Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hana F.

8. 1. 2008 10:07
Jirka původní

Jirko až u nás budou průměrné platy jako jinde ve světě, tak pak můžu srovnávat standardy.

Já se nezříkám osobní zodpovědnosti. Já osobně so větčinu léků kupuji za svý, takže poplatek za recept či návětevu u doktora pro mě není problém.

Jenomže není lhostejný osud těch, kteří lékaře potřebují a tyto poplatky jim omezují přístup k lékaři.

A nebudu státu platiti žádné daně ani pojištění, pak od něj nebudu chtít, aby plnil svou sociální povinnost.

Nějak zapomínáme na to, že státu platíme za všechno a on má vůči nám také nějaké povinnosti. Např, takové aby všem zasjistil základní dostupnou lékařskou péči bez ohledu na to, jeslti na ní máme nebo ne.

0 0
možnosti

Jirka původní

8. 1. 2008 10:20
Re: Jirka původní

ale paní Hano.....nemusíte platit. Stačí když na úřadě dostanete potvrzení, že jste "sociální případ" a je to. Nic na světě není samozřejmé, na nic není automatický nárok. Jenom smrt je jistá. :-)

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 9:05
Kata

Já zase souhlasím s Vámi. Lidé většinou posuzují reformu podle své současné životní úrovně, ale málokdo si uvědomí při dlouhodobější nemoci se může dostat  do finančních potíží, protože mu o dost  klesnou příjmy, a chtěla bych vidět, všechny ty zastánce reformy, co by říkali kdyby z nemocenské měli platit živobytí a ještě všechny ty poplatky. 

0 0
možnosti

Jirka původní

8. 1. 2008 9:49
Re: Kata

paní Hano.....každý je odpovědný sám za sebe v první řadě. Netuším, proč by se o mne měl starat někdo jiný. Stejně tak o moje děti a moje rodiče. A stát není dobrý "otec" všechno rozfrcá dřív, než to je smysluplné.

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 9:01
Jirka původní

Jirko, to snad nemyslíte vážně, že nezáleží na tom, kolik kdo bere? Jestli ano v tom případě na drahou zdravotní péči nebudou mít dvě třetiny obyatel v ČR, kteří nedosáhnou na průměrný hrubý plat cca 21 000 Kč.

Argumentovat dětma,  důchodcema a chudýma není demagogie, protože  dvě třetiny obyvatel se budou děsit nemocí či hospitalizace  v nemocnici, protože na to nebudou mít. Budou se muset zadlužit, vracíme se do doby dřevního kapitalismu.

0 0
možnosti

Jirka původní

8. 1. 2008 9:47
myslím to vážně...

ono je to logické, stačí napsat standardy, které jsou běžné ve světě a na co vlastně máme nárok při standardním pojištění. A na nadstandardní služby, léčení se pojistíte zvlášť, v čem je tedy problém.

Před rokem jsme zařizovali tchánovi, nový kyčelní kloub v zahraničí, protože měl čekat  5 měsíců..... na "výměnu" A co bylo nejhorší, nemohl si vybrat lepší kloub, neb to je zakázané a mohl si vybrat pouze variantu "horší" A tak je to se vším. Nikdo se nikam nevrací, jen se narovnávají podmínky.

0 0
možnosti

Hana F.

7. 1. 2008 22:01
Old Dog

V těchto oborech neplatím, žádné pojištění, takže Vaše otázka je irelevatní a mimochodem za kadeřníka 0 Kč, kadeřím se sama. A ušetřené peníze investuji do léků, které si kupuji za hotové.

0 0
možnosti

Hana F.

7. 1. 2008 21:57
Jiří Mlejnek II

Já vím,že jsou mezi nimi hlavně chroničti nemocní lidé a ty mají být od poplatků osvobozeni. Takže  nevěřím, že počet návštěv u lélařů se omezí.

Myslím, že  řeči o simulantech  jsou jen alibistické řeči politků na obhajobu reformy.  Já bych si nedovolila tvrdit, že těch simulantů je takový počet, aby ruinovali naše zdravotnictví.

Plýtvání vidím např, v tom, že jednomu pacientovi dělají stejná vyšetření zbytečně několilkrát, přitom by stačilo, kdyby měl pacient k dispozici příslunou dokumentaci. 

Jak je vidět, každý máme jiné zkušenosti a názory, což ale neznamená, že to vůbec nechápu, protože zrovna tak já bych mohla označit  váš názor za nic nechápající.

0 0
možnosti
PM

Merk

8. 1. 2008 11:25
Re: Jiří Mlejnek II

"řeči o simulantech jsou jen alibistické řeči politků na obhajobu reformy" Aha. Takže to, že máme nejčastější návštěvy u lékaře široko daleko je lež. Nebo důsledek geopatogenní zóny?

"Plýtvání vidím např, v tom, že jednomu pacientovi dělají stejná vyšetření zbytečně několilkrát, přitom by stačilo, kdyby měl pacient k dispozici příslunou dokumentaci." Která konkrétně vyšetření?

0 0
možnosti

Hana F.

7. 1. 2008 21:57
Jiří Mlejnek I

Vážený pane ve svém okolí neznám člověka, který by si chodil k doktorovi pro recept na paralen či kapky do nosu.

Tyto lléky si kupují sami v lékárně, zrovna tak moje rodina. On totiž normální člověk pokud nemusí, k  doktorovi nejde.

 A jak víte, že všichni, kteří navštěvují často lékaře jsou simulanti?

0 0
možnosti

Hana F.

7. 1. 2008 21:43
Martin

No právě, že je ten systém špatně nastavený, v tom vidím hlavní problém a poplatky to nezachrání, protože lidé stejně na léky už tak dost doplácí a ten paralen si koupí stejně i bez receptu.

Nejsem přesvědčená, že ty peníze zdravotnictví zachrání, jediné co považuji za správné,aby paciensti platili v nemocnici za stravu. 

0 0
možnosti

Petr M.

7. 1. 2008 19:34
Nemohu souhlasit

a) poplatky nebyly zavedeny kvuli tomu, ze ve zdrav. nejsou penize, ale proto, aby se nechodilo zbytecne k doktorovi

b) reforma na Slovensku se osvedcila, ale bohuzel populisticky Fico poplatky zrusil, to nema s osvedcenim ci neosvedcenim nic spolecneho....

0 0
možnosti

Old Dog

7. 1. 2008 16:19
Kolik co stojí

Haničko, jste schopna nám sdělit kolik peněz ročně dobrovolně vynaložíte na parfumerii , kadeřníky a podobné ??? Je to jistě mnohonásobně víc než za lékařskou péči! Nebylo by rozumnější trochu ušetřit na doktory ?

0 0
možnosti

Jiří Mlejnek

7. 1. 2008 16:12
Myslím, že to vůbec nechápete ....

Vážená paní, problém s reformou zdravotnicví se mě velice týká, neboť jsem již více jak 10 let částečně invalidní a závislý na lécích, na které celou dobu připlácím v průměru 450,- kč měsíčně což je  cca 5400 ročně.  Takže jaké zdravotnictví zadarmo ??? Pokud však bude existovat jakási maximální hranice, jak se změní moje poplatky ? Nejvíce mi však vadí plná čakárna lidí, kteří chodí pro paraleny , kapky, a acylpyriny aby ušetřili šest korun !! Ano oni stráví hodinu v čekárně, pak čtvrhodinu u lékaře, zaměstnají sestru, lékaře, lékárníka, který musí recept zpracovat a pojišťovnu, která to nakonec zaplatí (většinou až za dva měsíce). Víte kolik to vše stoji? Není opravdu rychlejší a jednodužší si jít ten paralen za 9 korun koupit a ušetřit i spoustu míst v čekárnách??? A co české simulantsví - největší v Evropě , které v nepřímé úměře klesá s úrovní vdělání a a výší platu ??? Proč jsou OSVČ 5x méně nemocní než zaměstnaci ?? Tady nám utíkají miliardy......

0 0
možnosti

Teta

7. 1. 2008 16:37
Re: Myslím, že to vůbec nechápete ....

Jiří a bude to čím dál  horší . Léky na hlavu se do maximální hranice nepočítají a navíc patří k těm nejdražším. Jiří, myslím , že na tebe brzy přestanu přispívat , protože si jen spočítej, co už jsi mě za těch deset let stál peněz

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3887x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka