- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
no, krome toho ze nekdo jako "vycepni pivo" dela jedenactku tak ledasko taky 8.5... co se te peny tyce, slysel jsem tvrzeni, ze drive byla levna ryze a pivovary si s ni ve sladu vypomahaly - ta pak byla zodpovedna za pevnou, neopadavajici penu. nevite nekdo co na tom muze byt pravdy?
Vono je to taky hlavne o pivovarech. Tam by mela smerovat hlavni cast kritiky. Dneska je zajima jak moc hezkou maji reklamu, kolik potencionalnich pijanů oslovi, jaky tvar ma jejich pivni lahev. Ale aby je zajimala uroven cepovanyho piva v hospode, tak tam uz ty jejich manazersky mozky nedosahnou. No a pak si date blbe natoceny pivo ze zanesenych trubek. Hlavne ze pijete super propagovanou znacku...
Jedinou pěnu, kterou popisujete jak má spráně vypadat jsem viděl na Svijanské 11°.
kdyz se to neda pit, tak to obcas jeste spravi naka ta zelena. ale nekdy ani ta nepomuze cloveka donutit, aby pivko dopil... chce si dat bacha, jak rika muj kamarad, a omlouvam se za hrubost predem, cim dal vic se misto piva toci chcanky...
je koupit si bečku, nechat vychladit ve studni, potom natlačit vzduchem a při krásném dni s přáteli vypít a dle nálady trochu si u toho piečka zasportovat , pivo,pěna i společnost super. V hospodách poslední dobou bída, zvlášť s CO2 se to nedá skoro pít, je to jak zamlada ty barevný COčkový vody.
Chlazení bývá problém, ani v ledovým potoce se to neochladí dostatečně. Studnu nevím, možná, ale kde ji vzít? Nám se kdysi na koleji nejlépe osvědčilo počkat si na sníh. Jak napad, tak hurá pro sud. Strčil se do koupelny do vaničky, sebraly se všechny kýble, lavory na prádlo a jiný podobný nádoby a začal se nosit sníh. Sud se řádně zaplácal sněhem, udělal se z něj vlastně sněhulák. Pak se narazil, a už se dal hned pít. Za chvíli už měl teplotu úplně skvělou. Sníh na sudu vydržel až do rána a tím životnost piva v sudu dostatečně překonal. To byly časy.
Ale ta obsluha... a podmíráky...
Já to řeším takto. Sednu do auta a jedu do nedalekýho Německa. Tam v malebný vesničce jsou dvě pěkné staré hospody s hospodským v kožených kraťasech a velkou bradou nebo hostinskou v pěkným dirndlu. A tam točí bavorský pivo. A pěkně s pěnou. A skvěle chutná. Dám si jedno, dvě, sednu do auta, jedu k hranici - v Německu se může jezdit s myslím 0,5 promile, u hranic si přesedne manželka a těch 10 km jede ona. U nás na vesnici už se v hospodě pořádný pivo nedá pít, přinejmenším v naši. A také ta česká hospoda se bohužel s bavorskou nedá srovnat. byl jsem hrdej čech ale takto pomalu ztrácím svoji hrdost. Stále více.
točením piva na jeden zátah bych se mírnil, je plno fajnšmekrů, kteří tento způsob odsuzují. Za mých mladých let bylo naprosto běžné, že si hostinský roztočil 3-4 piva a pak je postupně doléval, osobně preferuji tento způsob.
Záleží na tom, jaké to pivo je, některé prostě pění víc, některé z těch, co víc pění, mají podle toho vyrobené sklenice. Ale obecně taky nejsem příznivcem najednou natočeného piva. Na něm se nedá vybudovat pořádá pěna.
Na vině je vysoká daň z alkoholu a velký tlak na ceny piva ze strany široké konzumní veřejnosti. Variantou by bylo, kdyby stálo pivo třeba dvojnásobek toho, co stojí dnes a hostinský by se s pivem mazlil. Ruku na srdce, kdo z vás by tu cenu platil? Nějak se to ale jednou rozlousknout musí...
Musich chodit tam, kde pivo hospodskej ( ci hospodska ) tocit UMI - a tech je porad dost a dost