Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hana F.

8. 1. 2008 13:36
Jirka původní

Tak konečně se shodneme  s těmi výkřiky :-)

Pepan se prý do diskuze neche zapojit nemá rád politická témata.

Povídky budou, ještě tam něco mám v archivu a něco snad napíšu .-)

Pohádky berete taky?

0 0
možnosti

Jirka původní

8. 1. 2008 13:46
Re: Jirka původní

ono jde spíš o to, že pravda je velice subjektivní věc.....vlastně mimo přírodních zákonů, nic takového neexistuje. Všechno stojí peníze ale jde o to kdo je nakonec zaplatí. Já zastávám pořád názor, že ta odpovědnost má být prvotně individuální, Vy zase, že se má do toho míchat stát víc než je nutné. Přesto Vás rád čtu a bude to i nadále....;-)

0 0
možnosti

Jana

8. 1. 2008 13:32
30 Kč na ORL + 30 Kč za lék při angíně stačit nebude !

Mám silnou angínu a zánět průdušek.Minulou středu jsem na ORL dostala antibiotika.Výtěr krku mi paní doktorka nedělala,prý se uvidí později, platila bych za výtěr dalších 30 Kč.Středeční návštěva ORL 30 Kč + 30 Kč za položku na receptu bez doplatku za lék.Nelepšila jsem se,naopak. V pátek na ORL jsem dostala jiné antibiotka - úhrada na ORL opět 30 Kč, 30 Kč za položku na receptu a 74,50 Kč doplatek za antibiotka (na účtence z lékárny mi do mého 5 tis.limutu započítají z doplatku léku pouze 19 Kč- o levnější variantě antibiotik mne neinformovali).V sobotu ráno mi bylo hodně špatně,závratě,zvracení.Musela jsem na pohotovost,kde jsem dostala nové antibiotika.Návštěva pohotovosti 90 Kč + 30 Kč v lékárně za položku na receptu.Celkem od 2.1.platby 314,50 Kč a stále nejsem fit. Kdybych mohla sama na vlastní náklady požádat laboratoř o výtěr krku,pak dle laboratoře  kdybych si mohla sama koupit antibiotika bez receptu,ušetřím poplatky za lékaře,na receptu a za výtěr a 2 hodinová čekání na ORL

0 0
možnosti
PM

Merk

8. 1. 2008 13:33
Re: 30 Kč na ORL + 30 Kč za lék při angíně stačit nebude !

A byt jste si taky postavila sama?

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 13:19
James Bond 007

Nevím, proč se odvoláváte na své kamarády, když jsem psala někteří muži.

Leda že byste je považoval za reprezentativní vozrek společnosti. Nic méně, vy tak uvažujete, to jste předvedl.

A když chcete kalsický příklad toho vnímání světa, tak se stačí podívat na týmové rozdělení politické scény a nejenom u nás.

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 13:16
Jitka Lenková

Jitko díky, že jsi upozornila na fakt, že článek je o něčem jiném než o poplatcích.

Nevím proč stále dokola se tu objevují ty a samé výtky, na které jsem už tolikrát odpovídala, :-)

0 0
možnosti

Jirka původní

8. 1. 2008 13:18
Re: Jitka Lenková

však sama dobře víte, že se vlastně tady nediskutuje, ale jenom vykřikují názory, bez ohledu na cokoliv. Nebo jste někde viděla nějakou diskuzi?

ps. Kde je pan Pepan?

pps. další povídky nebudou?

0 0
možnosti

Jitka Lenková

8. 1. 2008 13:05
Pořád dokola

To, co čtu v diskusi, je většnou irelevnatní demagogie. Článek je přece o něčem jiném! Mají pojišťovny dost peněz na to, aby platili svým pojištěncům zdravotní péči? Pokud ne, kde chybějící peníze vezmou?

1) mohou šetřit a zdravotnictví zefektivnit, plait méně za výkony

2) mohou ždímnout stát formou oddlužení apod.

3) ždímnout své pojištěnce zvýšením pojistného (momentálně politicky neprůchodné) anebo oškubávat pacienty peříčko po peříčku (po 30 Kč)

Zvolila se cesta nejmenšího odporu. je to ale správná cesta? O tom je článek a ne o tom, kolik lidi utratí za cigarety, sázky, kosmetiku apod. To je ten člávěk opravdu tak obtížně k pochopení?

0 0
možnosti

Markéta

8. 1. 2008 13:19
Re: Pořád dokola

Faktem je, že chodíme k lékaři  a marodíme 2x více, než je ve vyspělém světě běžné. Faktem je, že se za rok 2006 vyhodilo léků za 10 miliard (těch, co lidé vrátili do lékáren jako nespotřebované).

Ano zvolila se cesta nejmenšího odporu a jak vidíte, pro někoho je to otázka života a smrti (alespoň tak se to snaží podat). Jak poplatky budou či nebudou účinné se uvidí časem.  Rozhodně je pro mě jako daňového poplatníka nepřijatelné, sponzorovat zdravotnictví jednorázovým oddlužováním ze státního rozpočtu, jak k  tomu bylo v minulosti několikrát přikročeno. Tady je potřeba reforma celého zdravotního systému tak, aby byl zcela soběstačný. Jenže z dob minulých máme jaksi zažito, že je povinností státu se bezplatně o nás postarat. Ať již se svým tělem nakládáme jakkoliv.

0 0
možnosti

Hana F.

8. 1. 2008 13:00
James Bond 007

Pane  Bonde, musím se už smát ,už jednou jsem to tady psala, že někteří muži holt musí mít svět rozdělený do týmu, aby se v něm vyznali. Zvláště pak Ti , kteří se nevyznají v citové oblasti žen.

Abyste se ve mně vyznal, musel jste si mě zařadit do týmu a podsouvat mi myšlenky někoho a určit proti komu bojuji.

A představte si, že já za žádný tým nekopu a kdyby tuhle refomru zavedla jiná strana, tak  ji budu taky kritizovat. Je mi jedno, jestli je to levá nebo pravá.

Chápu, že jsem Vám ted udělala ve Vašem vnímání světa zmatek, ale budete se s Tím muset nějak vyrovnat. Ale vy to zajisté zvládnete, jste přeci James Bond :-)

Počítám i s tím, že to co jsem zde napsala, si vůbec nepřipustíte a budete trvat na svém bojovném rozdělění světa. :-)

0 0
možnosti

Jirka původní

8. 1. 2008 13:04
Re: James Bond 007

ale paní Hano, svět je opravdu rozdělen...a to mnoha hranicemi....bohatí, chudí..... chytří, hloupý.... pravicoví, levicoví....žádné třetí cesty neexistují. Vlastně je rozdělen svět i na ženský a mužský. Vidím to doma....Jestli si myslíte, že ženy to mají zmáklé a jistě by se na všem domluvili...tak jste nebyla asi nikdy v ženským kolektivu :-)

0 0
možnosti

PetrN

8. 1. 2008 12:41
Mám sociální cítění a jsem solidární

Mám sociální cítění a jsem solidární, a právě proto:

- podporuji platby u lékaře - neboť si aspoň všichni uvědomí, že NIC, ani naše zdravotnictví není zadarmo a také (snad) přestanou lidé lékaře otravovat se stupiditami

- podporuji platby za hotelové služby v nemocnicích u všech, neboť doma by za stejné věci platili daleko více a navíc - může být něco méně solidárního, než chtít jídlo a "postel" v nemocnici zadarmo, zatímco pak chybí peníze na skutečnou léčbu smrtelně nebezpečných chorob a stavů?!

- podporuji platbu 30 Kč za položku receptu, neboť platit ročně miliardy za superpyriny a ibalginy z fondů zdravotních pojišťoven znamená, že ony miliardy pak chybí na léčbu smrtelně nebezpečných chorob a stavů!

A tak bych mohl pokračovat...:-)

0 0
možnosti
JB

Josefaprav

8. 1. 2008 12:53
Re: Mám sociální cítění a jsem solidární

Naprosto souhlasím s platbou v nemocnici a klidně by mohla být 100,- Kč. Nemocnici to ušetří náklady na provoz a bude mít víc peněz na investice a platy lékařů, v nemocnicích mnohem menší než v soukromém sektoru. S platbami do kapes lékařů a lékárníků však nesouhlasím, protože to jsou výdaje navíc. Nebo si myslíte, že snídani a večeři nahradím hrstí léků?

0 0
možnosti
JB0

James Bond 007

8. 1. 2008 12:36
4U

Paní Hano F., Vaše názory jsou typickou argumentací jisté skupiny lidí, myslím, že sama dobře víte jaké, když do ní patříte. Velice, ale opravdu velice mě dojímají srdceryvné nářky o soucítění, starých lidech, dětech, podprůměrných příjmových skupinách a staré tetce z Horní Dolní, která na to nemá, ale dejte si ruku na srdce a poctivě sama sobě řekněte, o co Vám jde, psát to sem nemusíte. Jednoduše bytostně nesnášíte současnou vládu, která ať udělá cokoli, bude to vždycky špatně. Ohledně ekonomických aspektů současné reformy ovšem nevíte ani ťuk, protože by jste jinak věděla, ovšem kdyby jste chtěla vědět, že o žádných 30 Kč tady nejde, nemluvě o tom, že jsou kompenzovány daňovými úpravami. Ve své vášni bojovnice za lidská práva lidem vlastně škodíte, ale to není žádný div, to už tady jednou bylo, měli to dokonce v oficiální terminologii, socialismus se to jmenovalo. Jak to bylo, je dostatečně známo. A Vy jste jedna z nich, nakonec jste to sama o sobě napsala, jediná Vaše pravda zde.

0 0
možnosti
JB

Josefaprav

8. 1. 2008 12:41
Re: 4U

Prosím, jak jsou kompenzovány daňovými úpravami důchodcům a rodinám s malými dětmi (nižší porodné, nižší mateřská dovolená)?

0 0
možnosti

Jirka původní

8. 1. 2008 12:23
myslím, že problém ve zdravotnictví

přesně "odkrývá" to jak člověk smýšlí o sobě a o svém okolí....respektive, jaké je jeho politické "ukotvení" .....  nejde vůbec o peníze a kolik kdo má v peněžence. ASle o to jak každý chce mít ospovědnost za svůj osud a život a kolik dovolí státu do něj zasahovat. Nejde o těch 30 K, nebo o to že na to někdo nebude mít, což je stejně hovadina. Jde o to, jak každý chce mít život. Tam, kde se stát montuje i do zdraví je to špatné. Jestli to takhle půjde dál, tak za chvilku bude zakázaný i to vepřo knedlo a pivo bude na lístky....je to jen příklad proboha

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

8. 1. 2008 12:17
Lžete autorko...

... když tvrdíte, že "na Slovensku se reforma v praxi neosvědčila". Nešlo tam vůbec o to, zda se reforma osvědčila nebo ne, ale o to, že k moci přišli Ficovi populisté a přestože jim velmi vyhovuje, jak reforma nastavila ekomonické prostředí, tak když proti ni tak strašně verbálně bojovali, vybrali si relativně minoritní záležitost, tj ty poplatky, a ty slavně zrušili.

0 0
možnosti
JK

DJara

8. 1. 2008 13:08
Re: Lžete autorko...

Přesně tak!  R^

 Zrušení poplatků na Slovensku bylo jen a jen politické rozhodnutí! Stejně tak, jak jím nyní hrozí populističtí dRathovci a podobní :-©

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3887x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka