Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kyselina sírová

24. 1. 2008 6:01
Dobrý článek...

ale chybí mi mezery mezi slovy; spousta slov je spojených dohromady a tosemipakblběčte (to se mi pak blbě čte).

0 0
možnosti

kyselina sírová

24. 1. 2008 6:09
Re: Dobrý článek...

No, a pivo? Byli jsme s naší partou přd Vánoci v jakési hospodě v Praze - Karlíně, myslím, že to bylo U saní. nejen, že tam měly železné stoly, které nepříjemně studily, ale Plzeň, kterou tam čepovali, se téměř vůbec nedala pít. Za to, že to pivo bylo hnusné, může však spíš pivovar - z plzeňského piva se postupem času staly chcanky. Domů jsem si také kdysi kupoval Plzeň, ale teď si již delší dobu kupuji černé Krušovice.

0 0
možnosti

pívař

23. 1. 2008 23:05
to pívo

jojo i podchlazený pivko se dá natočit tak aby pěna byla festovní a z piva vyprchá veškerý dusíkový nebo uhličitanovový sajrajt... a to tak že to pivo točíš natřikrát, sice to trvá, ale kvalita tam je.

Bohužel třeba tady v Praze je napytel, že host vleze do hospody a do deseti vteřin už chce mít pivo na stole, takže kultura výčepních jde v ruku v ruce s kulturou hostů a "štamgastů"

0 0
možnosti
WG

xx

24. 1. 2008 0:05
Re: to pívo

Dříve se taky pivo vařilo, dnes se už snad jenom vyrábí, nebo co ;-(

0 0
možnosti

listva

23. 1. 2008 22:59
muzem si za to i samy

Nechci nijak hajit vyrobce piva ani vycepni ale vsichni na tom mame svuj podil spoustu lidi chce pivo mit hned dotlaci vycepniho k tomu aby to toceni odbyl. Kdyz dame jasne najevo ze si na pivo radi pockame kdyz bude dobre urcite nam bude pak lepe chutnat nemyslite??

0 0
možnosti

Miloš

23. 1. 2008 21:30
V Chrudimi kroužkujou Svijany

Mnoho z vás má pravdu, pěna začíná být skorem zázrak nebo sen. Když to tlačili vzduchem tak to šlo, ale dnes si člověk připadá jak šumák. Naštěstí u nás začali točit Svijany a tam jsou kroužky až ke dnu. Opravdu Peklo.;-)

0 0
možnosti

Marek

24. 1. 2008 8:44
Re: V Chrudimi kroužkujou Svijany

Můžu potvrdit, už při čtení článku jsem si to vybavil. Nově otevřená nekuřácká hospoda ve Filištínské ulici. Svijany vynikající!! R^

0 0
možnosti

lada

23. 1. 2008 20:14
proc?

Kdyz nema pivo snesitelnou chut danou primo vyrobou, tak se to musi nahnat jinde - podchladi se (to primo doporucuji pivovary) a presyti se oxidem uhlicitym a to pro jistotu pri vyrobe i pri toceni piva. Ale prodava se to :-/, tak proc by to vyrobce nedelal... Nastesti mam dva minipivovary v nejblizsim okoli a na sracky typu Gambrihnus, Staropramen, Krusovice se muzu z vysoka vysr@t :-P

0 0
možnosti
MF

masakr

23. 1. 2008 18:02
No ani tak nejde o pivo ale o výčepního

Chodím pravidelně do hospody kde točí Staropramen 10° a Plzeň 12° a můžu říct že pěna i kroužky jsou na denním pořádku. Teda když to točí výčepák ze starý školy, když k tomu pustí mladou pohlednou servírku, škoda mluvit.

0 0
možnosti

li

23. 1. 2008 17:28
kvalitní pěna

základem je samozřejmě kvalitní pivo. Když do dobře umytého skla natočíte na první natočení co nejvíc pěny, tak už jen sledujete jak pomalu klesá a dotáčíte. Trvá to cca sedm minut. Když vrazíte sklo do pípy a natočíte to na jednou, je většinou nahoře menší pěna, která obvykle odejde se servírkou. Je to jako u všeho. Dá se s tím vyhrát tedy pokud je čas a zákazníci jsou ochotní si počkat. Občas někdo poskakukje u pultu a žadoní-dej to sem,  to stačí, stará čeká v autě.:-)

0 0
možnosti

Manitu

23. 1. 2008 16:12
Vycepni stolice

Hlavni problem peny je v kohoutu stolice. Pamatujete jeste na ten nezapomenutelny pohyb  kdy vycepni otacel vycepni pakou?:-)

Nove curajici pipy jsou pohroma.:-©

0 0
možnosti

čtenář

23. 1. 2008 15:55
No to jsou moudrosti od lidí, kteří pivo nectí

Pánové, z vás, kteří tu diskutují není snad nikdo, kdo by pil pivečko pro jeho lahodnou chuť. Pokud chci pít pouze proto, že mám žízeň a kola by mne vyšla dráž, tak se nemíchám do diskuze mezi znalce. Pivo má být lahodný mok a prostředek k příjemné konzumaci s kamarády. Potom je právě ta pěna velmi důležitá, nikoliv rychlost natočení.

Díky za článek.

0 0
možnosti

Manitu

23. 1. 2008 15:43
Vycepni stolice

Hlavni problem peny je v kohoutu stolice. Pamatujete jeste na ten nezapomenutelny pohyb  kdy vycepni otacel vycepni pakou?:-)

Nove curajici pipy jsou pohroma.:-©

0 0
možnosti