Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ToMyK

25. 1. 2008 23:43
Jak?

Jak mam na vas clanek a otazky v nem polozene odpovedet, abych nebyl oznacen za rasistu?

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

25. 1. 2008 23:42
znám jednoho roma

a je to cikán...

0 0
možnosti

Velká hlava

26. 1. 2008 8:55
Re: znám jednoho roma

dyž voni sou si strašně podobní;-D

0 0
možnosti

aleksan

25. 1. 2008 23:08
tak vyparají

;-O;-O;-O;-O;-O

0 0
možnosti

aleksan

25. 1. 2008 23:07
alex

8-oR^Rv;-O;-€:-P;-(:-/      

0 0
možnosti

Stará kára

25. 1. 2008 22:56
Znám slušné cikány

(vždy to byli cikáni a nikdy proti tomu /ti slušní/ nic neměli). Znám je o mala, s jedním jsem chodil do třídy a kamarádil. A odmítám tvrzení "těch zapálených" že většina obyvatelstva slušného cikána předem odsoudí.

Jiná věc je, že je ve styku s nimi mnoho lidí opatrných. Ona je totiž problémová výrazně větší část jejich populace, než je průměr v této oblasti. A nerozebírejmě proč. Lidé jednají podle faktů, ne podle příčin.

0 0
možnosti

plech

25. 1. 2008 23:06
Re: Znám slušné cikány

Měřítka slušný cikán neslušný cikán neexistují. Vždycky jen člověk. Napište si to. ;-D

0 0
možnosti
MH

Helena1

25. 1. 2008 22:53
A kde je hranice menšiny v menšině?

Je to blbé zjištění, když je někdo slušný cikán a lidi na něj vztahují měřítka platné pro většinu cikánů. Jenže jediná šance pro slušného cikána situaci změnit je neplakat a utkat se s tou většinou cikánů. Snažit se je změnit. Až logicky až pak následně je možné uvažovat o změně názoru bílých.

0 0
možnosti

kuli

25. 1. 2008 22:47
:-)

ja si myslim ze slusny rom, ktery ma praci,jeho deti chodi do skoly, maji doma poradek a nechovaji se jako vetsina romu, tak takovy typ roma tento problem nema....tohle vidime vsichni a taky to vime...jenze techto romu je bohuzel jako safranu...a tito romove, se velice striktne distancuji od sve romske vetsiny, ktera opet bohuzel ve vetsine seprojevuje tak, jak se projevuje....delala jsem u bezpecnostni firmy v hypermarketu a pri zadrzeni romskeho zlodeje se tam sesel cely klan, cela rodiny zadrzeneho a mne vyhrozovali ze mi rozbiji hubu a ze NA NE STEJNE ZADNE ZAKONY NEPLATI a ze si stejne budou delat co chteji....???......to neni rasismus ja mam taky romske kamarady ale ti nemaji s tim vetsinovym povlem nic spolecneho a velice se jich dotyka kdyz je s nima nekdo spojuje.....navic je vzdycky dane ze skupina je posuzovane podle vetsiny...a tak to je....a vetsina romu proste v ostatnich lidech (i v tech slusnych romech) vzbuzuje negativni postoje....

0 0
možnosti

Nefin

25. 1. 2008 22:41
Je to jen na vás....

Jestli jsem ze článku pochopil, jste z cikánské rodiny. Tak proč tak ublíženecký postoj? Jestli máte životní hodnoty souhlasné s většinovou populací, živíte se prací a hlavně vychováte syna jako slušného pracovitého tolerantního člověka nevěřím že by se k vám někdo choval rasisticky. I když jsou jednotlivci kteří jen hledají záminku k vybití agresivity. Ale taková individua jsou nebezpečná všem, ne jenom cikánům. Divím se vašim názorům co ještě musí cikáni překonat, přeci nemusí nic víc než překonáváme všichni. Možná kdyby jste zaměřila svojí snahu o nápravu soužití více směrem do jak říkáte etnika a nakazila několik cikánů slušností a pracovitostí udělala by jste k řešení této otázky více. Ono je to snadné obvinit z rasismu lidi kteří musí snášet nesnesitelné soužití s cikány. A že se začíná šířit lavinovitě nechuť snášet dále takový stav? Máme toho plné zuby pracovat a živit stále narůstající komunitu. Je to přirozený tlak na politickou reprezentaci aby už začala tento problém řešit.

0 0
možnosti
ZM

bob

26. 1. 2008 0:52
Re: Je to jen na vás....

přirozený tlak na politickou reprezentaci?;-Dto byl vtip ne?Je zajímavé že jak jde o cigány tak je to přirozený tlak,ale jak jde o ruzné podezřelé věci,předražené zakázky atd. tak ticho po pěšině.Přiznejte si že onen předsudek máte vůči barvě pleti nikoliv vůči zlodějům.:-P

0 0
možnosti

deinonychus

25. 1. 2008 22:40
Upřímně?

Popravdě si myslím, že situace se bude jenom zhoršovat a to především vinou multikulti politiků. Mě asi nikdo nepřesvědčí, moji ženu, která má s nimi z prodejny bohaté zkušenosti také ne. Sedmiletá dcera dnes ví, že cikáni jsou špatní, nepracují, kradou a musí se jim vyhýbat. Naštěstí ve škole žádného nemají. Na baráku mám EZS, na zahradě dobrmany a plastové svody. Chodím na střelnici a očekávám, co za pár let bude. Podle mě nic jiného, než se připravovat na problémy až nastane ekonomická krize nejde.

0 0
možnosti

plech

25. 1. 2008 22:56
Re: Upřímně?

Ježimarja, a co když tě vykrade nějakej bílej? Jo, já už vím. Poděkuješ mu. Dík, ber si, hlavně že nejsi černej. Jsi blb. ;-D

0 0
možnosti

racek

25. 1. 2008 22:37
...

tím, že ukazujete na vaše a naše hranice rasismu, se dostáváte přesně tam, co kritizujete. Ano, je váš a náš rasismus. To bylo, je a bude. Otázkou je, co si představujete pod pojmem rasismus. Prosazování jednostranných výhod a chválu dnešního pozitivního rasismu snad na mysli nemáte. Nebo ano?

0 0
možnosti