Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jájina

8. 1. 2008 11:48
Tak tedy odpověď

Víte paní Formánková, já mám TAKY sociální cítění. A právě proto si myslím, že sociální NENÍ když mají všichni všechno zadarmo. Že si rodina s dětmi nemůže dovolit platit poplatek u lékaře? To je zavádějící argument, to je jakoby rodina s pěti dětmi se všemi těmi dětmi chodila každej tejden k lékaři... Takových rodin moc není. Chápu, že třeba někde na Mostecku jsou takový lidi, který vytrhnou i dvě stovky, ale podle takových se nedá uzpůsobovat celý systém proboha!

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 11:47
Petrasso

Bingo, trefa do černého. Kdyby ve zdravotnictví nelby černý díry, jak  Vladimíra, vše by bylo o nečem jiném.

Jenomže než udělat nějaké systémové opatření proti úniku milionů je lepší sáhnout do kapes pacientů.

 A bude se plejtvat  vesel dál.

0 0
možnosti
PM

Merk

8. 1. 2008 11:51
Re: Petrasso

Systémové opatření proti úniku milionů resp. miliard se reformou právě udělalo. A následovat by měla další. S tím (snad jediným) musím souhlasit.

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 11:44
Merk

Ty důkazy si můžete ověřit, stačí se jen více zajímat o danou problematiku. Ale ono stačí nezaujatě přemýšlet. Jenomže o to Vám evidentně nejde, z vašich reakcí je je jasné, že hlavní je někoho napadat za názor, který není podle Vašeho gusta, že?

:-)

0 0
možnosti
PM

Merk

8. 1. 2008 11:47
Re: Merk

Mým cílem není nikoho napadat za názor. mým cílem je mýtit lidskou hloupost a omezenost. Jestli je nebe modré nebo zelené není věcí názoru. Kapišto?

Důkazy si můžu ověřit kde konkrétně? Zase se asi nic nedozvím, jen manipulační bláboly a lži, jako obvykle ve vašem podání, že?

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 11:38
Vladimíra Bošková

Díky za Váš názor.

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 11:35
Merk

To, že máme nejvíce návštěv u lékaře je fakt,  ovšem to neznamená, že tam vysedávají simulanti. tento argument byl použit zmanipulovaně.

Protože  příčin je několik.

1. Životní styl, zatímco na jinde jsou zvyklí radit se se svým lékárníkem a spíše se léčit sami, u nás jsme byli zvyklí poradit se s lékařem.

2. Vyšší návštěvnost, naopak může být důkazem větší zodpovědnosti za své zdraví, protože samoléčitelství může vést k mnohem horším chorobám.

Prostě příčin je více a tato statistika není uváděna objektivně, a proto  z ní nelze soudit, že jsme národ simulantů.

0 0
možnosti

Palo

8. 1. 2008 11:39
Re: Merk

z toho co jste tam napsal plyne zejimavy zaver:

Ti co casteji u nas chodi k lekari  jsou vice zodpovednejsi za sve zdravi. Jenze vice k lekari (pominuli duchodce) chodi lide s nizsimi prijmy. Proc ti steni  zodpovedni lide nebyli zodpovednejsi i pri studiich a pri rozvijeni sebe sama aby meli vyssi prijmy? Taky lide s nizsimi primy obecne vice kouri a piji - proc nejsou v tomto odpovednejsi za sve zdravi?

Muzete mi to prosim vysvetlit?

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 11:26
Kamil

Tak mi prosím Vás ukažte , kde jsem tuhle větu napsala a pak mi uveďte ještě  zdroj této bolševické  fráze.

0 0
možnosti

Vladimíra Bošková

8. 1. 2008 11:25
Jde o pseudoreformu

Rakousko nedávno zrušilo poplatek za návštěvu ambulance nemocnic, protože si ověřilo, že peníze pojišťoven nejsou tímto placením ušetřeny, poplatek mizí v černých dírách zdravotnictví, takže nepřinese žádný efekt. U nás peníze od občanů mizí v kapsách lékařů a ved. pracovníků nemocnic. Náklady na administrativu apod. budou nakonec vyšší než přínos, navíc se zvýší počet žadatelů o sociál. pomoc a část pacientů se z ambulancí přelije do náročnější péče z důvodu odkladu nutné péče.

0 0
možnosti
PM

Merk

8. 1. 2008 11:26
Re: Jde o pseudoreformu

Vladimíro, nejsi ty náhodou Libuše?!

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 11:24
Kamil

Pokud vím, tak nejsme v rozvojové zemi, kde umírá hlady. A pokud srovnáváme  ceny s vyspělými západními ekonomikami, měli bychom mít i odpovídající životní úroveň.

Ale i přesto kdyby se bezdomvoci neživli společně s potkany odpadky, umírali by nejen umrznutím ale i hlady.

0 0
možnosti
PM

Merk

8. 1. 2008 11:28
Re: Kamil

"pokud srovnáváme ceny s vyspělými západními ekonomikami, měli bychom mít i odpovídající životní úroveň" ???? Co to je za naprostý blábol? My jsme relativně CHUDÁ ZEMĚ. To se projevuje tak, že si prostě můžeme koupit méně, než lidé v bohatších státech. Naše životní úroveň je a ještě hodně dlouho bude nižší než na západ od našich hranic (ale zato pořád sakra vyšší než na jih a východ). Zvykněme si na to, konečně. Prosím.

0 0
možnosti

Kamil

8. 1. 2008 11:24
Bolševik

je člověk, který překrucuje fakta. Například argument, že dvě třetiny lidí mají podprůměrný plat a proto není možné dělat jakékoliv změny je taková bolševická fráze. Proto je paní autorka bolševik

0 0
možnosti
S

spieler

8. 1. 2008 11:35
Re: Bolševik

Reformy se můžou dělat,ale ne jenom na úkor lidí s podprůměrným platem.A jestli budou reformy takto pokračovat,bude bolševiků přibývat.!

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 11:17
Jájina

Koukám, že jsme ve stejnou dobu měly stejnou myšlenku, jen jsme ji každá napsala jinak .-)

0 0
možnosti