Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Hezké ideály/ty člověk mít musí/,ale jaksi kromě Pana Okamury,zde žije další

miliony jiných ideálů,hodnot,názorů,zkušeností,a ty přez den změnit nelze..../k lepšímu/

Píšete,že na vině je především morálka odpovědnost jeden k druhému,a 

s jedním dechem dodáváte,že je třeba změnit systém/více přímé demokracie např./

bude se volič rozhodovat zotpovědně/bez informací/,nebo spíš podle stavu svého 

prospěchu?...

5 1
možnosti
MP

Ano, to je dost častý rozpor zastánců přímé demokracie - teď lidé rozhodují špatně, proto je potřeba aby rozhodovalo co nejvíce lidí častěji o co nejvíce věcech.

netuším, kde by lidé měli brát čas na to neustále něco promýšlet a řešit, většina se rozhodne podle toho co uslyší od věrozvěstů Okamurova formátu, jako to dělají při současném systému.V

4 4
možnosti
Foto

Konkrétní příklady z mého regionu=všechny větší podniky!

Vlárské strojírny: privatizováno, cca do jednoho roku rozkradeno "managementem". Do 10 let z podniku, který zaměstnával 2500 lidí, zůstaly jen trosky budov.

Prabos Slavičín (Pivečkovy závody): privatizováno, rozkradeno, téměř zkrachováno. Přestože Pivečka usiloval o navrácení podniku a neustále upozorňoval Klause i Dlouhého na jeho rychlé rozkrádání, oba tito gauneři jej zcela ignorovali.

Svit Zlín (Baťovy závody): velká privatizace podniku v problémech zasadila smrtelnou ránu, rozkraden, zkrachován.

VaK Zlín: rozkradeno přímo pány politiky bez rozdílu barvy strany.

Spíše je těžké najít příklad, kde kuponová privatizace (a obecněji - jakýkoli projekt, pocházející a prosazený přímo Václavem Klausem) - přinesl této zemi něco pozitivního - dokážete nějaký takový konkrétní příklad najít?

5 0
možnosti
Foto

Zdejší systém nepřiřadil moji výše uvednou odpověď do správného vlákna.

Toto měla být reakce na dotaz pana Martina Páteho: "Můžete to nějak upřesnit? Co komu Klaus ukradl? Jsem mladý a nezkušený,

rád si to nechám vysvětlit a prosil bych konkrétní příklady".

4 0
možnosti
Foto

karma, není co dodat.

3 3
možnosti
MP

Není nad to, si to radši trochu pojistit. Co kdyby...R^V

1 4
možnosti
Foto

Výborný, skutečně prezidentský novoroční projev.

12 8
možnosti
ZB

Hannig? To už jsem někde slyšel, nejste Vy ten komik? Tahle hláška se Vám opravdu povedla...

4 4
možnosti
RS

Hezký článek, ale ten předpokládá, že tu lidi jsou nespokojeni a že těchto lidí je velká většina... spoustě lidí to vyhovuje, jak to je teď. Spousta lidí nebyla vychována tak, že se musí myslet nebo něco dělat, aby bylo lépe. A těchto lidí je víc, než se zdá... je těžké si uvědomit, že každý je primárně zodpovědný sám za sebe; a ještě těžší je se podle toho chovat...

4 0
možnosti
RK

Lidé jsou nespokojení, ale zároveň nejsou tak naivní, aby si mysleli že jim pomůže zvolení kdejakého hejkala za prezidenta. Lidé kteří chtějí prosadit změny kandidují úplně jinam.

2 3
možnosti
IH

Zajímavé, při vysílání Vesničko má středisková jsem myslela přesně na totéž - co by s takovým Otíkem bylo dnes........ Proč se takové množství lidí snaží nevidět tu manipulaci, aroganci a nezájem dnešních vládců. Proč si pořád namlouváme, že je to dobře a lépe než dříve? Zmizel zdravý selský rozum?

14 2
možnosti
RK

Řada takových Otíků byla zavřena v ústavu. Dnes jsou pro ně zřizovány chráněné dílny.

6 7
možnosti
RD

V některých pasážích se může zdát být text čistě populistický. Na druhou stranu, na rozdíl od jiných politický aktivních osob, uvádí i možná řešení. Jestli jsou špatná či nikoliv je možné ponechat další diskusi v odborných i veřených kruzích. Ve své podstatě má ovšem pravdu, ať se nám to zamlouva či nikoliv. Že byly některé idey zneužity minulým režimem neznamená automatický, že ony myšlenky jsou ve své podstatě špatné. Gausová křivka je všudypřítomná, proto i zde je ~ stejné zastoupení občanů, kteří si chcou jít vlastní cestou a občanů, kteří mají rádi "životní jistoty" i přes tvrdá pravidla z nadřízených míst. Nutný je parciální kompromisní konsensus. Socialismus za dob bývalého režimu, tzv. komunismu, nevyhovoval především té části osob, která chtěla jít svou vlastní cestou. Dnešní, tzv. demokracie nevyhovuje lidem, kteří chtěji ony životní jistoty, bohužel zůstala jim pouze ona tvrdá pravidla... Někdo snad uvidí na první pohled popis "pravičáka" na jedné a "levičáka" na druhé straně. Omyl. Jedná se o lidské vlastnosti, nemajíce s politikou nic společného. V podstatě jde o projekci známe/neznáme Maslowovy pyramidy potřeb. Někomu vyhovuje předposlední stupeň - uznání. Pro jiné je nedostatečný a své uspokojení nalezné až v posledním stupní - seberealizaci.

10 3
možnosti
JF

J95a62n 53F65i57a47l34a

2. 1. 2013 22:25

Zvracím duhu a vidím sluníčkové lidi

6 12
možnosti

"není možné nikdy spoléhat na nějaké neviditelné tržní mechanismy" 

Děkujeme pane Okamuro, že jste nám to sdělil. Protože jsme to bohužel zatím nikdy nemohli ověřit v praxi - díky socialistickému systému regulací, přerozdělování a korupce který u nás od nepaměti vládne.

11 4
možnosti
RD

A proto existují, zajíste ne kapitalistické, termíny ala dumping, monopol, oligopor s koluzmí atd. Neviditelná ruka trhu je pouze chiméra. Nic takového nemůže nikdy existovat, vždy je a musí být trh nějakým způsobem regulován. Otázkou je do jaké míry. Ať už socialistické regulace formou 100% statního vlastnictví s centrálním řízením (přímé určování cen), nebo kapitalistické soukromé vlastnictví s legislativním řízením (nepřímé určování cen).

7 2
možnosti
PV

Hodný fyzik a hodná uklízečka, zlý miliardář a zlý spekulant. Při čtení článku se mi několikrát vybavila píseň "Ten dělá to a ten zas tohle" z filmu Císařův pekař... Krásné dílko o sociální spravedlnosti, kde zlo bylo nakonec potrestáno a dobro zvítězilo.

Jak krásně se čtou tyto naivní, utopististické myšlenky jako vystřižené z dob nejdemokratičtějšího systému, co kdy lidstvo poznalo - komunismu.

11 13
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/