Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Samozřejmě, pane Chmelíku, uský politik Putin není výjímkou. Ale paní Trnková si ráda "kopne". Ponechme jí tu radost, možná že už jinou nemá. Srdečně Vás zdravím a přeji hezký nedělní večer.

2 1
možnosti
Foto

Ano, osobní zájmy a pokrytectví. To dnes převládlo v politice, nejen v naší, ale i světové. U nás je to evidentní - v myšlení politiků, zejména těch, co sedí u kormidla. A bohužel to netají, vůbec to neskrývají. Jejích počínání je tak průhledné (transparentní), že je to zřejmé i těm nejprostším občanů, kterými tito dnešní i jimi zvolení "kormidelníci" ostentativně pohrdají. Jen oni jsou přece nositeli těch pravých, prý "progresivních" myšlenek, a ten, kdo je nesdílí s nimi, je jimi různě nálepkován a nařčen z jakýchsi dezinformací... A když už nevědí "z které do které" straší nás, občany, válkou.

Ale komu válka prospěje, to neřeknou. Nám, obyčejným lidem rozhodně ne, leda těm, co se chtějí za každou cenu udržet u moci a vládnout světu. Je to bída, tak jsme si to my, co jsme naivně a důvěřivě v roce 1989 na náměstích zvonili kláči, nepředstavovali. Není ale třeba ale ztrácet všechnu naději, pravda (jako vždy) nakonec zvítězí - i když se toho MY již možná nedožijeme. Ta hrana nezvoní pravdě, ale chamtivosti, mocichtivosti a pokrytectví. Finance, moc a zbraně nejsou všechno a ten kdo je má, není neporazitelný - i když si to sám myslí. A co se týká, pane Hornere, těch náboženských směrů, vyznání - a hlavně náboženských uskupení a církví, máte pravdu. Skoro všechny hlásají, že ten jejich "Bůh je láska", ale samy se toho nedrží, v zájmu svého vlivu a moci, v praxi jednají s touto proklamovanou ideou v rozporu. Možná opravdu kromě budhismu, hinduismu a těch ostatních světových náboženství s bohy, kteří jsou smířlivější ke světu (přírodě) a milosrdnější k lidem, ke svým věřícím. Děkuji Vám, pane Hornere za Vaši úvahu. Karma. (P.s.: Zrovna se mi dostala do rukou audiokniha Pí a jeho život. Ddoporučuji).

3 3
možnosti
KT

Dobře jste to popsala. Putin je přímo ztělesněním chamtivosti, mocichtivosti a pokrytectví.

4 1
možnosti
VF

Už se těším, jak Vaše chaotické povídání uchopí Karel Trčálek.

2 2
možnosti
JK

Taky mi ta změť navozuje otázku, co nového, motivujícího či inspirativního chtěl underground přinést. Když je navíc lhář který ani nemá tolik cti v těle, aby se za své lži omluvil.

2 0
možnosti
Foto

Na světě žije 8 mld lidí. Podle americké agentury Pew Research Center 84% z nich věří v nějakého Boha. Početně sice stále ještě vedou křesťané, ale nejpozději do roku 2070 bude už nejvíc muslimů. Věkový průměr vyznavačů islámu je 23 let, křesťanů přes 30 let. Česko je v tomto směru atypické. Nejvíce ateistické v Evropě, ale pověrčivé až běda...

1 0
možnosti
JR

J63a91n 72R79á68ž

4. 2. 2024 18:25

Že jsou Češi většinově ateisté je uměle pěstovaný blud. Vznikl zcela nesprávným směšováním věřícího s příslušností k nějaké církvi. Mezi Čechy ne velmi rozšířená nechuť k církvím, ale to neznamená, že je mezi nimi stejně široce rozšířený způsob života bez víry v něco, co existuje mimo materiální podstatu bytí člověka.

1 0
možnosti
Foto

Takhle to dopadá, když píšete o něčem, o čem víte kulový.

5 1
možnosti
LT

Ale to jste si spletl, tohle není článek pana Zieglera, tam by váš komentář seděl lépe.

4 1
možnosti
MB

Nepochopil jsem, co jste svým blogem chtěl říct, resp. jak souvisejí monoteistická náboženství s korespondenční volbou a Karlem Čapkem. Je tu samozřejmě možnost, že blog žádnou myšlenku nemá a jedná se pouze o takové převalování mlhy z údolí do údolí...

11 1
možnosti
Foto

Začít o selhání monoteistických náboženstvích a přejít ke korespondenční volbě, to už je umění nevěřícího Tomáše. Pokud se nechcete smířit s tím, že každý občan ČR má právo volit ať je kdekoli, je to vaše věc a dá se o tom diskutovat. Jenže vy diskutovat nechcete. Odsuzujete jiné, že mají jen svoji pravdu a sám neuděláte nic jiného, než že zuby nehty hájíte pravdu svou. A do toho napasujete, že by se politici měli chtít hlavně dohodnout. Sám se přitom chováte jako oni.

14 1
možnosti
JL

Ti dva pode mnou to jiz rekly vystizne, pane Zdenku Hornere. Mluveni o volbe v zahranici je jednoduche. Reseni je take jednoduche. Je postaveno, jako uvnitr Ceska, na rodnem cisle volice. Databaze by mela mit tyto cisla k dyspozici na zastupitelstvi CR. Velmi snadne.

Mnohokrat jsem poukazoval na nedostatecnem rozdeleni moci v CR. To prostudujte a napiste novy clanek. U mne by jste byl hrdinou.

Nechte nabozenstvi cirkvy a neserte se do jejich uceni. Dnes uz nemame stredovek, kdy se palily vsichni neverici. Mame v nasi Ustave a na svere v OSN prava obcana teto zemekoule. Kdyz budete bojovat za tyto prava ve svych clancich, bude lepe. Jeste mnoho lidi premysli jako vy.

3 1
možnosti
PD

Když ona se ta církev již 1000 let ...do života všem ostatnim

0 1
možnosti
Foto

Další bramboračka. Protiřečit si dokážete hned v prvních dvou odstavcích. Tak co selhalo? Náboženství nebo lidé?

17 1
možnosti
JP

Bramboračka, guláš nebo šlichta.

6 1
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,57
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik