Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

haloradio

2. 4. 2008 12:45
Děti a vykořisťování

Holka nebo kluk, hlavně aby nebylo dítě v budoucnosti vykořisťované a zneužívané kapitalisty a jejich agresivním státem. O tom to je.

0 0
možnosti
M6

Marie 68

2. 4. 2008 11:43
supr článek

MOc Vám děkuji za toto téma.  Nejde o to ovlivnit pohlaví dítěte,  hlavně jde o jeho výchovu, že obě pohlaví jsou rovnoprávná. Mám dospělou dceru a doufám, že si najde životního  partnera, kterého vychovávala rodina, kde se   nehraje na nadřazené kluky a holky u plotny.

M.

0 0
možnosti
H

halohalo

2. 4. 2008 5:16
Slepice hrající si na kohouta

je dosti legrační. A při tom ještě kvoká "poručíme větru dešti". Ženská má skákat kolem plotny a starat se o děcka. A holka nebo kluk? Příroda si to reguluje sama. ;-D;-D

0 0
možnosti
VB

velky bratr

1. 4. 2008 20:08
problem emancipovanych zen

Vsimam si kolem sebe nekolika modelu produktu zena.

Jsou modely sluzka, ktere si neuvedomily, ze uz davno nejsou manzelovi/priteli na povel a pekne si to vyziraji - jejich problem patrne zacal vychovou a jejich vychova asi bude v podobnem duchu.

Pak je tu model normalni holka - jedna se o zenskou, ktera si uvedomuje, ze kdyz si rekne o pomoc s padesatikilovou taskou libovolnymu chlapovi svet nespadne a ony si neporidi vazny problem. Tyhle holky chapou mimojine i to, ze v prubehu zivota zenske dochazi prirozene k obdobim, kdy je skutecne velmi zranitelna a potrebuje ochranu a pomoc od nekoho z okoli, idealne od otce noseneho ditete.

Treti skupina je reprezentovana tvory, kteri sve rozmnozovani povazuji na nepripustne - "Proc bych ja mela rodit deti jen proto, ze jsem zenska?". Myslim, ze zejmena damy s prislusnosti k teto skupine maji problem pochopit, ze rozmnozovani je mimo jejich moc, ze je to jaksi nad nimi a jedine co mohou udelat je vybrat partnera ci rozhodonout o potratu.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

1. 4. 2008 15:34
Dobrej článek!

Po dlouhý době na blogu (obecně) něco co jsem si s chutí přečetl a pohladilo mě na duši. A hlavně si vážím toho poznatku  vzávěru - nám mužům je to fakt zpravidla jedno. Holka nebo kluk, hlavně že je to zdravý. ;-D.

A vzhledem k tomu, že mám oboje a další dvě ještě chci, tak doufám, že min. jedna dcerunka se mi ještě povede, protože si my tátové přiznejme, že nás ty ženský dovedou dostávat už odmala. A že se nám to líbí a že to ty potvůrky dovedou, Zuzance je 8 a když začně dělat kukadla a chytat kolem ramen, tak jsem hned na měkko? A že nehraje fotbal? No co, já taky ne. Zato vláčky se jí líběj a už má vlastní email.

Prostě dcérenky naše jedny. ;-)

0 0
možnosti
JN

Hh.

1. 4. 2008 10:54
Autorčin postřeh...

... je myslím správný: některé ženy by skutečně daly přednost synovi před dcerou. Článek se ale moc nezamýšlí nad tím, proč to tak asi je. Řekl bych, že to není úplně nepodobné té Číně: děti jsou vždycky tak trochu investice do budoucnosti a do stáří, do vnoučat atp. A přetrvávající "tradice" říká, že dcera se někam provdá a bude se starat o vlastní rodinu, zatímco syn bude pomáhat, přijede opravovat barák, atd. Z toho hlediska je to pro sobeckého rodiče "lepší investice", a to více pro matku než pro otce. I když v modernějších rodinách už tohle naštěstí bývá podružné, mezi lidmi, kteří ctí "tradiční hodnoty", se s tím setkávám až až. A myslím, že je to nespravedlivé nejen k těm nedoceňovaným dcerám, ale stejně tak k těm využívaným synům.

0 0
možnosti
Ž

Žofina

2. 4. 2008 16:54
Re: Autorčin postřeh...

Jsem "klukorodka", jsem na to pyšná a neměnila bych ani za zlaté prase. Kdybych měla mít pět dětí a mohla si vybrat, volila bych syny. Ne snad z vidiny, že mi budou k stáru štípat dříví, nebo čistit okapy...

S děvčátky si nerozumím. Nevím jak na ně. Mám raději natlučené kolena mého syna - druhý se narodí každým dnem - než lakované sandálky a šatičky s mašlemi. Klukovi sjedu hlavu strojkem, oblíkne si maskáče a maže řádit ven. Tatínek ho vezme sebou na střelnici, nebo na Muai -Thai. Když srovnám s děvčátky mých kamarádek musím konstatovat, že kluci jsou přímější, rovnější... Jako většina diskutujících na rovinu řekla, že holčičky jsou lepší, já tvrdím opak. Samozřejmě - nejkrásnější je porodit zdravé dítě. A pro mě je nejkrásnější porodit zdravého syna.

0 0
možnosti
RP

serz I.

1. 4. 2008 9:51
...

To jsou starosti. Místo toho, aby si lidi v dnešní době vážili toho, že

žena vůbec otěhotní,  a že se jim narodí  z d r a v é dítě, tak řešej

úplný <|>oviny.   Jinak, jak říká jeden můj známej: " Když máš

stroj na rohlíky, housku neupečeš. A naopak.":-) A nebo to holt člověk musí umět, třeba jako já - máme holku i kluka.:-P

0 0
možnosti
MM

milimetrova

1. 4. 2008 9:48
presne!

diky!

0 0
možnosti
XX

Lapan

1. 4. 2008 10:26
Re: presne!

Přesně tak autorka mám můj ABSOLUTNÍ SOUHLAS !!! V naší nejužšší rodině sem jediná holka a vždycky mi to bylo velmi jasně dáváno na odiv - kolem mých tří bratranců se od narození skákalo jako kolem tří princátek a mě moje vlastní prarodiče domítali vzít na procházku,že jsou na to moc staří a pak ta samá babička lítala skoro do 80 let do USa za nejmladším bratránkem. V druhé části rodiny mají dva kluky a jedinou holčičku a jak jí zbožňujou prostě dítě má být bezvýhradně milováno pro SEBE SAMO - NIKOLIV PRO SVÉ POHLAVÍ !!!

0 0
možnosti
HM

ellinor

1. 4. 2008 9:29
nechápu, co řešíte

Myslím, že pro každého otce jsou dcery požehnáním - budou ho zbožňovat. S klukama je to těžší, protože otcové budou muset být pořádným vzorem, jinak je synové nevezmou. Mám dva, tak vím, o čem je řeč.

0 0
možnosti

anžto

1. 4. 2008 9:23
no

ale taky je to možná i trochu o tom, že kluků se rodí míň - tak taky pracuje možná podvědomí nějaké rovnováhy. Já děti ještě nemám, ale všichni mí známí co dítě mají mají dcery....popravdě, to mě trochu děsí:-)

0 0
možnosti
HM

ellinor

1. 4. 2008 9:30
Re: no

čistě statisticky se na 49 holek rodí 51 chlapců, ale mají víc nemocí a úrazů, takže se to brzy vyrovná.

0 0
možnosti