Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hana F.

8. 1. 2008 11:15
Josefaprav

No jasně, soucítím se sociálně slabšími ,tak jsem bolševik. Jak jinak, že?

Mužský svět musí rozdělený svět na týmy, aby se v něm vyznal.

Sociálně potřební to je jen samá lůza. která chlastá, kouří a nemaká.

Důchodci polykají haldy léků a zapíjí to  rumem.  Mladé rodiny s dětmi všechno pohulí a propijí a prosází. Chátra jedna. Jen at platí jak mourovatí.

A já jsem hnusná bolševička, fuj!!!

0 0
možnosti

Kamil

8. 1. 2008 11:17
Re: Josefaprav

Lidi jako vy mluví stále o sociálně slabých. Ale kdo to je? Umírá u nás někdo hlady? Nebo jsou to jenom imaginární postavy v politickém boji? Já tvrdím, že ano...

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 11:10
Jirka původní

3650 Kč To je podle Vás rezerva na dlouhodobou nemoc?  Tak maximálně na poplatky za recepty a návštěvu u lékaře a doplatky na léky pro dva lidi..

0 0
možnosti

Jirka původní

8. 1. 2008 11:26
Re: Jirka původní

ale no tak.....paní hano, myslím, že jsem chodím dost dlouho na to,aby jste věděla, že těch 10K je příklad. Takže holt nebudou kouřit a místo za cigára, hodí do kasičky víc. Je to vyzkoušená praxe. Pokud jsou to důchodci bez příjmu, tak má fungovat rodina, tedy děti. Však si je jistě vychovali dobře.....

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 11:02
Jájina

Už jednou jsem vysvětlovala Jirkovi z Karlových varů, že Ratha neposlouchám.

A  Jirkovi Původnímu jsem psala, že prostě čistě žensky soucítím s těmi ,kterým ty poplatky omezí přístup k lékaři, protože na něj nemají, např. mladé rodiny s dětmi.

Nechápu, proč se do toho musí stále tahat politika a proč člověk soucítící s jinými musí být Rathovec nebo levičák. 

A co se týká těch důchodců, tak oni ty léky nepolykají pro srandu. Nechci nikomu sahat do svědomí, ale nikdy nevíte, jak dopadnete vy jako důchodce, jestli nebudete muset polykat také haldy léků. Civilizační choroby se nevyhýbají nikomu.

A jak už jsem také psala, neznám ve svém okolí nikoho, kdoby si nechal předepisovat paralen, ani v lékarně jsem toho nebyla svědkem, nevím, kde tyto informace berete. Není to náhodou vliv medíální masáže některých politků?

0 0
možnosti
PM

Merk

8. 1. 2008 11:06
Re: Jájina

Údaje o předepsaných Paralenech se dají jednoduše ověřit na zdravotní pojišťovně. Argument s tím, že to nikdo v něčím okolí nedělá, je zcela mimo mísu. Nikdo v mém okolí nemá AIDS. AIDS neexistuje.

0 0
možnosti

Kenavp

8. 1. 2008 11:02
Nestrašte, vy bolševici!

Všem, kdo tady "skučí", že nebude mít na poplatek u lékaře, bych chtěl připomenout dle statistik desítky miliard  korun prosázených a  prolitých hrdlem ročně. A je známo, že tyto výdaje jsou "přirozenou" součástí životního stylu především sociálně "slabých" vrstev. Když si odpustím dvě piva měsíčně, mám na lékaře. Co tady všichni strašíte?

0 0
možnosti
JB

Josefaprav

8. 1. 2008 11:09
Re: Nestrašte, vy bolševici!

Hlavně, že jste do skupiny alkoholiků a gemblerů nezapomněl stejně jako Cikrt zahrnout i děti od kojenců až do 15ti let a důchodce. Ta dvě piva si odpusťte, to je váš problém, já alkohol nekonzumuji ani nekouřím a nesázím ani Sportku, protože na to jako důchodkyně prostě nemám!

0 0
možnosti
JM

J i ř í

8. 1. 2008 10:59
Jak je to jinde?

Podíval bych se nejprve, jak je to v zemích, kde zdravotnictví funguje. Pak bych poplatky kritizoval.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

8. 1. 2008 11:11
Re: Jak je to jinde?

To byste nejprve musel najít zemi, kde pochopili, že aby zdravotnictví fungovalo, tak za něj lidi musí platit.

0 0
možnosti
PM

Merk

8. 1. 2008 10:56
To jsou zase kydy

"A co když se reforma v praxi neosvědčí, jako se to stalo na Slovenku a bude zrušena?" Na Slovensku se reforma osvědčila. K veslu se ale dostali socanští populisti, kteří ji "pro blaho lidu" zrušili.

0 0
možnosti
S

spieler

8. 1. 2008 11:52
Re: To jsou zase kydy

Měl by sis uvědomit,že každá vláda by měla pracovat ,,pro blaho lidu" a ne pro jeho utrpení a svoje plné koryta.

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 10:52
Jirka původní

Jirko,  vy žijete v jiném světě asi.  už jednou jsem psala, že dvě třetiny lidi nedosáhnou na průmerný plat a jsou rádi že svými příjmy vyjdou při zapacení základních potřeb. Vysvětlelte mi, jak si mají ušetřit nějakou rezervu.

To je pořád dokola.

0 0
možnosti

Jirka původní

8. 1. 2008 10:59
Re: Jirka původní

ale to není moje chyba, ale pravděpodobně jejich.....nezlobte se, ale nevidím jeden jediný důvod, proč si nedat do kasičky každý den 10K.....schválně, kolik to je za rok?

0 0
možnosti

Jájina

8. 1. 2008 10:44
Rathova argumentace...

Milá paní Formánková, a jak dlouho myslíte, že by to ještě fungovalo, aby pojišťovny proplácely desítky miliónů - neli víc - za paraleny apod. na receptech, co si důchodce vydyndá na svým obvoďákovi při každotýdenní návštěvě ordinace? 30 káčé není tak závratná částka aby mi to vůbec stálo za úvahu! Nebo 60 za den v nemocnici, to samé, i ten nejchudší důchodce se za něco stravuje.  A když někdy vidím v lékárně jak starší lidi fasují léky doslova po kilech... No tak ať si za to taky částečně zaplatí. Já se jako pokusný králík teda rozhodně necítím! A už čas skoncovat s myšlenkou, že zdravotnictví je zadarmo, tohle je jen první krůček...

0 0
možnosti
JB

Josefaprav

8. 1. 2008 11:04
Re: Rathova argumentace...

Neznám lékaře, který by předepsal Paralen. To je stejný blábol jako v brožuře MZ, že děti a důchodci mohou platit, protože v alkoholu a hazardních hrách utratí miliardy Kč. To jsou těžko vyvratitelné kecy, které mají jen zakrýt skutečnost, že vláda, ministerstva a VZP neumí hospodařit a z peněz na léčení pacientů si staví paláce jako kdysi KSČ. Zdravotnictví není zadarmo, každý poplatník platí zdravotní pojištění a ještě se skládá na operace dětí v zahraničí. Pokud vám váš lékař předepisuje na recept Paralen, pak je on špatný lékař a vy vyčůraná pacientka.

0 0
možnosti
EB

Eva Bednářová

8. 1. 2008 10:36
jednoznačné

Rozhodně jsem pro reformu,ale jsou věci, za které by se platit nemělo, např. minka v porodnici, s tím zásadně nesouhlasím. A to, že pouští poslanci v platnost nepřesné, špatné a neúplné zákony? Na to jsme si snad zvykli? Není to poprvé ani naposled.

0 0
možnosti

Jirka původní

8. 1. 2008 10:39
Re: jednoznačné

proč si myslíte, že by děcka neměli platit. Já dokonce bych chtěl, aby  rodiče museli platit za svoje děti i pojištění. Proč by stát měl suplovat rodiče?

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 10:24
Jirka původní

Já nejsem sociální případ, ale každý se jím může lehce stát, když onemocnění na delší dobu.

0 0
možnosti

Jirka původní

8. 1. 2008 10:33
Re: Jirka původní

samozřejmě, proto  musíte být na tu eventualitu připravena. Takže musíte mít rezervu, nejlépe finanční, pro takové nepříjemnosti. To je tak těžké pochopit?

Každý , kdo je jenom trošku odpovědný a přemýšlí , že tady bude déle než do konce kvartálu, si našetří, nebo připojistí, nebo oboje. Stát není od toho, aby se o všechno staral....ten má dělat důležitější věci, co občan neumí a dělat nemůže.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3887x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka