit

11. 6. 2008 7:51
cestovky jsou zloději

ČESKÉ cestovky okrádají za bílého dne. Chápu, proč jim to mohlo projít dřív. Ale že s nimi ještě někdo jezdí v době internetu, mezinárodních platebních karet a rozšířených jazykových znalostní, to opravdu vůbec nechápu!

Navíc kdo chce nutně s cestovkou, může si v klidu vybrat nějakou zahraniční.

0 0
možnosti
JN

palok59

11. 6. 2008 7:04
cestovky

drahý příteli, ač máte prakticky ve všem pravdu, dovolím si Vám oponovat alespoň v jedné věci. Pokud shledávám takové výhody v individuálním cestování, proč chci zájezd od cestovky? Dle Vašeho blogu se mi to jeví jako určitý druh masochismu. Dále nemáte pravdu v další věci - individuálně pravděpodobně nedostanete takové ceny ubytování a letecké dopravy jako cestovka, do některých destinací (např. arabské země) bych individuální cestu taky neriskoval. Každý hraje tak, jak mu soupeř dovolí - proč nemají problémy s cestovkami němci? Kdyby český zákazník vždy trval na svých právech, a to až do případného soudního jednání, dávno by se cestovky chovaly jinak. Tady na reklamaci dostanete jako odškodnění (pokud jde o solicní cestovku) firemní tričko a 5% slevy na další zájezd - a 99 % nespokojených klientů tím svoji reklamaci končí. Není žádná hamba jet s cestovkou, je však hamba nechat si vnutit něco co nechci a je také hamba uvádět zákazníka v omyl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3785x
Apolitik s vytříbeným vkusem pro nevhodno.