Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hana F.

7. 1. 2008 12:59
Jirka z Varů

Já to jako napadání neberu, ale jako výměnu názorů, neboli vysvětlení svého názoru. Nemusíte se mnou souhlasit, ale jestli se můj názor shoduje s populistickými názory Rahta, tak nevědomky a rozhodně ne kvůli populismu, ale kvůli mému ženskému soucítění s  potřebnými lidmi.

0 0
možnosti

Hana F.

7. 1. 2008 12:55
Jirka původní

Jirko mrzí, že i Vám musím vysvětlovat, že v článku kritizuji nedotaženou reformu a ne lékaře za to, že vybírají poplatky.

Budete se divit, ale souhalsím s Vámi, protože já se divím, že v tomhle  zdravotnickým bordelu vůbec naše zdravotnictví funguje.

A taky si myslím,  že doktoři z těch poplatků rozhodně nebohatnou, protože jejich platy jsou urážkou jejich profese.

A co se týče poplatků jinde vě světě, tak  nesmíme zapomínat, na to, že průměrné platy  i důchody mají o hodně vyšší. Až budou takové platy a důchody u nás, pak jistě nebude  ani pro důchodce problém zaplatit za pozdrav.

0 0
možnosti

Hana F.

7. 1. 2008 12:42
Nefin

Nevšimla jsem si, že by v článku byl zmínka o 30, 60 nebo 90 Kč. Kritizuji nedokonalou reformu, která je puštěna do praxe, aby se vyzkoušela na lidech.

A co se týče toho účesu ,tak Vás zklamu. nedala jsem za něj nic, češu se sama. Módní novniky nekupuju, nepodléhám totiž módnímu diktátu.

Roníte slzy na špatným hrobě. Nevím jaké znáte ženy, asi ty povrchnní, co utrácí za módu a krásu majlant, ale já znám spoustu žen, které za tyto malichrnosti neutrácí a stejně při dnešních platech, nájmech a cenách vyjdu tak akorát.

A odsuzovat čtenářku, která  na rozdíl od Vás soucítí se sociálně slabšími, to  je pro mě jen cynický individualimus.

0 0
možnosti

Nefin

7. 1. 2008 13:00
Re: Nefin

Vysvětlení pro vás, 30 korun poplatky u lékaře, 60 za jeden den pobytu v nemocnici a 90 za pohotovost. Každá reforma má většinou nové prvky které jsou nevyzkoušené a  označit ji za nedokonalou jako laik je odvaha která musí počítat i s negativním ohlasem.

Poukázání na výdaje za módu versus poplatky u lékaře doufám většina čtenářů pochopila a určitě neznámkuji ženy jestli jsou povrchní když se oblékají podle diktátu módy. A těm které znáte že nevystačí projevte solidaritu, zaplaťte jim občas návštěvu u lékaře a pomůžete jim více.

A jestli považujete za projev cynického individualismu navrhnout pomoc od zdravých příbuzných staré babičce, neznám přiměřenou slušnou odpověď.

0 0
možnosti

Jirka původní

7. 1. 2008 12:42
mimochodem, ještě dodatek...

mimo Singapore, jsou problémy s financováním zdravotnictví úplně všude. Takže ani opisovat se nemůže, neb ten asijský model, je pro mnoho lidí nepřijatelný...bohužel. takže vklastně experimentují a zkoušejí všichni.

0 0
možnosti

Jirka původní

7. 1. 2008 12:40
pani Hano....

kdybyste věděla, jak to chodí jinde tak byste byla ráda a s Vámi dalších 10 mio lidí, že doktoři fungují profesionálně a relativně skvěle. Za těch pár šupů, co se platí a kolik dostávají je spíš divné, že to takhle funguje dobře. Těch 30 K a nebo 60 K je ještě málo. Třeba v Rakousku pozdravíte a hned odevzdáte 10 oiro a bez komerčního připojištění jste namydlená. A stejně ještě doplácíte na dřevo. No, to přísloví s tím dobrým bydlem se sem opravdu hodí.

ps. Hezký a úspěšný rok....;-)

0 0
možnosti

Hana F.

7. 1. 2008 12:31
Jirka z K.Varů

Jirko, nelitujte mě, já totiž Ratha vůbec neposlouchám, v článku jsem vyjádřila svůj názor. Já se jako pokusný králík cítím. sám píšete slova - pokud se povede - je to tedy pokus.

0 0
možnosti

Jirka z Varů

7. 1. 2008 12:42
Re: Jirka z K.Varů

Paní Hano, já Vás samozřejmě nechci napadat, pouze mě zamrzelo, že jste si přidala karmu laciným"populárním" tématem. Asi je to nyní v módě. Všechno dobré přeji.

0 0
možnosti

Hana F.

7. 1. 2008 12:28
Tomáš Fiala

Vytrhnout slova z kontexu, abyste mohl někoho  urážet, to jsou praktiky fakt na úrovni.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

7. 1. 2008 12:48
Re: Tomáš Fiala

Ta věta je hloupá, kdyby kolem sebe měla kontextu na celý román.

0 0
možnosti

Nefin

7. 1. 2008 12:22
Paní Formánková to se vám povedlo....

Je někdy až směšné , jak 30 korun dokáže iniciovat celkem inteligentní autorku k napsání takového blábolu. Kolik jste dala na př.za ten účes na fotografii, jak pravidelně kupujete předražené módní novinky, to platí na většinu žen. Pro krásu by jste zaplatily cokoliv a na zdraví vám je 30,60,90 Kč moc? Nejvíc mi ohromila diskutérka ronící slzy nad svou babičkou. Co takhle uskrovnit se na výše uvedených věcech a darovat babičce těch pár korun na doktora. Asi taky pro vás hodně udělala. Kdyby každý diskutér/ka co se tady pohoršuje nad krutostí reformy trochu pomohl těm které tak vehementně brání, třeba jen popovídáním s důchodcem, finanční podporou svých blízkých, nebylo by to lepší?

0 0
možnosti

KK

7. 1. 2008 12:35
Re: Paní Formánková to se vám povedlo....

Babicce uz asi nepomuzu,ta je totiz mrtva....nerikam, ze by ji clovek nepomohl,samozrejme ze ano...ale nemyslim ze clovek ktery cely zivot platil zdr.pojisteni,u doktora byl opravdu parkrat by mel ted na stara kolena zase dal platit?Moje babicka kdyby zila,by mela stesti ze ma kolem sebe rodinu,ktera ji samozrejme pomuze...ale takove stesti mnoho lidi nema....a kdo jim pomuze?Vy snad?nenechte se vysmat....Nejde o to neplatit, jde o to vymyslet tu reformu efektive a to se tedy poslancum zatim nepodarilo....

0 0
možnosti

sebr

7. 1. 2008 12:02
Autorka je v obraze!

Jak čtu příspěvky některých přispěvatelů, docházím k přesvědčení, že

vůbec nepochopili, co měla pisatelka na mysli. Včerejší pořad VM mně v

tom pouze utvrdil. Ministranti si dělají co chtějí a zkouší, co to

všechno s námi udělá.

0 0
možnosti

Jirka z Varů

7. 1. 2008 12:32
Re: Autorka je v obraze!

Vážený pane sebr, pokud patříte ke specifické skupině  našich občanů, která na vše nadává a přitom umí perfektně kličkovat ve výhodách každého systému, pak se Vám článek pisatelky opravdu musel líbit. Já jsem již senior ale prožil jsem"komunistické"zdravotnictví. Nepřeji Vám to a proto mé ladění příspěvku je negativní vůči pisatelce. A pokud Vás otázky VM rozčiluji, vypněte prosím televizi. Já panu Moravcovi mohu pouze závidět jeho trpělivost s arogantním "česko-německým" ředitelem p.Drymlem. To byla opravdu ukázka vrcholného "Rathismu" a péče o nás, pacienty. Promiňte mi mou reakci a zdravím.

0 0
možnosti

Jirka z K.Varů

7. 1. 2008 11:46
Překvapení

Vážená paní Formánková,kdysi jsem Vám vyjádřil podporu ve Vaší odvaze reprezentovat svoje názory "jako obyčejná ženská".  "Povýšila" jste na VIP. Pokud se pamatuji, požádal jsem Vás, zda byste občas "netnula"do našich politiků. Je mi líto, že se musím přidat k té skupině diskutujících, jenž tento příspěvek nazývají "slátaninou". Pokud občan chce něco pochopit, informace si sežene a neposlouchá přiblblého Ratha a skupinu kolem něj. Této skupině jde jenom o získání laciných preferencí na tomto citlivém tématu a je mi líto, že jste, při Vaší nesporné inteligenci, na tuto ubohou rétoriku přistoupila. Já se jako pokusný králík necítím a oceňuji, že pan Julínek se pokouší o skutečnou revoluci v našem nemocném zdravotnictví. Pokud se povede - smeknu, pokud ne, ocením pokus a snahu. Politik nemůže říct "lidi, odpusťte si jedno pivo, či lahvinku vína, krabičku cigaret a pak žádné poplatky nepocítíte". Já si to však říci mohu a hned vše vidím úplně jináč, než Vy. Nemoralizuji, konstatuji.Zdravím

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3887x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka