Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

dajana.p

12. 4. 2008 15:48
Filipe,

máte pravdu, dítě není pes (já nebiju ani psa), ale až budete (pokud budete) tátou a dvouletý dítě se vám vytrhne z ruky a vletí do douproudovky a nic se mu nestane jenom proto, že naštěstí byla pro auta v tu cvhíli červená, tak mu možná taky plácnete přes zadek.

Nebo budete natolik uvědomělej, že si ho doma posadíte do vysoký židličky, dáte mu kázání a zakážete mu pc hry  víkendový diskotéky. ;-D

0 0
možnosti
S

skydream

12. 4. 2008 16:10
Re: Filipe,

tak samozrejme mate pravdu ale tezko ve clanku muzu deti delit na ty co jeste uplne nechapu a ty co uz mohou. ale kazdopadne zvyseni hlasu myslim v takovem pripade taky pomuze. tak jako nas pes pochopil ze kdyz se chce vyvalet ve zdechline ci necem podobnem tak na nej durazne zakricime fuj a on toho necha.. a take proto bych ono placnuti nezakazoval ale asi dost jde o intenzitu tohoto- kdyz pujde o naznak pres zadek.. oki. kdyz to bude pohlavek tak aby dotycnemu ruka upadla... a asi nechcete aby ucitel uderil vase dite jen proto ze ma jiny nazor na neco ...nebo az vasemu diteti bude sest tak asi taky nebude nutne ho placnout...

0 0
možnosti
C

Cody666

12. 4. 2008 15:22
karma

R^

0 0
možnosti
C

chodovar

12. 4. 2008 15:11
Tresty

Ono ani nejde tak o to, zda tělesně trestat či ne, ale o to, zda stát má právo se zákonem vměšovat do uzavřené domácnosti. Za výchovu odpovídají rodiče a stát jim do toho nesmí mluvit, rodiče jsou svéprávní. A pokud ne a dítě týrají, na to už zákon máme.

0 0
možnosti

lubossula

12. 4. 2008 15:15
Re: Tresty

a co kdyz dite tyra nekoho.... rodice, kamarady, ucitele, duchodce.. co pak?

0 0
možnosti
O

o.kostal

12. 4. 2008 15:03
autor je trochu naivni, ale karmu jsem dal

pobavilo me tohle:

"Když někdo neumí léčit, většinou neléčí jinak by byl zrůda, co staví svou karieru před životy lidí. Když učitel zjistí, že bez nervů není schopen předat to, co umí on sám, měl by odejít a psát třebas slabikáře... "

jenomze bohuzel statisticky vic nez 80% lekaru nevi co vam je a leci vas jenom na zaklade domnenky - napriklad prakticky lekari - vetsina z nich leci kazdeho pacienta stejne podle toho, jaka viroza se objevi - podivejte se treba na statistiky prodanych leku v tom kterem obdobi.

No a co se ucitelu tyce ... si myslite, ze kdyz ma clovek 40 a nic neumi a stejne za to dostava plat, tak pujde nekam jinam? To tezko. ;-) Ale tohle plati o vsech profesich.

0 0
možnosti
S

skydream

12. 4. 2008 16:13
Re: autor je trochu naivni, ale karmu jsem dal

za vas prispevek vam dekuji... doktoru je moc a schopnych malo proto je socilane spravedlive zdrav. utopie. but znamej na znameho nebo kdo plati ten jede v lepsim. nebo nas perverzni mix:-)ale kdybych ja neumel tak pujdu jinam. to je produkt toho ze doktori jsou nekteri ne proto ze by chteli ale proto ze chteji rodice:-)

0 0
možnosti
PŠ(A

petr štursa (velmi arogantní)

12. 4. 2008 14:46
zakon na tohle je pitomost

a bude to pitomost i kdyby byla situace jakakoli. souhlasim, ze fackovat neni potreba, ale rodice se k tomu uchyluji, protoze je to to nejjednodussi, co muzou udelat. Dite bude poslouchat, ale to by rodice (uciletele) museli mit autoritu. Autoritu ma clovek, ktery

1)respektuje nazor ditete a je ochotny s nim jednat jako rovny s rovnym. Na vysledek debaty dba a dodrzi ho, i kdyby se mu to zrovna nehodilo.

2)je spravedlivy a jedna dle zasady fair play za vsech okolnosti.

3) nepovysuje se, dovede uznat chybu, pokud ji udela a nejedna z pozice sily. Tresta u deti pouze prohresky, ktere sam nedela.

Jako hezka ukazky by poslouzili nasi ucitele - vsichni meli autoritu prirozenou a nepamatuji si, ze by nekdy nekoho museli trestat (jakkoli). Zatimco nektere ucitelky si nedovedly vybudovat autoritu ani kdyz rozdavaly jednu poznamku za druhou.

0 0
možnosti

lubossula

12. 4. 2008 14:51
Re: zakon na tohle je pitomost

pane kolego, omlouvam se, ale mam pocit, ze jste tak trosku odbornik absulutne na vse. Ja problem prevazne vidim v nevychovanosti deti tak jak prichazeji z rodiny. Rodice proste nevychovavaji, maximalne dohlizeji, aby se potomek neprizabil, a aby byl klid a dite nehulakalo, tak ho uplaceji tim, ze mu koupi na co si vzpomene. A jestli dite nema uctu a autoritu rodicu, nebo ji mit u nikoho. Nedavno jsem byl svedkem jak petilete dite tlouklo svou mamu a to se tomu jeste smala, jakeho ze to ma maleho raubire.

0 0
možnosti

lubossula

12. 4. 2008 14:44
mnoo

to je prave videt ten nejhorsi mozny pristup. Dite je ten nejlepsi tvor jaky maminka a tatinek ma a beda kdyz s tim ucitel nesouhlasi. TO je presne ono. Nejsem zastancem fyzickych trestu, ale nevsiml jsem si, ze by ma generace, generace mych rodicu ci prarodicu, byla timto fenomenem jakkoliv poznamenana. V tom duchu vidim spise poznamenani generace, kdy byly tyto tresty zakazany. Viz vcerejsi pripad z Hranic.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2641x
Jsem naivní snílek, který ovšem četl Machiavelliho. to by mohlo stačit:-)