Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milan

11. 12. 2007 18:45
250 příspěvků!

Je vidět, že to některé lidi moc a moc trápí.

Co takhle přečíst si k tomu třeba katolický katechismus?: http://www.katechismus.cz/

Tam jsou odpovědi na řadu otázek a je tam vysvětlen postoj věřících sdružených v největší církvi světa.

0 0
možnosti

Roman

11. 12. 2007 18:57
Re: 250 příspěvků!

Díky, nemám zájem ;-D

0 0
možnosti
9

99,5

11. 12. 2007 18:16
Tak ten Šipov

R^byla dobrá prdel na závěr. Čau Tonča!

0 0
možnosti

Tonička

11. 12. 2007 17:59
Co tu plácáte za nesmysly skeptikové!?

Nejste ani moc vzdělaní a už vůbec ne moudří. Nepochopili jste ani zblo z toho, k čemu dospěl akademik Šipov, myslíte si si, že cenu v USA dostal omylem? Žvaníte tu nesmysly a za vědeckými poznatky silně pokulháváte. Poděkujte za to svým učitelům. A hlavně je poproste, ať vás naučí slušnému vystupování v diskuzi.

0 0
možnosti

Roman

11. 12. 2007 18:58
Re: Co tu plácáte za nesmysly skeptikové!?

No od toho tady máme přece vás, abyste nám ty nejnovější vědecké poznatky vysvětlila ;-D Budu si asi vaše příspěvky zapisovat a třeba to výjde na slušnou humoristickou sbírku :-)

0 0
možnosti
9

99,5

11. 12. 2007 12:42
Nejvíc mě mrzí,

že se mi nikdo nepokusil odpovědět na 4 otázky z 9:48 hod.

0 0
možnosti

Luke

11. 12. 2007 13:23
Re: Nejvíc mě mrzí,

asi takhle, ja jsem verici, ale neda se rict ze v inteligentniho boha, no a pokud

teda existuje, coz nemuzu vyloucit, tak me napadaji dve varianty:

(i) buh je proste nedokonalej, viz. ten koncept boha jako malyho ditete, co si se vsim hraje jak maly decko

(ii) tak ty neduhy co te napadaji, to nemusi byt vubec neduhy - slepy strevo ma mit snad nejakej vyznam pro imunitu tusim, a buhvi jestli se neda najit neco pro ostatni veci: napriklad roztazena vagina je stvorena k tomu, aby si zeny uzily i s cernochy /kteri bodle dost bilych holek "smrdi"/ a tim zvysily genetickou diverzitu; na bolavych zubech se trebas da predpovidat to, ze se meni pocasi, nebo v zajmu zachovani zbytku chrupu neni od veci jit k zubari... no proste mame velkej mozek, ale na smysl vseho prijit nelze, pokud tedy existuje, pokud neexistuje viz. bod (i)

0 0
možnosti

pavel

11. 12. 2007 10:47
Evoluce, jak to vidím já

Ten slibovaný příspěvek k evoluci a co z ní vyvozovat. Pokud bůh neexistuje, pak je to celkem jednoduché, evoluce buďto probíhá zcela zákonitě, nebo proběhla dílem jakési neuvěřitelné náhody. Tak jako tak, není moc co řešit.

Pokud existenci Boha připustíme, vyvstávají dvě možnosti, buď evoluce a s ní i povstání živé hmoty z neživého je zákonitý proces, nebo je to proces řízený. Protože je to tak jako tak proces dlouhodobý, je většina důkazů už stracena a těžko se nám to kdy podaří hodnověrně objasnit.

Pokud je to ovšem proces zákonitý, musel by život velmi podobný našemu existovat i jinde ve vesmíru. Nalezení mimozemského života by pro mě osobně skutečně znamenalo v podstatě konečný důkaz pro správnost evoluce.

Ovšem, vzhledem ke vzdálenostem ve vesmíru a maximální rychlosti šíření informace je nepravděpodobné, že nějaký takový důkaz bude kdy podán - ať už šťastnou náhodou nalezení existence mimozemského života, nebo vyčerpávajícím prohledáváním vyvrácení jeho existence.

0 0
možnosti

pavel

11. 12. 2007 10:48
Re: Evoluce, jak to vidím já

Už jen dovětek. Takže se zase dostáváme v podstatě na začátek, nebo k obsahu původního blogu. Příroda se urputně brání tomu, aby filozofické problémy mohly být rozřešeny materiálními prostředky.

0 0
možnosti
9

99,5

11. 12. 2007 10:06
Nikoliv,

přečetl jsem si diskusi, která už mi včera unikla a protože bohužel dostala "standardní" průběh, v němž se já osobně cítím být bezdůvodně ponižován, reagoval jsem, jak jsem reagoval. Zkuste si - v klidu, jen pro sebe, odpovědět na ty otázky, které jsem položil. Zamyslet se nad  "břevnem v oku svém" nebo jak to správně je? Ještě se níže vyjádřím k té proteosyntéze a šmytec.

0 0
možnosti

Jarda

11. 12. 2007 10:35
Proč se furtundfurt patláte s tou evolucí?

Hranice mezi vírou a ateismem nevede konfliktem mezi kreacionismem a evolucionismem - ten je naprosto bezvýnamný.

Například katolíci i judaisté hlásají, že evoluce je způsob stvoření, technologický postup kreace. Nemají s Darwinem žádný problém.

To Vy, zdá se, máte problém.

0 0
možnosti
9

99,5

11. 12. 2007 9:48
Takže když se kreacionistům

- jako vždy - povedlo odvést pozornost od prázdnoty jejich vlastních představ k domnělé kritice myšlenky evoluce, položím jim jen pár otázek:

Jak vysvětlíte z kreacionistického pohledu věci, s kterými nemají evoluční představy nejmenší problém: Proč byl Tvůrce takový idiot, že nám např.: 1) udělal tak velkou hlavu, že výrazně stěžuje porod, bez lékařské péče s ohrožením života matky i dítěte? 2) nainstaloval hlavní oční nerv tak blbě, že komplikuje vidění a klade zbytečné nároky na nervovou soustavu? 3) nechal slepé střevo, které je zbytečné a nebezpečné? 4) udělal zuby tak pitomě, že nás naprosto nefunkčně bolí? Uvádím jen první věci, které mě napadly. Pokud nemáte vysvětlení rozumové, prosím, ale pak se neserte do myšlení o vývoji přírody.

0 0
možnosti

pavel

11. 12. 2007 9:59
Re: Takže když se kreacionistům

Vy jste se nám dneska nějak špatně vyspal, co? :-)

0 0
možnosti

Jarda

11. 12. 2007 8:13
Exístence věřících lidí ty nevěřící pohoršuje.

Věřící člověk nemusí nic říkat, nemusí svou víru nijak hlásat, nemusí nikoho přesvědčovat --- a stejně vzbuzuje nenávist ateistů. Stačí, že dá najevo, že on věří; stačí že pravidelně chodí do kostela a na veřejnosti se modlí před jídlem a hned je terčem nenávisti.

A čím je vzdělanější, tím větší nenávist proti němu vzplane.

0 0
možnosti
9

99,5

11. 12. 2007 9:39
Re: Exístence věřících lidí ty nevěřící pohoršuje.

Jsi paranoidní, je to přesně naopak. Přečti si tuto diskusi.

0 0
možnosti
M

musulman

11. 12. 2007 0:00
Věřit může, ale dokázat existenci

není schopen. A v tom to celé je. :-)

0 0
možnosti

Milan

10. 12. 2007 23:06
Tihle militantní ateisté by rádi zavedli

kádrové prověrky, aby mohli z vědeckého a akademického života vyloučit všechny věřící.

Pro ně v jejich omezenosti platí, že kdo věří v Boha jakožto všemohoucího stvořitele všeho viditelného i neviditelného nemůže, ba nesmí, být vědec.

A to, že tolik vědců zejména v oboru matematiky, logiky a fyzikálních oborů jsou věřícími lidmi (křesťané, judaisté a buddhisté) jim způsobuje mimořádná muka, o čemž nejlépe svědčí pozoruhodný počet příspěvků.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Programátor pamětník a živnostník, dříve odborný asistent na VUT. Asi ale nejsem ten správný vědec, protože jestliže skutečný odborník je tak specializovaný, že "ví všechno o ničem", pak mně se víc líbí "vědět nic o všem" - a taky o tom trochu přemýšlet.

Seznam rubrik