Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Choďte presvedčiť Palestínčanov, že dvojštátne riešenie by bolo fajn. Lebo oni chcú štát len jeden - od rieky až po more.

0 0
možnosti
PB

P18e89t66r 15B97u64r27i25a27n

24. 2. 2024 17:59

Žádný slib o nerozšiřování NATO do světa neexistuje a nikdy neexistoval. Minské dohody porušilo vždy a jen Rusko. Pan arcigénius by si je mohl aspoň přečíst, když už chce o nich plácat.

----

"Jsem kouzelný Džin a splním ti jedno, jakékoliv přání."

"Chci trvalý mír pro Izrael."

"Ty jsi se snad zbláznil, ne? To je nemožné. Musíš chtít něco jiného."

"Tak chci rozumět myšlenkovým pochodům Hornera."

"Ach jo, tak ukaž, kde leží ten Izrael?"

0 0
možnosti
Foto

člen výkonného výboru OOP Zahíra Muhseina v rozhovoru s holandským deníkem Trouw, ve kterém Muhsein uvedl:

„Žádný palestinský národ neexistuje. Vytvoření palestinského státu je pouze záminka pro pokračování našeho boje proti Izraeli. Mezi dnešními Jordánci, Syřany, Libanonci nebo Palestinci není žádný rozdíl.

O existenci palestinského národa hovoříme jen z politických a taktických důvodů, protože arabský národní zájem vyžaduje existenci samostatného palestinského lidu jako opozici k sionismu.

Suverénní jordánský stát, mající své definované hranice, nemůže vznášet nárok na Haifu, Jaffu, Berševu a Jeruzalém. V momentě, kdy vyhlásíme náš stát Palestina, nebudeme váhat ani minutu a spojíme Palestinu s Jordánskem. Chudák zaplatil to životem.

2 0
možnosti
Foto

Co jsou ta Palestinská území ????? Máte na mysli území na kterém jsou dva státy Izrael a Jordánsko a o jiném nevím. Žijí zde Arabové Drúzové, Jordánci. To je tak vše.

1 0
možnosti
IS

Pan Horner žije v přesvědčení, že mít za souseda lehce naředěnou verzi Islámského státu je (nejen) pro Izrael nějaká záruka bezpečnosti a slušných sousedských vztahů. Pan Horner je snílek, ostatně jako každý levičák páchající dobro.

4 0
možnosti
Foto

'pan' Horner je .....

1 0
možnosti
DR

Ne nadarmo se také téměř všichni tomu jeho "plánu" vysmáli.

0 0
možnosti
Foto

Cituji: "Měla by se uspořádat velmi transparentní konference o blízkovýchodním řešení, kde by mohly zaznít, pokud možno všechny požadavky a měl by se zvolit obecný garantovaný výsledek, který budou chránit všechny strany."

Jste naivní, nebo jen protiizraelský? Dle zkušeností, kdo bude za Palestinu ručit, že podmínky dohody bude dodržovat? Hamás?

9 0
možnosti
FL

Kdykoli Izrael Palestincům uvolnil nějaké území, nebo povolil uzdu, vždy toho zneužili ke zbrojení a boji proti Izraeli. Co byste pane Horner vzhledem k tomu čekal od Palestinců, kdyby vznikl nový palestinský stát na části území, když Palestinci chtějí území celé "od řeky k moři"?

1 0
možnosti
JP

Už jsou zprávy o Palestincích vystupujících proti Hamasu...Třeba to není ztracený národ. Ale bez správy Izraele nad tímto územím není mír možný.

3 0
možnosti
FL

Podle průzkůmů 75% Palošů požaduje likvidaci Izraele a stejné množství souhlasí s útoky Hamásu 7.10.

https://www.jpost.com/arab-israeli-conflict/article-773791

2 0
možnosti
JL

Pane Zdenku Hornere. Do 7.102023 meli palestinci moznost ukazat, jak si pretstavuji cast Panestiny se svym vedenim do budoucna. To co izraelite nasli, neni mozno vypovedet. Toto uzemi nebylo budovano k prospechu palesticanu, ale bylo budovano jeko zazemi pro zniceni souseda.

Kontrola Gazy pro budoucnost je obrovsky dulezita. Muze se vytvorit uzemi s bohatstvim pro lidske ziti nebo muze se stat zazemim pro zniceni souseda. Kazde jednani ztroskotava na tomto dulezitem bode.

Pane Hornere. Ukazuje to na vas mozek, ze nedokaze usporadat nutne predpoklady ukonceni boju a na konecne reseni pro oba narody. Vase clanky na to poukazuji. Pro muj mozek je to jednoduche snad pro muj vek. Kazda umluva MUSI byt podlozena dobou pro trvani teto umluvy a take s chovanim obou stran. Po skonceni teto doby je zde nutna rekolekce v pochybeni kazde strany a vytvoreni umluvy dokonalejsi. Tak je to jedina mozna cesta k dobremu souziti obou narodu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,76
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik