- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ale chybí mi mezery mezi slovy; spousta slov je spojených dohromady a tosemipakblběčte (to se mi pak blbě čte).
No, a pivo? Byli jsme s naší partou přd Vánoci v jakési hospodě v Praze - Karlíně, myslím, že to bylo U saní. nejen, že tam měly železné stoly, které nepříjemně studily, ale Plzeň, kterou tam čepovali, se téměř vůbec nedala pít. Za to, že to pivo bylo hnusné, může však spíš pivovar - z plzeňského piva se postupem času staly chcanky. Domů jsem si také kdysi kupoval Plzeň, ale teď si již delší dobu kupuji černé Krušovice.
jojo i podchlazený pivko se dá natočit tak aby pěna byla festovní a z piva vyprchá veškerý dusíkový nebo uhličitanovový sajrajt... a to tak že to pivo točíš natřikrát, sice to trvá, ale kvalita tam je.
Bohužel třeba tady v Praze je napytel, že host vleze do hospody a do deseti vteřin už chce mít pivo na stole, takže kultura výčepních jde v ruku v ruce s kulturou hostů a "štamgastů"
Dříve se taky pivo vařilo, dnes se už snad jenom vyrábí, nebo co
Nechci nijak hajit vyrobce piva ani vycepni ale vsichni na tom mame svuj podil spoustu lidi chce pivo mit hned dotlaci vycepniho k tomu aby to toceni odbyl. Kdyz dame jasne najevo ze si na pivo radi pockame kdyz bude dobre urcite nam bude pak lepe chutnat nemyslite??
Mnoho z vás má pravdu, pěna začíná být skorem zázrak nebo sen. Když to tlačili vzduchem tak to šlo, ale dnes si člověk připadá jak šumák. Naštěstí u nás začali točit Svijany a tam jsou kroužky až ke dnu. Opravdu Peklo.
Můžu potvrdit, už při čtení článku jsem si to vybavil. Nově otevřená nekuřácká hospoda ve Filištínské ulici. Svijany vynikající!!
Kdyz nema pivo snesitelnou chut danou primo vyrobou, tak se to musi nahnat jinde - podchladi se (to primo doporucuji pivovary) a presyti se oxidem uhlicitym a to pro jistotu pri vyrobe i pri toceni piva. Ale prodava se to , tak proc by to vyrobce nedelal... Nastesti mam dva minipivovary v nejblizsim okoli a na sracky typu Gambrihnus, Staropramen, Krusovice se muzu z vysoka vysr@t
Chodím pravidelně do hospody kde točí Staropramen 10° a Plzeň 12° a můžu říct že pěna i kroužky jsou na denním pořádku. Teda když to točí výčepák ze starý školy, když k tomu pustí mladou pohlednou servírku, škoda mluvit.
základem je samozřejmě kvalitní pivo. Když do dobře umytého skla natočíte na první natočení co nejvíc pěny, tak už jen sledujete jak pomalu klesá a dotáčíte. Trvá to cca sedm minut. Když vrazíte sklo do pípy a natočíte to na jednou, je většinou nahoře menší pěna, která obvykle odejde se servírkou. Je to jako u všeho. Dá se s tím vyhrát tedy pokud je čas a zákazníci jsou ochotní si počkat. Občas někdo poskakukje u pultu a žadoní-dej to sem, to stačí, stará čeká v autě.
Hlavni problem peny je v kohoutu stolice. Pamatujete jeste na ten nezapomenutelny pohyb kdy vycepni otacel vycepni pakou?
Nove curajici pipy jsou pohroma.
Pánové, z vás, kteří tu diskutují není snad nikdo, kdo by pil pivečko pro jeho lahodnou chuť. Pokud chci pít pouze proto, že mám žízeň a kola by mne vyšla dráž, tak se nemíchám do diskuze mezi znalce. Pivo má být lahodný mok a prostředek k příjemné konzumaci s kamarády. Potom je právě ta pěna velmi důležitá, nikoliv rychlost natočení.
Díky za článek.
Hlavni problem peny je v kohoutu stolice. Pamatujete jeste na ten nezapomenutelny pohyb kdy vycepni otacel vycepni pakou?
Nove curajici pipy jsou pohroma.