Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

7. 1. 2008 16:00
Jako vždy - absurdity

Zákon byl "puštěn mezi lid" tím, že byl zveřejněn ve Sbírce zákonů (viz Zákon o sbírce zákonů a ...).  Dnem  v zákoně uvedeným nabývá zákon platnosti. Ať má paní Formanová či pan Paroubek jakékoliv názory. Je tedy od toho okamžiku závazný pro všechny občany státu, včetně vlády či různých ředitelů.

Zákon obsahuje nepříjemnou chybu. Pro rodiče těch dětí opravdu hrozivou. Jenže - už jste viděla zákon, který obsahoval alespoň 10 stran a přitom byl bez chyb?

Kolik je u nás nemocnic? 70? 100?  Takže za automaty se vydá 200÷250 mil.? Kolik se vybere?

Není úplně pravda, že se poplatky na Slovensku neosvědčily. Jen premiér před volbami sliboval (obdobně, jako dnes Paroubek), že všechny reformy zruší. No, protože by to byla blbost, zrušil to, co nejméně bolelo - poplatky.

Jo - a stvrzenky jinde vám nevadí (já jen, že všechny jsou pouze z našich kapes).

0 0
možnosti

Kata

7. 1. 2008 14:47
Otázka pro všechny

Všichni, kdo tak vehementně obhajujete reformu, případně nesouhlasíte s autorkou (nebo jí vyloženě napadáte) jste zdraví? Předpokládám, že ano. Ať mi svůj souhlas s reformou vysvětlí člověk, co se ho to opravdu nejvíce týká (důchodce, chronicky nemocný), prosím.

0 0
možnosti

Nefin

7. 1. 2008 15:07
Re: Otázka pro všechny

Hm,hm to je ale přeci špatně položená otázka, řekl by náš prezident...

Reforma zdravotnictví se milá Katy týká nás všech, nemocných i zdravých. Jestliže část toho, co zaplatím v rámci solidarity jako zdravý spotřebuje např. osamocený důchodce, simulant, nebo namakačenko co doktora potřebuje k legalizaci flákání, dotýká se mi to velmi. Já jsem srozumněn s tím, že přispívám na potřebné. A  když minimální poplatky jenom o pár procent eliminují zneužívání lékařské péče a tím zbude více na potřebné, nezbývá než připustit oprávněnost reformy. Výsledky budou zřejmé až za nějaký čas a tak nemá cenu dělat hned při spuštění negativní závěry.

Spokojená s vysvětlením? 

0 0
možnosti

Jirka původní

7. 1. 2008 14:43
ale jo Paní hano...

ty poplatky jsou vlastně nejviditelnější. Ono zas tak nezáleží na penězích kolik kdo bere, ale na tom, kolik co stojí. Ta zdravotní péče je všude stejně drahá. Čím se to liší, jsou mzdové náklady. Ale, když si uvědomíte, že "pokladnoví" lékaři, jsou na tom stejně špatně jako doktoři u nás....tak je vše jasnější. Ti bohatí lékaři, jsou bohatí proto, protože majíá peníze z komerčního pojištění. Pokud se to nezavede i v kotlině, tak to spadne na zadek, neb to jinak dopadnout nemůže. A neargumentujte důchodcema, dětma, chudýma....to není argument, ale demagogie a Vy k tomu přeci máte daleko, že ano :-)

0 0
možnosti
MF

neutral bloke

7. 1. 2008 14:30
0 0
možnosti

Hana F.

7. 1. 2008 14:14
Martin

Zbytečně předepisované léky?

Proč je tedy lékaři zbytečně předepisují?

Co z  toho mají?

0 0
možnosti

Martin

7. 1. 2008 14:24
Re: Martin

1) spokojeného pacienta - jak by asi reagovala většina pacientů, kdyby odcházela jen s doporučením, že si má lehnout a pít horký čaj ?  Prakticky vždy k toto doporučení doprovází recept na Paralen, nosní kapky, ...

2) motivační programy některých farmaceutických firem ...

3) paradox našeho zdravotnictví - pokud by lékař začal na předepisování léků šetřit, sníží se mu základ pro výpočet jeho limitu na další období od zdrav.pojišťovny, takže by byl vlastně sám proti sobě, protože nižší limit by pak pojišťovna u něj považovala za standard.

Tato opatření považuji za sice bolestná, ale chceme-li, aby naše zdravotnictví fungovalo lépe než dosud, nutná.  Ale také jsem proti tomu, aby poplatky musely platit např. děti !

0 0
možnosti

Hana F.

7. 1. 2008 14:09
Nefin

No, když ona ta reforma má chyby už od záčátku, což přiznal i sám prezident, tak nevím, proč  bych ty chyby nemohla kritizovat.

Už jenom ten fakt, že obava, že  důchodcům se značně omezí přpístup k lékařům se potvrdil na Slovensku, kde pak poplatky zrušili, a u nás se přesto zavádí, ve mně důveru v refomu rozhodně nevzbuzuje.

A že vyvolávám nepokoje? Leda tak ve Vás. Lidé mají na věc svůj názor, což se potvrdilo pod článkem. 

0 0
možnosti

Nefin

7. 1. 2008 14:30
Re: Nefin

Přiznání prezidenta budu brát vážně až přizná své chyby z doby jeho působení v ekonomice. Jako autoritu v hodnocení reformy zdravotnictví ho neberu.

Vůbec vám neupírám právo kritizovat chyby, ale prokazatelné, založené na faktech a ne na obavách. A Slovensko moc neuvádějte, tam šlo při zrušení poplatků o populistické získání hlasů při volbách.

A pokud máte obav o důchodce, co takhle napsat ostrý protestní blog proti nesplnění slibu přidání 1000,- Kč penzistům ze strany ODS před volbami.

A ještě, je rozdíl vyvolávat nespokojenost a nebo nepokoje.

Co budete psát, až se odváží koalice udělat pořádnou reformu s dopadem na příživníky a lidské pijavice ? 

0 0
možnosti

Iva

7. 1. 2008 13:27
Nesouhlasím

Rv

0 0
možnosti

Zuzka

7. 1. 2008 13:21
Karma

R^Paní Formánková, pěkný, výstižný článek.

0 0
možnosti

Hana F.

7. 1. 2008 13:11
Nefin

Vysvětlení pro Vás: v článku o těchto částkách zmínka není, to vy je pořád předhazujete a řešíte tu něco o čem v článku není řeč.

Je velký rozdíl mezi novými prvky a chybami v reformě.

Pokud vím, ta reforma se týká pacientů - laiků.  Podle Vás ji  teda my pacienti nemůžeme kritizovat, i když má evidentní chyby?  Nebo k tomu musíme mít zvláštní odvahu?

A vy jste odborník, že kritizujete laiky?

 Za projev cynického individualismu považuji odsuzování lidského soucítění, to jsem napsala jasně, tak prosím nepřekrucujte má slova. 

0 0
možnosti

Nefin

7. 1. 2008 13:31
Re: Nefin

Chápal bych vaše výhrady tak po roce fungování nových prvků ve zdravotnictví, ale odsoudit začátek skutečné reformy vaším způsobem je podle mého jen vyvolávání nespokojenosti. Jistě za poštovní služby a jejich zdražení dáte více než za poplatky za lékaře, ale napsat o tom blog by asi prošlo bez odezvy. To jen pro příklad. Jsem přesvědčen, že vám v tomto výtvoru nešlo o obsah ale o ohlas. A to vzhledem k vašim dalším blogům snad nemáte zapotřebí. Nebo jste již vyčerpala invenci, neotřelost a humor?

0 0
možnosti

Hana F.

7. 1. 2008 13:01
Tomáš Fiala

Kdo chce pochopí, kdo chce psa bít, hůl si najde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka